دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۵
عروسک، شکلات، گل و کمی هم کتاب

برخی از کتابفروشی‌ها که در روز 14 فوریه موسوم به ولنتاین پذیرای مشتریان بوده‌اند، اظهار می‌کنند که خریداران کتاب در این روز، عمدتاً معیارهایی مانند جلد زیبا و فانتزی بودن اثر را برای خرید به عنوان هدیه، انتخاب می‌کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در استان گلستان، 14 فوریه هر سال (مصادف با 25 بهمن‌ماه) در فرهنگ غربی به نام ولنتاین یا روز عشاق معروف شده است. این مناسبت هم البته مانند برخی دیگر از آیین‌های مشابه آن در این فرهنگ، در سال‌های اخیر به تدریج وارد تقویم غیررسمی کشورمان نیز شده است و به‌خصوص در میان بخشی از جوانان رواج پیدا کرده است و هدیه‌هایی را از گل و شکلات گرفته تا عروسک و شیرینی و دیگر اقلام، به یکدیگر هدیه می‌دهند. در میان این هدایا، کتاب هم آرام آرام جای خود را باز کرده است.

خبرنگار ایبنا در گلستان در این روز، سری به کتاب‌فروشی‌های پر جنب و جوش شهر گرگان زده است و نظرات فروشندگان کتاب‌ها را درباره میزان استقبال جوانان از کتاب به عنوان یک هدیه در این مناسبت، جویا شده است.

«گلرخ دانشگر» از فروشندگان کتاب‌فروشی خانه کتاب گرگان با اشاره بر اینکه از چند روز قبل از فرارسیدن 25 بهمن‌ماه به صورت پراکنده مشتریانی داشته‌ که کتاب را به عنوان هدیه ولنتاین خود انتخاب کرده‌اند، گفت: خریداران کتاب، امسال به نسبت سال‌های قبل کمتر بودند و مشتریان در کنار خرید عروسک، شکلات و اقلام فانتزی، از کتاب‌فروشی ما هم کتاب‌هایی را خریداری کردند.

وی حوزه عمده کتاب‌های خریداری‌شده توسط مشتریان را داستان و رمان اعلام کرد و اظهار کرد: عمده مردم 14 فوریه را تنها به عنوان روز ولنتاین می‌شناسند درحالی‌که این تاریخ به عنوان روز بین‌المللی اهدای کتاب با هدف افزایش امکان دسترسی و افزودن به اشتیاق و علاقه‌ی کودکان به کتاب‌ها نیز شناخته شده است.

این کتابفروش به مسئولان و فعالان عرصه کتاب پیشنهاد داد: با توجه به اهمیت ایجاد اُنس همیشگی به خواندن در کودکان و فراهم کردن امکان دسترسی آن‌ها به کتاب‌های مناسب و مورد نیاز آنها، شایسته است مسئولان و فعالان عرصه کتاب با مطرح کردن و معرفی بیشتر این روز به آحاد جامعه آن‌ها را برای هدیه دادن کتاب به کودکان تشویق کنند و گامی مؤثر و توسعه محور در مسیر فرهنگ‌سازی کتاب بردارند.
 

 
«وندا پرتوی» از فروشندگان کتاب‌فروشی «سرزمین کتاب» هم که خود از شاعران و هنرمندان شهرستان گرگان به شمار می‌آید، معتقد است: در این ایام برای خرید هدیه ولنتاین تعداد اندکی از مشتریان با هدف خرید کتاب وارد کتاب‌فروشی شده‌اند و متأسفانه برخی افراد تنها معیارشان برای خرید کتاب اسم آن است؛ یعنی اسم کتاب بدون توجه جدی به محتوا آن و اینکه آیا آن کتاب مناسب هدیه به فرد موردنظرشان هست یا نه. مثلاً کتاب‌هایی را که عنوان عشق و محبت در آن باشد، در این ایام راحت‌تر انتخاب می‌کنند.

پرتوی ادامه داد: به عنوان نمونه کتاب‌هایی چون «ملت عشق»، «جنگجوی عشق»، «از دولت عشق»، «خودت باش دختر»، «منِ او»، «چهل نامه عاشقانه به همسرم»، «یک عاشقانه آرام»، «چشم‌هایش» و عناوینی از این دست در این ایام بیشتر خواهان پیدا می‌کند.

وی، اظهار کرد: همچنین بیشتر خریداران کتاب برای هدیه، طراحی جلد، کیفیت صحافی و جنس جلد و طراحی‌های فانتزی را از معیارهای انتخاب خود قرار می‌دهند و کاملاً مشخص است که بر طبق توصیه‌ای از سوی فرد یا افرادی برای متفاوت نمایی برای خرید کتاب به کتاب‌فروشی مراجعه کرده‌اند و بعضاً برخی از آن‌ها اصلاً اهل مطالعه هم نیستند.

پرتوی در خاتمه، گفت: امسال نیز همچون سنوات گذشته آن هم نه به صورت چشمگیر، عمده خرید مشتریان هدیه ولنتاین، کتاب‌های رمان، روان‌شناسی و نهایتاً هنر در این فروشگاه بوده است.

بهمن اسماعیل‌پور مطلق مدیر کتاب‌فروشی شهر کتاب گرگان هم در این رابطه اظهار کرد: استقبال مشتریان در ولنتاین به نسبت مناسبت‌هایی چون روز معلم، روز پدر، روز پزشک و نوروز و یلدا به مراتب پایین‌تر است و میزان خرید به‌گونه‌ای نیست که به چشم بیاید و به رونق و اقتصاد کتاب‌فروشی‌ها کمکی کند هرچند که در حال حاضر کتاب نخوانی در جامعه مشهود است.

وی نفس دادن کتاب به عنوان هدیه را ارزشمند قلمداد کرد و گفت: برای این هدیه دادن و تشویق به مطالعه نیازمند یک سری فرهنگ‌سازی هستیم که تنها با یک همت همگانی و اتخاذ شیوه‌های نوین تشویقی و انگیزشی میسر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها