دوشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۸
نشر پاکستان به‌دنبال جهانی شدن است

اعجاز شاه با اشاره به اهداف بین‌المللی نشر پاکستان، بر حضور در نمایشگاه‌های کتاب منطقه، از جمله نمایشگاه کتاب تهران و تبادل فرهنگی با فعالان بین‌المللی نشر تاکید کرد.

اعجاز شاه؛ مشاور گسترش فعالیت‌های تبلیغاتی و فرهنگی نمایشگاه بین‌المللی کتاب کراچی که در نمایشگاه کتاب فرانکفورت 2018 حضور داشت، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره میزان آشنایی ناشران پاکستانی با نشر ایران بیان کرد: وقتی به نمایشگاه کتاب کراچی سال‌های 2007 و 2008 نگاه می‌‌کنم به خاطر می‌آورم که 10 ناشر ایرانی در آن نمایشگاه بین‌المللی حضور داشتند. از همان دوره به یاد دارم که آثار هنری؛ از‌جمله کتاب‌های خوشنویسی و همچنین شعر قدیم و معاصر ایران، برای ناشران پاکستانی جذابیت داشت. 
 
وی همچنین با اشاره به تدریس زبان‌ فارسی در مدارس پاکستان ادامه داد: اشعار شاعران قدیم و معاصر ایران در سطوح مختلف علمی از ابتدایی تا دانشگاه در پاکستان، تدریس می‌شود.
 
اعجاز شاه درباره وضعیت نشر پاکستان در سطح بین‌الملل گفت: ترجمه و گسترش کتاب‌های علمی و دانشگاهی مهم‌ترین رویکرد و هدف نشر پاکستان است و در این راستا، بازار نشر کشور‌های ترکیه و مصر در حال حاضر از‌جمله مهم‌ترین اهداف فعالان نشر پاکستان تعریف شده است. جریان ترجمه و صدور کتاب‌های علمی و دانشگاهی برای نشر پاکستان، 35 درصد سود به همراه دارد.   
 
مشاور گسترش فعالیت‌های تبلیغاتی و فرهنگی نمایشگاه بین‌المللی کتاب کراچی با تاکید بر رویکرد بدنه فرهنگی پاکستان، برای جهانی شدن نشر این کشور افزود: نشر پاکستان به‌دنبال جهانی شدن است اما این امر فقط با حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی امکان‌پذیر نیست؛ بنابراین تلاش کردیم با برگزاری نشست‌های تخصصی و رویداد‌های فرهنگی در ابعاد جهانی نشر پاکستان را به دیگر کشور‌ها معرفی کنیم.       
 
شاه درباره وضعیت نویسندگان زن پاکستانی ادامه داد: در پاکستان نویسندگان زن موفقی فعالیت می‌کنند که از تاثیر آن‌ها نمی‌توان گذشت و درباره این دسته از نویسندگان کشورم می‌توان یک روز کامل صحبت کرد.         
    
وی درباره تاثیر حضور کشور‌ها در رویداد‌هایی مانند نمایشگاه بین‌‌‌المللی کتاب فرانکفورت و نقش دیپلماسی فرهنگی، بیان کرد: یکی از مزایای حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب، بهره‌مندی از فرصت تعامل با کشور‌های دیگر و انتقال دیدگاه‌های مختلف به مخاطب عمومی است.        
مشاور گسترش فعالیت‌های تبلیغاتی و فرهنگی نمایشگاه بین‌المللی کتاب کراچی درباره مهم‌ترین برنامه‌های پاکستان برای حضور در دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یکی از مهم‌ترین رویداد‌های فرهنگی منطقه است و ما هدف اصلی از حضور در نمایشگاه تهران را افزایش تبادلات فرهنگی قرار داده‌ایم. یکی از زمینه‌های قابل‌ اعتنا در این رابطه، ظرفیت‌های نشر پزشکی است.
  
شاه با اشاره به سفر هیات فرهنگی پاکستان به ایران طی چند ماه آینده ادامه داد: امیدواریم بعد از حضور ناشران ایرانی در نمایشگاه کتاب کراچی، ناشران پاکستان همراه نویسندگان این کشور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور پیدا کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها