جمعه ۲۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۵
حمایت از تولید کتاب‌های گویا برای نابینایان

نیکنام حسینی‌پور در بازدید از کتابخانه دیجیتالی گویا با اعلام حمایت از تولید کتاب‌های گویا برای نابینایان، گفت: ما به دنبال دامن زدن به وقف فرهنگی هستیم و تلاش می‌کنیم ناشران اجازه دهند کتاب‌هایشان برای جامعه نابینایان به صورت صوتی منتشر شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نیکنام حسینی‌پو؛ مدیر عامل موسسه خانه کتاب در حاشیه سفر به کاشان از کتابخانه دیجیتالی گویا ویژه نابینایان و استدیو طرفه بازدید کرد. نسرین نیکخواه قمصری، مدیر جامعه نابینایان و کم بینایان کاشان در این دیدار به ارائه توضیحاتی درباره فعالیت‌های این مرکز پرداخت و گفت: در این مرکزکتاب‌های تولیدی خودمان و تولیدات دیگر را به صورت گویا درمی‌آوریم چهار هزار کتاب به صورت گویا داریم. برای متقاضیانی که می‌خواهند کتاب گوش دهند اما کم‌بینا و نابینا هستند مسابقات کتابخوانی برگزار می‌کنیم. سی دی کتاب را در اختیار دوستان نابینا قرار می‌دهیم و سوالات را مطرح می‌کنیم.

این استاد دانشگاه افزود: کتابخانه امید بخش دیگر این مجموعه است که با کمک شرکت سامسونگ راه‌اندازی شده و 600 کتاب برای کودکان و نوجوانان داریم به این شکل که فایل صوتی پخش می‌شود و بچه‌ها متناسب با گروه سنی‌شان داستان‌ها را می‌شنوند و درباره آن داستان‌هاپرسش‌هایی مطرح می‌شود. هفته‌ای یک بار هم  کلاس موسیقی برای بچه‌ها برگزار می‌کنیم. ما می‌خواهیم خودمان تولید کننده باشیم و ظرفیت‌های خوبی هم از نظر استودیو و نیروی انسانی و ... داریم. و برخی نویسندگان می‌آیند و کتاب‌هایشان را می‌خوانند و صوتی می‌کنند.

نیکخواه قمصری در ادامه به توید کتاب‌های حسی لمسی برای آموزش کودکان نابینا اشاره کرد و گفت: آموزش تولید کتاب‌های حسی لمسی با موضوع کتاب کودک از سایر فعالیت‌های ماست. کودک نابینا به لحاظ شناختی با کودک بینا تفاوت دارد و باید همه چیز را لمس کند. براین اساس ما علاوه بر مراکزی که به طور خاص برای بچه‌ها ایجاد کردیم و کلاس‌های قصه‌گویی برای درونی کردن مطالب برگزار می‌کنیم، کتاب‌های حسی لمسی هم برای آن‌ها تولید می‌کنیم و درست کردن این کتاب‌ها را به والدین و علاقه‌مندان آموزش می‌دهیم. 

این نویسنده درباره میزان استقبال از فعالیت‌های این مرکز نیز گفت: ما با کتابخانه‌های نابینایان سراسر کشور ارتباط داریم بیش از 200 عضو در کتابخانه داریم که 40 نفر آن کودک و نوجوان هستند. 29 نفر عضو کتابخانه دیجیتال امید داریم که حتما باید در محیط خانواده مورد استفاده قرار بگیرد. بچه‌های کتابخانه بسیار بااستعداد هستند و از هر زمینه‌ای که برایشان فراهم شود استقبال می‌کنند. خیلی از امکانات در اختیار ما نیست مثلا نابینایان مشکلات عمده‌ای برای رفت و آمد دارند و اغلب در خانه نشسته‌اند.
 

نیکنام حسینی‌پور نیز ضمن دیدار از این مجموعه، حمایت موسسه خانه کتاب از این فعالیت‌ها را اعلام کرد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قالب یکی از طرح‌های حمایتی‌اش کتاب‌های گویا را خریداری می‌کند، ما می‌توانیم چند نسخه از آن‌ها را در اختیار شما قرار دهیم.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب در ادامه بیان کرد: استفاده از کتاب‌های صوتی و گویا در بین مردم عادی هم افزایش یافته و استقبال می‌کنند. ما با موسسات کتاب‌های صوتی هماهنگ می‌کنیم بخشی از این کتاب‌ها را خودمان خریداری می‌کنیم و بخشی هم خودشان اهدا کنند و بسته فرهنگی را برای شما در دهه فجر ارسال می‌کنیم.

حسینی‌پور گفت: ما به دنبال دامن زدن به وقف فرهنگی هستیم و تلاش می‌کنیم ناشران اجازه دهند کتاب‌هایشان به صورت صوتی برای جامعه نابینایان درآید. همچنین کتاب‌هایی در حوزه مشاهیر و حوزه‌های دیگر داریم که می‌توانیم آن‌ها را در اختیار شما قرار دهیم برای صوتی شدن. همچنین توانایی برگزاری مسابقاتی هم در این حوزه داریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها