رئیس اتحادیه چاپخانهداران اصفهان گفت: به دنبال کاهش شمارگان کتاب در ماههای اخیر، بخش زیادی از چاپخانههای افست بیکار شدهاند زیرا حجم سفارشهای چاپی به سمت چاپخانههای دیجیتال سوق داده شده است و دیگر کاری برای چاپخانههای قدیمی نمانده است.
وی افزود: اکنون بخش زیادی از کتابها به چاپ دیجیتال و رومیزی منتهی شده است و این کار توسط افرادی انجام میشود که بر اساس نیاز خاص علمی یا تخصصی اقدام به چاپ کتاب میکنند و صنعت نشر به معنای عام آن مثل گذشته نیست.
انصاریپور با بیان اینکه چاپ دیجیتال امکان پاسخگویی به درخواستهای را متنوع دارد، گفت: اما چاپ دیجیتال هم با مشکلاتی مثل قطعات یدکی و هزینه بالا روبهرو است و میتوان ادعا کرد که علاوه بر رکود در چاپ افست، بخش دیجیتال نیز با رکود روبرو است.
وی تاکید کرد: بخش عمده مشکلات این حوزه به تامین مواد اولیه مربوط میشود، بسیاری از مسئولان چاپ را فقط در حوزه کتاب میشناسند، اما صنایع بستهبندی، غذایی و دارویی نیز در زمره زیرمجموعههای این صنعت به شمار میآید و باید برای تامین مواد مورد نیاز چاپ تلاش کرد.
انصاریپور با بیان اینکه تاکید بر استفاده از توان تولید داخلی همیشه هم به جوابگوی نیاز مصرفکنندگان نیست، یادآور شد: نباید این نکته را فراموش کرد که تولید داخلی مرغوبیت ندارد و از سوی دیگر پاسخگوی نیاز بازار نیست، زیرا در بخشهای مختلف مورد نیاز صنعت چاپ میزان تولید داخلی 20 درصد بازار را تامین میکند و 80 درصد به خارج وابسته است.
به گفته وی، اگر شعار ما حمایت از کالای ایرانی است باید از تولیدات و صنعتگران این حوزه حمایت کنیم، در عین حال مطالبات این صنعت را هم پیگیری کنیم تا به نتیجه برسیم، زیرا مشکلات قدیمی مثل تعامل با تامین اجتماعی و اداره مالیات به قوت خود باقی است و در کنار مسائلی مثل گرانیها و کمبود مواد اولیه دغدغههای ما را بیشتر کرده است.
انصاریپور با بیان اینکه صنعت چاپ اصفهان نیز همانند دیگر استانها با مشکلات ریز و درشت دست و پنجه نرم میکند، گفت: عدم توان در تامین مواد اولیه، عامل بیکاری چاپخانههای ما شده است و اکثر چاپخانهها به دلیل نبود این کالاها بیکار شدهاند و در این میان نوسانات نرخ ارز در بازار ما مثل دیگر عرصهها تاثیر گذاشته است.
نظر شما