در آيين اختتاميه یازدهمين دوره جايزه جلال آل احمد کتاب «بلاغت ساختارهای نحوی در تاریخ بیهقی» به عنوان اثر شایسته تقدیر این بخش معرفی شد.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «بلاغت ساختارهای نحوی در تاریخ بیهقی» به قلم لیلا سیدقاسم از نشر هرمس اثر شایسته تقدیر در بخش نقد ادبی یازدهمین جایزه جلال آل احمد معرفی شد.
داوران این بخش متشکل از محمدسرور مولایی، بهمن نامورمطلق و امیرعلی نجومیان بودند.
پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی وابسته به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دوشنبه با حضور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزیر فرهنگ تاجیکستان بازگشایی شد.
«صحبت آن مونس جان» گزیدهای از گفتوگوهای استاد فتحاللّه مجتبائی با نشریههای تخصصی و همگانی کشور است. این مصاحبهها در بازۀ زمانی حدود سی سال صورت گرفتهاند و بهکوشش محمدرضا عدلی و همکاری شیرین عاصمی در انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی منتشر شده است.
حاجیعلیان گفت: روایتها را خوانندگان انتخاب میکنند، هر نویسنده برای مخاطب فرضی خود مینویسد و در این اینجا ما مجید رحمانی را داریم که به ادبیات کهن علاقه دارد و دوست دارد مخاطبش کتاب تاریخ بخواند.
پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، نخستین نشست از سلسله نشستهای «گفتمان هویت ملی در ایران» را با عنوان «استاد ابراهیم پورداوود و گفتمان هویت ملی در ایران» برگزار میکند.
کتاب «حیدر» به قلم آزاده اسکندری در نماز جمعه ۲۱ دیماه تهران معرفی شد. این کتاب رمانی تاریخی و جذاب است که با استناد به منابع قابل اطمینان نوشته شده است.
مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، از ثبت مشارکت بیش از ۹۶۵ هزار نفر در سیزدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی، مشارکت بینالمللی را یکی از ویژگیهای این دوره از جشنواره دانست.
پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی وابسته به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دوشنبه با حضور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزیر فرهنگ تاجیکستان بازگشایی شد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: همکاری در حوزه مرمت، میتواند یکی از محورهای همکاری بین پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با آکادمی علوم تاجیکستان باشد. ضمن اینکه استخراج گویشهای مشترک و نیز نحوه نگهداری و حفاظت نسخ خطی میتواند محور دیگر همکاریها بین این دو مرکز باشد.
میلاد عرفانپور گفت: همه شاعران ایران در هر گونه شعری و در هر بخشی از قلمرو پهناور شعر، باید بتوانند در جشنواره شعر فجر جایی برای خود پیدا کنند و این جشنواره را از آن خود بدانند.
راوی کتاب «آن روزها» ابتدا سراغ حضور در کردستان میرود و نکاتی از مسائل نظامیها در درگیری در این منطقه را بازگو میکند. او درباره لو رفتن یکی از عملیاتها مینویسد: به نظرم یکی از خطاهای مدیریت جنگ در آن زمان این بود که همیشه شب عملیات غذا چلومرغ بود!
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ، بهمناسبت میلاد حضرت عیسی مسیح(ع) و سال نو میلادی در بازدید از کلیسای سرکیس مقدس به همزیستی مسلمانان و مسیحیان در ایران تاکید کرد؛ ارامنه نزد جامعه ایرانی اعتباری قابل توجه دارند.
وابسته فرهنگی ایران در بمبئی، حضور هشتصد ساله زبان فارسی به عنوان زبان رسمی و اداری هند را زمینهساز خوبی برای توسعه روابط فرهنگی ایران با این کشور پهناور عنوان کرد.
وزیر آموزش و پرورش، نگاه نظام آموزش وپرورش به هوش مصنوعی را ابزار تقویت برنامه و کتابهای درسی اعلام کرد و گفت: هیچچیز در نظام تعلیم و تربیت، جای کتاب درسی و معلم را نمیگیرد.
فارس- اداره کل کتابخانههای عمومی استان فارس با برگزاری پویش مردمی اهدای کتاب به زندانها و در قالب طرح نقطه رهایی ۲ ، تعداد ۹ هزار نسخه کتاب به مجموعه زندان های فارس اهدا کرد.
نظر شما