رحیم رسولی در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد:
ادیببودن زرویی او را از سایر طنزپردازان متمایز کرده بود/ زرویی مُلّای طنز فارسی بود
رحیم رسولی، طنزپرداز با اشاره به درگذشت زرویی نصرآباد گفت: ابوالفضل زرویی نصرآباد زبان خاص خودش را داشت و آن چیزی که او را از سایرین متمایز میکرد؛ ادیب بودنش است. درست مثل اخوان که در دورههای قبل به دلیل ادیب بودن از سایر شاعران متمایز بود.
وی ادامه داد: زرویی با دادن اسامی و القاب به خودش مخالف بود و میگفت که «آستان مقدس ابوالفضل زرویینصرآباد برای ما خوب نیست.» بنابراین من هم به خواسته او عمل میکنم و دوست ندارم که لقب خاصی به او بدهم و بگویم که فلان است؛ چراکه واقعا بینظیر بود و هر لقبی برازنده اوست.
این طنزپرداز پیشکسوت با اشاره به قلم زرویینصرآباد گفت: ابوالفضل زرویی نصرآباد زبان خاص خودش را داشت و آن چیزی که او را از سایرین متمایز میکرد؛ ادیب بودنش است. درست مثل اخوان که در دورههای قبل به دلیل ادیب بودن از سایر شاعران متمایز بود.
وی افزود: آن چیزی که اخوان را خاصتر میکرد ادبیات سیال او بود و به نظرم زرویی نیز در ادبیات طنز معاصر ما یک ادبیات سیال داشت و ما مثل او کم داریم.
رسولی در توضیح آثار زرویینصرآباد اظهار کرد: آثار بسیار ماندگاری از زرویی به یادگار مانده است اما سوال من این است که چرا او روی آنتولوژی طنز معاصر کار نکرد و این اثر را ننوشت. به اعتقاد من او دانش و توانایی لازم برای انتشار این اثر ماندگار را داشت و حتی میتوانست کتابی مثل تاریخ تحلیلی شمس لنگرودی را در بخش طنز بنویسد.
وی ادامه داد: من هم مثل بسیاری از دوستان و همکارانم معتقدم که زرویینصرآباد به حقش نرسید اما سوال این است که آیا او خودش به دنبال گرفتن حقش بوده است؟ به نظرم همین ویژگیها او را خاص و ماندگار کرد؛ چراکه مانند بسیاری از دوستان طنزپرداز علاقهای برای نشان دادن خودش نداشت.
شاعر مجموعه شعر طنز «خرتناق» در توضیح نقش زرویی نصرآباد در ادبیات طنز معاصر گفت: اگر بخواهم صحبتهایم را درباره زرویی خلاصه کنم باید بگویم که او مُلّای طنز فارسی بود و درست در زمانی به این جایگاه رسید که خوش میگفت «من بیسواد طباطبایی هستم؛ چراکه هم مادرم و هم پدرم بیسواد بودهاند.»
وی افزود: زرویینصرآباد از نسل انسانهای در حال انقراض بود و ما امروز بیش از هر زمانی نبود او را احساس میکنیم. ادب ذاتی زرویی به او اجازه نداد در هجو و هزل وارد شود در حالی که این بخش هم از بخشهای مهم ادبیات طنز است.
رسولی در پایان گفت: زرویی تلاش زیادی کرد و باعث بازشدن زبان خیلی از افراد شد. اگر امروز ما در کشور طنزی داریم، بدون شک او از نخستین کسانی بود که پایهگذار این حرکت بوده است و امیدوارم که نسل جوان و شاگردان او بتوانند راهش را ادامه دهند.
نظر شما