شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۴
تعداد دانشجو و یا تعدد مراکز آموزش عالی نشان‌دهنده وضعیت مطلوب مطالعه نیست

مدرس و عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گلستان گفت: بهبود وضعیت مطالعه به برنامه‌ریزی در سطوح مختلف در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از استان گلستان، لیلا نوروزپور (مدرس و عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گلستان)، گفت: برای بهبود وضعیت مطالعه تمامی نهادهای مرتبط با فرهنگ از جمله مهدکودک‌ها، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، بخش فرهنگی شهرداری‌ها و آموزش عالی باید همراه و همقدم شوند.

وی ادامه داد:  نباید تصور کرد که تعداد دانشجو و یا تعدد مراکز آموزش عالی در یک استان نشان‌دهنده وضعیت مطلوب مطالعه است؛ زیرا مطالعه فراتر از خواندن منابع آموزشی است که در برنامه درسی دانش‌آموز و دانشجو قرار دارد.

این دانش‌آموخته دکترای ادبیات و استادیار دانشگاه، اظهار کرد: بهترین زمان برای ایجاد عادت مطالعه دوران کودکی است. بنابراین خانواده و مهدکودک‌ها نقش اساسی برعهده دارند و اگر دانش‌آموزی لذت مطالعه را درک نکرده باشد در دوره دانشجویی طبعاً کار سخت‌تری در پیش دارد البته در حال حاضر و خوشبختانه درصد کمی از دانشجویان اهل مطالعه هستند و می‌توانند در ایجاد انگیزه در دیگر دانشجویان موثر واقع شوند.

نوروزپور، اظهار کرد: در هر مؤسسه آموزشی راهکارهایی برای ارتقای فرهنگ کتابخوانی وجود دارد و معمولا بجز استادان که ضمن تدریس کتاب‌های شایسته مطالعه را پیشنهاد می‌کنند، معاونت دانشجویی و فرهنگی در قالب‌های مختلف دانشجویان را به مطالعه تشویق می کند. 

وی برپایی جلسات کتابخوانی، جلسات معرفی و بررسی کتاب و تشویق دانشجویان به تولید کتاب‌های صوتی و به اشتراک گذاشتن آنها در سامانه مجازی کتابخانه را از راه‌های موثر برای توسعه کتاب و کتابخوانی برشمرد و افزود: فعالیتی چون برگزاری مسابقات خلاصه‌نویسی ضمن تقویت مهارت نوشتاری؛ منجر به مطالعه دقیق یک اثر می‌شود که می‌تواند به عنوان فعالیتی غیر مستقیم موجب بهبود وضعیت کتابخوانی شود.

لیلا نوروز پور ضمن اشاره به طرح‌های تخفیفی کتاب و برگزاری نمایشگاه که برای اهالی مطالعه فرصتی مغتنم است، بیان کرد: بجز حوزه ادبیات که شاید لذت بردن و پرکردن اوقات فراغت دلیل اصلی مطالعه آن در سطح عمومی باشد، جوانان باید در ذهن خود سوالاتی داشته باشند که تنها با مطالعه به پاسخ آن می‌رسند؛ بنابراین گاهی باید از راه‌های غیرمستقیم برای ترویج فرهنگ مطالعه اقدام کرد که قطعا روان‌شناسان، متخصصان تعلیم و تربیت و جامعه‌شناسان در این زمینه صاحب‌نظر هستند. 

وی در پایان پیشنهاد داد: باتوجه به افزایش قیمت کتاب بهتر است سایت‌های خرید اینترنتی امکان مبادله کتاب‌های دست دوم را نیز فراهم کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها