یکشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۹
کتابخانه ملی پایگاه اصحاب دانش است

اشرف بروجردی با تاکید بر جایگاه کتابخانه ملی گفت: کتابخانه ملی یکی از بهترین پایگاه‌ها و پناهگاه‌های اصحاب دانش است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اشرف بروجردی در آئین جشن کتاب، ضمن تبریک فرارسیدن هفته کتاب با اشاره به فلسفه «حال خوش خواندن» شعار بیست و ششمین دوره این هفته، بیان کرد: فلسفه این جشن با عنوان «حال خوش خواندن»، با رویکرد توجه به این اصل مهم که دانسته‌ها، ‌فهم، عملکرد و روابط هر یک از ما یک کتاب می‌تواند باشد، شکل گرفته است. از خلال درک صحیح‌ از یکدیگر می‌توانیم راه بهتری را برای زندگی کردن باهم و برای هم و در کنار هم تجربه کنیم.    
      
وی با تاکید بر اهمیت کتاب و کتاب‌خوانی ادامه داد: درباره اهمیت کتاب و کتاب‌خوانی زیاد گفته شده، اما  آنچه اهمیت دارد این است که داشته‌ها و دانش را و این فهم را ابتدا خودمان درک کنیم و از سوی دیگر به دیگران منتقل کنیم. ارتباط برقرار کردن با یکدیگر زمینه انتقال باور‌هاست و زمینه خواندن همه کتاب‌ها از کتاب وجودی است.

بروجردی با اشاره به  آیه «ما لِهذَا الْکِتابِ لا یُغادِرُ صَغِیرَةً وَ لا کَبِیرَةً إِلَّا أَحْصاها» افزود: خداوند با این آیه می‌گوید؛ تو بدان همه آنچه که اندوختی حاصل تعامل با دیگران و فهم دانسته‌های دیگران است.  

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی افزود: کتابخانه ملی یکی از بهترین پایگاه‌ها و پناهگاه‌های اصحاب دانش است. کتابخانه ملی، حتی فرصتی را برای افرادی فراهم می‌کند که علاقه‌ای به مطالعه ندارند و تمایل دارند که از فضای کتابخانه استفاده کنند.   

بروجردی درباره اهداف تعیین هفته کتاب گفت: شاید تعامل، تفاهم، درک مناسب، عشق‌ورزی و درک یکدیگر یکی از اهداف تعیین هفته کتاب در جمهوری اسلامی ایران است.

وی با اشاره به جایگاه کتابداران گفت: همه نگهبانان و حافظان کتاب در برپایی جشن کتاب سهیم‌ هستند و آن‌ها باید امروز، تجربیات خود را منتقل کنند.  

بروجردی گفت: همه منابع دانسته‌های بشری محدود و عمر انسان برای دانستن همه آنچه در جهان می‌گذرد، کوتاه است اما کتاب‌‌های باید مخاذن ملجاء برای کسانی باشند که خواهان دانستن هستند و می‌خواهند روان روشنی داشته باشند. مفتخریم در کتابخانه ملی، حاصل زحمات اهل قلم را در اختیار همگان قرار دهیم.  

وی افزود: کتابداران به دیگران یادآوری می‌کنند که کتاب‌ها تاریخ این سرزمین و پشتوانه فرهنگی ملت می‌تواند برای آینده اثرگذار و ثمر‌بخش باشد، بنابراین باید بازهم خواند و بازهم خواند. هرکس باید به زندگی خود مراجعه کند و باور‌های خود را بازخوانی و دانسته‌های خود را مرور کند و ضمن بهره‌برداری اندوخته‌ها به دیگران نیز منتقل کند.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها