آئین نکوداشت از «اندیشه سالار سپهر سیاست» امروز برگزار میشود
تقدیر از سکاندار سیاسیترین دانشگاه کشور در بحبوحه انقلاب
آئین نکوداشت استاد سید محمد رضوی، استاد مطرح علوم سیاسی دانشگاه تهران که در بحبوحه پیروزی انقلاب اسلامی ریاست این دانشگاه را بر عهده داشت، امروز با حضور چهرههای مطرحی برگزار میشود.
رضوی همانند بسیاری از دوستان و هم کلاسیهایش از کودتای 1332 تأثیر پذیرفت که به نقطه عطفی در زندگی وی تبدیل شد. وی در این زمان به خاطر فعالیتهای دانشجویی علیه حکومت کودتا، برای مدت شش ماه به جزیره خارک تبعید شد و این دوره را در شرایطی دشوار گذراند. وی سرانجام از تبعید رهایی یافت و بی درنگ کشور را ترک کرد.
دکتر رضوی در سال 1310 چشم به جهان گشود و در اوج دوره جوانی درگیر کودتای 28 مرداد سال 32 شد و ناگزیر شش ماه را در تبعید در جزیره خارک گذراند. بعد از رهایی، رهسپار پاریس شد و یکسال را به آموزش زبان فرانسوی گذراند. سپس به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای علوم سیاسی را در موسسه مطالعات سیاسی (Institut d'études politiques de Paris) پرداخت.
علاقه به تاریخ اندیشههای سیاسی سبب شد در این حوزه بیشتر به تحقیق و مطالعه بپردازد. همین علاقمندی زمینهای را فراهم کرد تا «ژان ژاک شوالیه» هم از چهرههای مطرح سیاسی راهنمایی او در نگارش رسالهاش را قبول کند.
دکتر رضوی در سال 43 بعد از موفقیت در دفاع از رساله خویش به ایران بازگشت و به عضویت هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران مشغول به کار شد و امروز بعد از 55 سال در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی مورد تقدیر قرار گرفته است.
گفتنی است در مراسم تقدیر از رضوی قرار است از دو کتاب «اندیشه سالار سپهر سیاست» که مجموعه مقالات اهدایی به این استاد علوم سیاسی است و کتاب «معرفت علمی، ارزشهای اخلاقی و قدرت در علوم سیاسی» که گردآوری مجموعه مقالات اوست، رونمایی میشود.
در این مراسم قرار است 14 نفر از دوستان، همراهان و اطرافیان دکتر نوروزی نکتهها و ناگفتههایی از زندگی این شخصیت علمی ـ سیاسی مطرح کنند.
نظر شما