یک چاپخانهدار استان مرکزی با بیان اینکه سفارش ناشران برای چاپ کتاب طی ماههای اخیر سیر نزولی داشته است، گفت: طی چهار ماه اخیر تنها یک سفارش چاپ کتاب داشتیم و این موضوع نشاندهنده کاهش تیراژ کتاب است.
وی افزود: این روزها اغلب کتابها در شمارگانها 20 تا 50 جلد و توسط دستگاههای چاپ دیجیتال تولید میشوند و دیگر از چاپ کتاب با تیراژهای چند هزار نسخهای خارج شده است.
ادیمی با بیان اینکه بسیاری از همکاران چاپخانهدار در زمینه جذب سفارش کتاب با این مشکل روبهرو هستند، گفت: در این میان فقط برخی از چاپخانهداران بخش صنعتی بیکار نیستند و سفارش دارند اما مساله اینجا است که هرچه کار میکنیم فقط ضرر میدهیم زیرا زمانی که مواد اولیه خریداری میکنیم تا وقتی میخواهیم پولمان را از مشتری بگیریم، آن مبلغ حتی کفاف پول مواد اولیه را نمیدهد.
وی تاکید کرد: ما به دلیل اینکه از پایتخت دور هستیم باید مواد اولیه را همیشه به مقدار زیاد خریداری کنیم و در انبار داشته باشیم تا بتوانیم جوابگوی مشتری باشیم درحالیکه تهرانیها با این مشکل روبهرو نیستند و اغلب خریدهایشان روزانه است.
ادیمی با اشاره به تفاوت کار در تهران و شهرستانها، توضیح داد: از سوی دیگر چون مشتریهای ما قدیمی هستند، نمیتوان قبل از خرید مواد اولیه از مشتری تقاضای پول کنیم یا بخواهیم پولمان را زودتر بدهند زیرا این موضوع در تداوم همکاریها موثر است.
وی همچنین به گرانی مواد اولیه مثل مرکب برای دستگاههای چاپ اشاره کرد و ادامه داد: من روز گذشته مرکب خارجی را کیلویی 80 هزار تومان و مرکب ایرانی را کیلویی 55 هزار تومان خریدم. از سوی دیگر نقدینگی در بازار بسیار کم شده است، در حالی که ما باید مواد اولیه را نقدی خریداری کنیم اما مشتریان ما چند ماهه پول ما را میدهند.
ادیمی یادآور شد: به عنوان مثال من چهار ماه پیش برای یک مشتری کار چاپ کردهام و تازه امروز به من زنگ زده است تا بروم و پولم را بگیرم؛ درحالیکه مواد مصرفی مورد نیاز ما در آن زمان و امروز چندین برابر شده است و این نوسانات تاثیر زیادی بر کار ما گذاشته است.
نظر شما