دوشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۱
رونمایی از دفتر شعر لیلا هوشیار در شیراز

دفتر شعر «چند بهار از سرانگشتهایم پرید» اثر لیلا هوشیار از فعالان فرهنگی شیراز رونمایی و معرفی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از شیراز، رونمایی از دومین دفتر شعر لیلا هوشیار به نام «چند بهار از سرانگشتهایم پرید» در کافه گالری رومی شیراز برگزار شد.

محمدحسین بهرامیان (شاعر و مدرس دانشگاه) ابتدا کارنامه فرهنگی و شعری شاعر «چند بهار از سرانگشتهایم پرید» را بررسی کرد و گفت: لیلا هوشیار از چهره‌های نام آشنای شعر فارس را بسیاری از ادب‌دوستان این استان با کارگاه‌های زیبایی‌شناسی و نقد ادبی که در دوره‌های متعدد در شیراز برگزار کرده است می‌شناسند؛ کارگاه‌هایی که در آن‌ها، بسیاری از چهره‌های سرشناس شعر و داستان و نقد فارس از جمله ابوتراب خسروی، کاوه بهبهانی، احمد اکبرپور به ارائه مباحث اندیشمندانه خود می‌پرداختند.

بهرامیان ادامه داد: هوشیار در کنار این برنامه‌های اجرایی و فرهنگی، خود خالق اشعار زیبایی است که او را در ردیف برترین شاعران زن فارس قرار داده است. هر چند از وی رباعیات و اشعار بسیاری در حوزه شعر کلاسیک در دست است اما دل‌مشغولی اصلی وی سروده‌های سپید کوتاه و بلندی است که بخشی از این اشعار، چند سال پیش در اولین دفتر شعری با عنوان «ماهی‌ها چه ساده می‌میرند» به چاپ رسید.

شاعر مجموعه «این وصله‌ها به ماه نمی‌چسبد» با بیان اینکه تازه‌ترین سپید سروده‌های وی اینک در مجموعه تازه‌ای با عنوان «چند بهار از سرانگشتهایم پرید» در دسترس دوستداران شعر و ادب قرار گرفته است خاطرنشان کرد: لیلا هوشیار به هنر عکاسی و سبک ویژه‌ای از نقاشی علاقه‌مند است. در کنار این دو هنر، علاقه‌مندی وی به بازشناسی بافت قدیم شیراز و بناهای سنتی فارس باعث شد که چند سال از زندگی پربار خود را به مطالعه در این زمینه اختصاص دهد. حاصل این مطالعات چندین ساله وی به صورت پیدا و پنهان در سروده‌های نوآیین وی انعکاس دارد آن سان که گویی وی در معماری اشعار مدرن خویش به اشکال گوناگون پاره‌هایی از سنت را گنجانده است تا یکی از شاخص‌ترین ویژگی‌های ادبیات پست‌مدرنیستی در کلام او به زیبایی رخ بنماید.

بهرامیان با تأکید بر اینکه هوشیار هیچ‌گاه در اشعار و داستان‌واره‌های خود ادعای ادبیات پست‌مدرنیستی نداشته؛ گفت: با این حال بسیاری از هنجارگریزی‌ها و شالوده‌شکنی‌های چنین ادبیاتی در آثار وی مشهود است و با تمام این ظرفیت‌ها هوشیار چنان ساده می‌نویسد که یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های بیانی وی همین سهولت بیان و سادگی است. در اوج همین صراحت و سادگی می‌توان به عمق اندیشه و احساس‌های ناب زنانه وی پی برد.

بهرامیان سپس «برخورداری از عنصر زنانگی» را یکی دیگر مهم‌ترین شاخصه‌های اشعار هوشیار دانست و گفت: او که سال‌ها فروغ را در خلوت خود زندگی کرده است بخشی از زیبایی‌های قلم خود را مدیون فروغ و مؤانست با اشعار ماندگار او می‌داند.

در پایان این مراسم که سیروس رومی روزنامه‌نگار و پژوهشگر، رحیم هودی بازیگر، احمد اکبرپور نویسنده، مرضیه اوجی شاعر، محمدرضا خالصی شاعر و منتقد ادبی و جمعی از شاعران و اعضای انجمن‌های ادبی شیراز نیز حضور داشتند از کتاب «چند بهار از سرانگشتهایم پرید» رونمایی شد و لیلا هوشیار کتابش را برای حاضران امضاء کرد.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها