کتاب سه جلدی «شاه عباس» اثر منوچهر پارسادوست که از سوی انتشارات سهامی انتشار به چاپ رسیده در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مورد استقبال علاقهمندان کتاب قرار گرفت.
دوره شاه عباس در تاریخ صفویه، دروه مهمی به شمار میآید؛ دورهای که برخی مورخان و محققان از آن به دوره طلایی صفویه یاد میکنند و اقدامات شاه عباس را گام مهمی در حرکت ایران به سوی نوسازی میدانند. هر چند از سوی دیگر برخی از تحلیلگران و استادان تاریخ این دوره را در عین طلایی بودن، دوره حرکت آرام صفویه به سوی زوال هم برمیشمرند. شاه عباس در عین توجه به آبادانی ایران و سامان بخشیدن به امنیت و نظم در کشور برای تربیت جانشین خود قدمهای لازم را برنداشت.
منوچهر پارسادوست در کتاب سه جلدی خود به دوره پرفراز و نشیب شاه عباس پرداخته و ضمن بیان وقایع این دوره، توجه خاصی به تاریخ اجتماعی نشان داده است.
پارسادوست در معرفی کتاب نوشته است: «شاه عباس اول صفوی، معروف به شاه عباس بزرگ، پنجمین پادشاه (996-1038 ه . ق) از سلسله صفویه و پسر و جانشین سطان محمد صفوی است. وی در اول رمضان 978 ه.ق در هرات به دنیا آمد و در 24 جمادیالاولی 1038 ه.ق در اشرف مازندران وفات یافت. شاه عباس نوجوان، در زمانی که پدرش شاه محمد هنوز شاه کشور بود، سه بار به تخت شاهی نشانده شد. هنگامی که برای بار سوم به گونه ماندنی پادشاه شد، کشور ایران از هم گسیخته بود و ترکان عثمانی و ازبکان بخش بزرگی از سرزمین ایران را درتصرف داشتند؛ اما شاهعباس در پایان پادشاهی خود، ایرانی در حدود مرزهای ساسانیان، آباد و توانمند برجای گذاشت. پی بردن به آنچه او کرد نیک و بد میتواند راهگشا و آموزنده باشد.
در کتاب حاضر، زندگی، هدف، برنامهها و اقدامات شاهعباس اول توضیح داده شده و روشن شده که این شخصیت بحثبرانگیز تاریخ ایران برای غلبه بر دشواریها و رسیدن به هدفها چه تلاشهایی کرده است. از کودکی تا تثبیت قدرت، عباسمیرزا در آستانه قدرت، شاهعباس و فتح هرات، شاهعباس و اندیشیدن به عثمانی، ایجاد ارتش مستقل، حمایت از مسیحیان ساکن ایران، و تشویق بازرگانی و رونق آن از جمله مباحث کتاب است.»
سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 14 اردیبهشت در مصلی تهران برگزار میشود.
نظر شما