حجتالله اصیل پژوهشگر برجسته حوزه ادبیات و فلسفه کشورمان دار فانی را وداع گفت.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) حجتالله اصيل 1316 در كرتيلآباد ملاير به دنیا آمد. خانواده اش كشاورز بود و زندگاني سادهای داشتند . در ١٣٢٦ وی را به مكتب فرستادند و او خواندن و نوشتن را نزد ملاي ده آموخت. چهار عمل اصلی حساب را خود با استفاده از يك كتاب حساب (مظفري) فرا گرفت. در ١٣٣٢ همراه خانوادهاش به تهران آمد. در ١٣٣٦ درس خواندن را از نو آغاز كرد و در ظرف شش سال ديپلم رياضي گرفت. در ١٣٤٤ وارد دانشگاه شد و در دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران به تحصيل پرداخت و در ١٣٥٣ درجه فوق ليسانس گرفت. اصيل در ضمن تحصيل وارد خدمت دولت شد و ٣١ سال در شركت مخابرات ايران كار كرد و در همان حال پس از فراغت از تحصيل به پژوهش در علوم انساني پرداخت كه نتيجه آن شماري كتاب و مقاله است.
سيری در انديشه سياسي كسروی، آرمان شهر در انديشه ايراني، برگزيده و شرح آثار ملك الشعراي بهار، برگزيده و شرح سياستنامه خواجه نظام الملك، برگزيده و شرح اشعار اشرف الدين گيلان، ترجمه ادبيات فارسي از جامي تا روزگار ما نوشته دكتر محمد رضا شفيعي كدكني (به انگليسی) و.... از جمله آثار این پژوهشگر کشورمان است.
حجتالله اصیل سوم آذر در 81سالگی در بیمارستان ابن سینای تهران دیده از جهان فروبست.
انجمن ایرانشناسی ایران و گروه تاریخ و باستانشناسی خانه اندیشمندان علوم انسانی نشست «منظر باستانشناسی فراموششده کوه کافره(کاهن) دهق» را برگزار میکند.
پژوهشکده علوم اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نشست بررسی «آب و بازگشت به امر اجتماعی در جهان ایرانی: تاریخ فرهنگی آب و جهان ایرانی» را برگزار میکند.
نشست «قابویژه جنگ» با واکاوی روایتهایی از تصویر دفاع مقدس در قاب ادبیات،با نگاهی به کتاب «حاج جلال»، دوشنبه ۱ بهمنماه در حوزه هنری برگزار شد./ عکاس: بهاره اسدی
هفتمین دوره «نشانِ دکتر عزتالله نگهبان» و دومین دوره «جایزه کتاب دکتر نگهبان» عصر امروز در موزه ملی ایران برگزار شد. این جایزه به استاد ناصر نوروززاده چگینی، باستانشناس پیشکسوت رسید. /عکاس:معصومه احمدی
هفتمین دوره «نشان دکتر عزتالله نگهبان» و دومین دوره «جایزه کتاب دکتر نگهبان» به استاد ناصر نوروززاده چگینی، باستانشناس پیشکسوت و فرهیخته ایران به پاس حدود پنجاه سال فعالیت علمی، آموزشی، پژوهشی و اجرایی در عرصه باستانشناسی و میراث فرهنگی ایران اهدا شد.
ایرج الهی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در این مراسم گفت: میر تقی میر با الهام از فرهنگ و تمدن ایران، ادبیات اردو را به اوج رساند. آثار او نمایانگر پیوند عمیق تمدنی ایران و هند و بازتابدهنده روح انسانی و احساسات لطیف است.
کتاب «دختری به کُره پسری به جهنم» به نویسندگی کبری التج درباره دختری به نام رافا و دوستانش است که با چالشهای نوجوانی روبهرو میشوند؛ یکی از آن چالشها گروه موسیقی کرهای است که همه دوستان رافا و همکلاسیها به آن علاقهمند هستند.
شهرک سینمایی انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح از ۱۳ فیلم سینمایی راه یافته به مرحله نهایی چهلوسومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر حمایت و پشتیبانی کرده است.
خوزستان - سردبیر و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: با هدف گسترش افقهای علمی در حوزه علم اطلاعات و تأکید بر رویکردهای میان رشتهای نشریه مطالعات بینرشتهای علم اطلاعات آغاز بهکار کرد.
خراسانشمالی- مسئول اجرایی یازدهمین دوره مسابقات قرآن کریم هلالاحمر خراسان شمالی گفت: هدف از برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم هلالاحمر ترویج فرهنگ قرآنی و ارتقای معنوی جامعه هدف است.
روز جمعه ۲۸ دی ماه در کتاب فروشی چشمه کارگر از کتاب «قصههایی از نظر سیاسی بیضرر» نوشته جیمز فین گارنر با ترجمه احمد پوری که توسط انتشارات پایتخت منتشر شده است رونمایی شد.
نظر شما