رضا امیرخانی میگوید: هویت در کارخانه تولید نمیشود و هویت یافتنی نیست؛ بلکه ساختنی است. هويت رو به گذشته ندارد و به سمت آینده است.
بر اساس گفته اُلُغ بیک ایسدولت، ريیس اتحادیه نویسندگان قزاقستان، اين كنگره با موضوعات اصلی «فرهنگ خوانش، گسترش کتب و کتابخوانی، خوانش به عنوان ابزار توسعه معنوی شخصیت و اجتماعی سازی آن» ،«درک جریانهای جدید در ادبیات، نقش هنرپیشگان در شکلگیری ارزشهای انسانی و معنوی در جامعه، گسترش ادبیات ملی در جهان»، «تحولات فناوریهای کتابداری در شرایط جهانیسازی، مدیریت بازاریابی کتابخانه، پیشرفت منابع اطلاعاتی و خدمات کتابخانه» و «سنتها و نوآوریهای خوانش خانوادگی» برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه این کنگره، امیدخان مونالبایوا، ريیس کتابخانه ملی آکادمی قزاقستان با اشاره به شرکت بیش از 20 کشور خارجی در این کنگره هدف از برگزاري آن را توسعه کتابخانهها و تقویت فرهنگ خوانش برشمرد.
میزاتای ژولداسبیکوف، اولین سفیر قزاقستان در ایران كه حدود 10 هزار جلد کتاب از مجموعه شخصی خود را به کتابخانه آکادمی ملی قزاقستان اهدا كرده است نيز، در سخنراني خود ابراز نگرانی كرد که امروزه خوانندگان کتب نسبت به گذشته کمتر شده است.
در ادامه مراسم فرهاد کوانگانوف، دبیر حزب نور وطن قزاقستان، ثابت دوسانوف، نویسنده قزاق، سفیر ایتالیا در قزاقستان، مارسیا دونر آبرِئو، سفیر برزیل در قزاقستان، رایکووا گالینا، مدیرکل مجمع کتابداری اوراسیا در مسکو، قریفالله اِسیم، عضو اتحادیه نویسندگان قزاقستان و عبدالاکاپ کارا، دانشمند و استاد تمام دانشگاه میمار سینان ترکیه، به ايراد سخنراني پرداختند.
رضا امیرخانی، نویسنده ايراني آثار معروفی چون «منِ او»، «ر ه ش»، «نفحات نفت»، «جانستان کابلستان»، «ارميا» و «قیدار» که به دعوت دبیرخانه كنگره و با تلاشهای رایزنی فرهنگی ایران در این كنگره شرکت کرده بود نیز در سخنرانی خود ضمن بيان اهمیت موضوع فرهنگ و نقش کتاب در ایجاد فرهنگ، اظهار كرد: هویت در کارخانه تولید نمیشود و هویت یافتنی نیست؛ بلکه ساختنی است. هويت رو به گذشته ندارد و به سمت آینده است.
نظر شما