مراسم تقدیر از برگزیدگان پژوهشی مجتمع آموزش عالی علوم انسانی در قم برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، مهدی طاهری معاون پژوهش مجتمع آموزش عالی علوم انسانی، اهداف و برنامههای پژوهشی این مجتمع را مورد توجه قرار داد و گفت: مرجعیت علمی در زمینه علوم انسانی اسلامی در سه مرحله آشنایی با نظریات غربی، انتقاد و تئوریپردازی جهت بومیسازی و اسلامیسازی این علوم، از مهمترین اهداف این مجتمع است.
طاهری با بیان اینکه تدوین علوم انسانی منطبق با مبانی اسلامی از اولویتهای اساسی این مجتمع است، اظهار کرد: تشکیل مجامع کوچک علمی، تشکیل دبیرخانه و کمیته دائمی جهت ارائه نقشه راه، اهداف، سطحبندی مخاطبان و اجرای کارگاههای عمومی و تخصصی در دو سطح اساتید و دانشپژوهان از جمله فعالیتهای پژوهشی مجتمع آموزش عالی علوم انسانی است.
معاون پژوهش مجتمع آموزش عالی علوم انسانی، تبدیلشدن مجتمع به مرکز تربیت پژوهشگر در زمینه علوم انسانی اسلامی را از اهداف بلندمدت این مجتمع برشمرد و تصریح کرد: در نشستهای علمی مجتمع آموزش عالی علوم انسانی، توجه به مسائل روز ملیتهای مختلف، نشستهای مناسبت محور و بررسی سبک زندگی پژوهشی شخصیتها و رهبران انقلابی مورد توجه قرار میگیرد.
وی در ادامه افزود: مجتمع آموزش عالی علوم انسانی در اسفند ماه سال جاری همایشی را به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی برگزار و در آن ضمن استفاده از ظرفیت طلاب و اساتید؛ 40 خاطره، از 40 طلبه و 40 ملیت را با هدف جلوگیری از اسلامهراسی و ایرانهراسی برگزار میکند.
در ادامه این همایش علی حاجی دهآبادی رئیس مجتمع آموزش عالی علوم انسانی، راه ترقی و پیشرفت در حوزههای مختلف فعالیتی را منوط به ورود به عرصه آسیبشناسیها مطرح کرد و اظهار کرد: انسانها در حوزه فردی، باید به دنبال شناخت نواقص، آسیبها، پسرفتها و پیشرفتهای خود باشند، چراکه آسیبشناسی فردی شرط کمال آدمی در تمام حوزههاست.
حاجی دهآبادی با بیان اینکه این مجتمع در عرصه آسیبشناسیها، نیازمند همکاری و همیاری طلاب، اساتید و دانشپژوهان است، بیان کرد: بیان عیبها، کاستیها و نواقض، هدیهای است که میتوان با زبانی که نشاندهنده خیرخواهی و مورد تأکید ائمهاطهار(علیهم السلام) است، به یک مجموعه ارائه داد.
رئیس مجتمع آموزش عالی علوم انسانی خیرخواهی مسلمین نسبت به یکدیگر را از مهمترین تاکیدات آموزههای دینی عنوان کرد و افزود: امید است با شناسایی و تبیین آسیبها و مشکلات توسط مسئولان مجتمع آموزش عالی علوم انسانی در مسیر رشد و تعالی این مجموعه حرکت کنیم.
در بخش دیگری از این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا بینیاز، ضمن گرامیداشت هفته پژوهش، اظهار کرد: مجتمع آموزش عالی علوم انسانی یکی از واحدهای مهم و فاخر جامعةالمصطفی است، که تربیت دانشپژوهان، در ساحتهای مختلف علوم انسانی را هدفگذاری کرده است.
حجتالاسلام بینیاز در ادامه نتیجهبخشی پژوهشهای گروهی را از مهمترین تاکیداتی دانست که باید در مباحث علوم انسانی اسلامی به صورت جدی دنبال شود.
معاون پژوهش جامعهالمصطفی(ص)، با بیان اینکه طلاب و دانشپژوهان المصطفی باید پاسخ به نیازهای پژوهشی، علمی و عقیدتی مناطق مختلف جهان را مورد توجه قرار دهند، ادامه داد: با توجه به گستره نیازهای معرفتی جهان، باید به سمت پژوهشهای کاربردی و مفید قدم برداریم. کارهای پژوهشی در علوم انسانی اسلامی از مهمترین نیازهای عصر کنونی است و پژوهشهای مهم جامعهالمصطفی را باید با مشارکت فعال پژوهشگران ملیتی این مرکز علمی پیگیری کنیم.
حجتالاسلام بینیاز با اشاره به مراکز پژوهشی جامعهالمصطفی گفت: در جامعهالمصطفی 26 مرکز پژوهشی تاسیس شده است که پژوهشگاه بینالمللی المصطفی، یکی از مهمترین این مراکز است.
معاون پژوهش جامعهالمصطفی(ص)، گسترش دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه علوم اسلامی را پس از پیروزی انقلاب اسلامی مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، جامعهالمصطفی(ص) نمایشگاهی از آثار و دستاوردهای پژوهشی پژوهشگران این مرکز علمی را در عرصه نیازهای انقلاب اسلامی در معرض دید عموم قرار میدهد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه بازسازی و احیای تمدن اسلامی به عنوان رسالت بزرگ انقلاب اسلامی، در گرو اسلامیسازی علوم انسانی امکانپذیر است، افزود: در فرآیند اسلامیکردن علوم انسانی، باید تمام تخصصهای این علوم را براساس مبانی دینی و اسلامی بازنگری کنیم، که این امر در جامعهالمصطفی با محوریت مجتمع آموزش عالی علوم انسانی انجام میشود.
حجتالاسلام بینیاز با بیان اینکه در مبناسازی علوم انسانی با مولفههای اسلامی، باید اصول و پایههای تثبیت شده علوم انسانی در تخصصهای مختلف، تغییر کند، بیان کرد: راهاندازی رشتههای علوم و معارف توسط این مرکز علمی، نخستین گام در ترسیم علوم انسانی اسلامی است و این مرکز همواره به دنبال ارائه مبانی علم مدیریت، سیاست، روانشناسی، جامعه شناسی، اقتصاد و.... با نگاه اسلامی است.
معاون پژوهش جامعهالمصطفی(ص)، در پایان سخنانش اظهار کرد: فعالیت در حوزه علوم انسانی و اسلامیسازی این علوم، نیازمند نوعی فعالیت فرهنگی مداوم، ریشهدار و آرام است که باید با حوصله بیشتری پیگیری شود.
نظر شما