سیزدهمین گردهمایی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی برگزار شد؛
دیپلماسی فرهنگی شیراز در بزرگترین گردهمایی ادبی ایران
در گردهماییِ سیزدهمِ انجمن ترویج زبان و ادب فارسی، بیش از هزار مقاله دریافت شد و پس از داوریهای طاقتفرسا، ۳۱۰ مقاله پذیرفته و در کتاب همایش منتشر شد.
کاووس حسنلی مدیر این مرکز و دبیر همایش ادعا کرد که این گردهمایی بزرگ ادبی، در دهه های اخیر کم نظیر بوده و برای این ادعای خود دلایلی هم داشت.
او ابتدا به آمار و ارقام سیزدهمین گردهمایی اشاره و خاطرنشان کرد: در گردهماییِ سیزدهمِ انجمن ترویج زبان و ادب فارسی، بیش از هزار مقاله دریافت شد و پس از داوریهای طاقتفرسا، ۳۱۰ مقاله پذیرفته و در کتاب همایش منتشر شد.
مصحح «مثنوی وامق و عذرا» نمایهسازی مقالات پیش از برگزاری همایش، در پایگاه استنادی جهان اسلام را اتفاقی بینظیر دانست و گفت: به اذعانِ کارشناسانِ مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری، این اولین همایشی است که در شاخههای علمی پیش از برگزاری همایش با نمایه شدن از کلیه نقاط جهان قابل دسترس است.
برگزاری نمایشگاه کتاب در حاشیه این همایش از دیگر رویدادهای کنگره یادروز حافظ بود که نویسندۀ «آیینه مهرآیین» و «دریچه صبح»، اجرای آن در کنار یک همایش علمی را متمایز دانست.
حسنلی ارائه ۱۰۰ سخنرانی طی سه روز توسط مهمانان همایش و حضور نسلها و ایدههای مختلف زبان و ادبیات فارسی در این گردهمایی را نیز از وجوه جالب و تکرار نشدنی سیزدهمین همایش انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی توصیف و تأکید کرد: تمام نشستهای تخصصی بدون تأخیر انجام شد و همین موضوع موجب شد نظم عجیبی در این همایش بزرگ ادبی حاکم باشد.
خالق «فرهنگ سعدیپژوهی» و «چشمه خورشید» ادامه داد: مهمترین بخش از برگزاری همایش حضور بیش از ۲۵۰ دبیر آموزشگاههای زبان و ادبیات فارسی در تمام نشستها و سخنرانیها بود که علاوه بر دانشافزایی در فضای تدریس، زمینه ارتباطی دو سویه و نزدیک با مؤلفان کتاب درسی را فراهم کرد.
برگزاری سه کارگاه تخصصی در حوزه تألیف و محتوای کتابهای درسی ادبیات فارسی با حضور اساتید و مسئولان ارشد دفتر تألیف کتاب درسی و سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش از دیگر مواردی بود که مدیر مرکز حافظ شناسی، آن را از شاخصههای مهم همایش اعلام کرد.
حسنلی، حضور اساتید بزرگ زبان فارسی از ۷ کشور جهان در کنار بزرگان ادبیات ایران را بسیار مهم ارزیابی و تصریح کرد: امسال شیراز توانست با برگزاری موفق سیزدهمین همایش بینالمللی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی طرحی نو در دیپلماسی فرهنگی دراندازد و با میزبانی شایسته از مهمانان و اساتید خارجی که در واقع سفیران فرهنگی به شمار میروند، اتفاقی مهم را در حوزه ارتباطات بینالمللی به وجود آورد.
نویسنده «کارنامه توصیفی نیماپژوهی» گفت: امسال دراتفاقی نو، از رساله برتر در حوزه زبان و ادبیات فارسی و همچنین سه مجله علمی-پژوهشی در حوزههای پزشکی، مهندسی و علوم پایه که به زبان فارسی منتشر میشوند تقدیر و به دكتر منصور رستگارفسايی، حافظشناس و استاد برجسته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز و دكتر لطفالله يارمحمودی، زبان شناس برجسته خاورمیانه و عضو پيوسته فرهنگستان علوم، سپاسنامه ویژه اهدا شد.
او به نمایندگی از مرکز حافظشناسی در این برنامه از مدیران دانشگاه شیراز، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، صدای و سیمای مرکز فارس، حوزه هنری فارس، آموزش و پرورش فارس و حامیان بخش خصوصی با اهدای لوح یادبود و کتاب «کتاب شناسی حافظ» تقدیر کرد اما این را هم گفت: گرچه حمایتهای مالی و معنوی این دستگاهها و حامیان بخش خصوصی توانست این همایش بزرگ را برگزار کند اما ۸۰ دانشجوی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز بودند که چندین ماه شبانه روز بیست و دومین یادروز حافظ را در اذهان ماندگار کردند.
نظر شما