سه‌شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۹
آغاز نشست‌های نمایشنامه‌خوانی در کتابخانه‌های عمومی سمنان

اولین نشست نمایشنامه‌خوانی در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی استان سمنان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سمنان، نورعلی غلامحسین نیا سماکوش مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان سمنان در این نشست گفت: سلسله نشست‌های نمایش‌نامه‌خوانی یکی از فعالیت‌های ترویجی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور است که با هدف خوانش بهترین نمایشنامه‌های ایران و جهان، معرفی سبک ادبی نمایشنامه و نمایش‌نامه‌نویسان برتر به همت این نهاد در سراسر کشور برگزار می‌شود.

وی افزود: این برنامه همانند سایر برنامه‌ها همچون نشست کتاب‌خوان با همکاری افراد علاقه‌مند، هنرآموزان رشته‌های‌تئاتر، دانشجویان ادبیات و ادبیات نمایشی و انجمن‌های نمایش به صورت مستمر در کتابخانه‌های عمومی برگزار خواهد شد.

سماکوش با اشاره به اینکه توجه ما به نمایشنامه‌خوانی به این دلیل است که به قالب نمایشنامه‌نویسی و نمایشنامه‌خوانی در ایران کمتر پرداخته شده است، افزود: اولین نشست نمایشنامه‌خوانی در استان سمنان برگزار شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان سمنان با اشاره به اینکه در کتابخانه‌های عمومی فرم‌های مختلف منابع اطلاعاتی، بر اساس رده‌بندی دهدهی دیویی طبقه‌بندی می‌شود، عنوان کرد: بر این اساس رده ۸۰۰ به ادبیات و هشت فا (فا ۸) به ادبیات فارسی اختصاص دارد.

سماکوش با بیان اینکه فرم غالب ادبیات فارسی، شعر است که با شماره هشت فا یک (۱ فا ۸)  شناخته می‌شود، افزود: پس از آن نمایشنامه دومین فرم غالب در ادبیات دنیا است که در کتابخانه‌ها با «هشت فا دو (۲ فا ۸)» شناخته می‌شود؛ بنابراین عنوان این طرح از آدرس نمایشنامه‌ها در قفسه‌های کتابخانه گرفته شده است.

وی از آمادگی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان سمنان برای ارتباط و همکاری متقابل در این حوزه با تمامی گروه‌های هنری خبر داد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی سمنان در ادام گفت: بیشتر پژوهشگران معتقدند که نمایش از پیش از تاریخ و به منظور پاسخگویی به نیازهای ابتدایی و روزمرۀ انسان‌های نخستین آغاز شده است.

وی با اشاره به تاثیر هنر نمایش در بین مردم عنوان کرد: این هنر به خاطر برقراری ارتباط رو در رو و مستقیم با مخاطب تاثیرگذاری بیشتری در جامعه دارد.

رئیس انجمن نمایش شهرستان سمنان هم در سخنانی با اشاره به اینکه ظرفیت‌های فرهنگی و هنری هر منطقه قادر به ایجاد شور و نشاط برای شکوفایی جامعه است، یادآور شد: با ایجاد تعامل بین نهادهای فرهنگی و هنری و انسجام بین هنرمندان، این ظرفیت‌ها شکوفا می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها