حسینیپور در نشست امضا تفاهمنامه مشترک با موسسه فرهنگی اکو، ضمن تشریح فعالیتهای موسسه خانه کتاب، از آمادگی این موسسه برای دریافت پیشنهادات موسسه فرهنگی اکو برای برگزاری دورههای بعدی جایزه منطقهای خبر داد.
در این نشست مظاهری با تاکید بر توجه ویژه موسسه فرهنگی اکو به مقوله کتاب گفت: مباحث حوزه کتاب، کتابخوانی و همچنین شعر و ادب ازجمله اولویتهای دیپلماسی موسسه فرهنگی اکو است. بنابراین آمادگی داریم تا همه ظرفیتهای فیزیکی، فکری و پشتیبانیهای بینالمللی را در اختیار موسسه خانه کتاب قرار دهیم.
وی با بیان این مطلب که موسسه خانه کتاب دارای ظرفیتهای قابل توجهی است، افزود: موسسه اکو با برخی از نهادها مانند انجمن ناشران زن، دانشگاه تهران، شهید بهشتی و دانشگاه علامه طباطبایی تفاهمنامه همکاری امضا کرده که میتواند در قابل تفاهمنامه سه جانبه شکل بگیرد. همکاریها را میتوان در قالب رونمایی کتاب و برگزاری جوایز در منطقه اکو و یا خارج از ظرفیت آن با نظر موسسه خانه کتاب تعریف کرد.
مظاهری با اشاره به گفتوگوهای اکو با 90 سفیر درباره برنامهریزیهای مشترک با موسسه خانه کتاب ادامه داد: اهدا نشان اکو یکی از برنامههای مهم سازمان است که میتوان با همکاری موسسه خانه کتاب و با توجه به مسئولیت این موسسه آن را پیش ببرد. همچنین در برگزاری جایزه کتاب سال میشود جوایزی تعریف کرد؛ مثلا بخشی از داوری جایزه کتاب سال را با همکاری موسسه فرهنگی اکو انجام شود.
رئیس موسسه فرهنگی اکو همچنین به نشست روئسای کتابخانههای ملی کشورهای عضو اکو، در سال ۲۰۱۸ اشاره کرد؛ که مصداق همکاری موسسه اکو در زمینه کتاب بوده است.
منتظر پیشنهادات اکو هستیم
حسینیپور در ادامه این نشست با اشاره به ظرفیتهای موسسه اکو در حوزه دیپلماسی فرهنگی گفت: مباحث حوزه فرهنگ با دل مردم سرو کار دارد. از جمله اطلاعات بیش از 18 هزار نفر از اهالی قلم شامل نویسندگان، ویراستاران، مصححان در سایت اهل قم به ثبت رسیده است.
وی افزود: موسسه خانه کتاب فعالیتهای متکثر و متنوعی دارد. ازجمله این فعالیتها برگزاری جایزه بینالمللی کتاب سال است و میتوان نشان اکو را با توجه به مشترکات کشورهای عضو در جایزه جهانی کتاب سال نهادینه کرد.
حسینیپور همچنین با اشاره به ظرفیت خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در انعکاس رویدادهای کشورهای عضو اکو افزود: با توجه به ظرفیت ایبنا میتوان علاوهبر انعکاس اخبار و رویدادهای کشورهای عضو اکو، بین انجمنها و اهالی قلم، اتحادیههای این کشورها با بخش خصوصی کشور زمینههای برقراری ارتباط را مهیا کرد. هدف ایجاد پل ارتباطی برای تداوم همکاریهاست.
وی به برگزاری جوایز منطقهای از سوی موسسه خانه کتاب اشاره کرد که نخستین دوره آن در روسیه با توجه به ظرفیتهای ایرانشناسی و اسلامشناسی این کشور برگزار شد. حسینیپور در اینباره گفت: علاقهمندیم پیشنهادات موسسه فرهنگی اکو برای برگزاری دور بعد جایزه منطقهای را دریافت کنیم.
مدیر عامل موسسه خانه کتاب همچنین به انتشار 100 هزار عنوان کتاب طی سال 1396 در کشور اشاره و تاکید کرد تلاش داریم با اجرای طرح گرنت، تنها مصرف کننده نباشیم.
متن تفاهمنامه موسسه فرهنگی اکو ( ECI ) و موسسه خانه کتاب
مقدمه
نظر به رسالت و ماموریت موسسه فرهنگی اکو (ECI) در پاسداشت میراث فرهنگی غنی و مشترک کشورهای عضو و اهمیت و ضرورت تسهیل و تقویت تعاملات اندیشمندان منطقه در حوزه فرهنگ و تمدن و نقش آن در گسترش تعاملات فرهنگی، هنری، رسانهای، دانشگاهی و پژوهشی میان کشورهای منطقه اکو، این تفاهمنامه با محوریت فرهنگ و تمدن منطقه اکو فی مابین موسسه خانه کتاب به نمایندگی جناب آقای نیکنام حسینی پور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و موسسه فرهنگی اکو(ECI) به نمایندگی جناب آقای دکتر محمدمهدی مظاهری، رئیس موسسه، که از این پس به اختصار "خانه کتاب" و "موسسه" نامیده میشوند، به شرح زیر منعقد میگردد:
ماده 1) موضوع تفاهم نامه
1. همکاری مشترک در حوزه کتاب و نشر با هدف افزایش شناخت فرهنگی متقابل و توسعه گفتگوهای میان فرهنگی،
2. همکاری در زمینه تعاملات فرهنگی اهل قلم کشورهای عضو اکو از جمله اردوهای فرهنگی اهل قلم کشورهای عضو؛
3. برگزاری برنامه های مشترک فرهنگی از جمله جشنواره ها، همایش ها، نشست ها و هفته های فرهنگی با موضوع کتاب، نشر و اهل قلم؛
4. همکاری در زمینه اطلاع رسانی بازار کتاب و نشر کشورهای عضو اکو و تقویت خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛
5. همکاری در زمینه برگزاری جایزه منطقه ای کتاب سال در حوزه کشورهای اکو؛
6. برگزاری برنامه هایی جهت معرفی نخبگان اهل قلم کشورهای عضو و معرفی آثار شاخص هر یک از کشورهای عضو در حوزه ادبیات، علم، فرهنگ و هنر در سطح منطقه ای و فرامنطقه ای؛
ماده 2) مدت تفاهم نامه
- مدت اعتبار این تفاهم نامه 1 سال از تاریخ مبادله است و با اعلام و موافقت طرفین، قابل تمدید، بازنگری و اصلاح میباشد.
ماده 3) فرآیند همکاری
- به منظور اجرای این تفاهمنامه و برنامههای آتی، یک کمیته مشترک تشکیل خواهد شد. اعضای این کمیته متشکل از 4 نفر شامل نمایندگان خانه کتاب (2 نفر) و نمایندگان موسسه (2 نفر) خواهد بود. این کمیته به صورت ادواری تشکیل و برنامههای تنظیمی را جهت تصویب به یکدیگر ارائه خواهند نمود.
- برگزاری اولین جلسه کمیته مشترک حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ تبادل تفاهم نامه و تشکیل نشستها به صورت ماهانه جهت بررسی روند اجرایی شدن تفاهمنامه خواهد بود.
- کمیته مشترک، گزارش فعالیتها و جلسات خود را هر ماه به روسای خانه کتاب و موسسه ارائه خواهد کرد.
- سهم هریک از طرفین در تأمین هزینههای انجام هریک از فعالیتهای ذکر شده در ماده 1، براساس تفاهمنامه جداگانه و با توافق طرفین مشخص خواهد شد.
- صورتجلسات و تصمیمات اتخاذ شده در کمیته مشترک به صورت مکتوب تهیه و جهت اجرا مبادله خواهد شد.
ماده 4) تعهدات طرفین
- طرفین متعهد میگردند؛ حداکثر تلاش خود را جهت تحقق موضوعهای مورد توافق مندرج در ماده (1) تفاهمنامه بنمایند. این تفاهمنامه هیچگونه تعهد مالی و حقوقی برای طرفین جز در مورد تلاش برای تحقق اهداف مفاد آن ایجاد نمیکند. اجرایی شدن هریک از بندهای تفاهمنامه منوط به انعقاد قرارداد جداگانه است.
ماده5) سایر موارد
- کلیه حقوق مادی و معنوی ناشی از این تفاهمنامه مطابق قوانین و مقررات ذیربط متعلق به طرفین است و در صورتی که دستآوردهای آن منتج به هرگونه نتیجه شود، به نام خانه کتاب و موسسه خواهد بود.
- طرفین متعهد میشوند کلیه اطلاعات، مدارک و اسناد مربوط به اجرای موضوع تفاهمنامه یا نتایج حاصل از اجرای موضوع تفاهمنامههای آتی را بدون اجازه کتبی طرف مقابل در اختیار هیچ شخص حقیقی یا حقوقی قرار ندهند.
ماده 6) حل اختلاف و فسخ تفاهمنامه
- هریک از طرفین با اعلام کتبی 3 ماه قبل به طرف مقابل میتواند تفاهمنامه را فسخ کند؛ اما طرفین موظف خواهند بود تعهداتی را که حق فسخ ناقض آن نمیباشند، به اتمام برسانند.
- در صورت بروز هرگونه اختلاف در اجرای این تفاهمنامه، هیات حل اختلافی متشکل از بالاترین مقام خانه کتاب و موسسه و داور مرضیالطرفین تشکیل و رای صادره لازمالاتباع خواهد بود.
ماده 7 ) نشانی طرفین
نشانی طرفین تفاهمنامه به شرح زیر است که هرگونه ارسال مکاتبه به آن معتبر و در حکم ابلاغ قانونی است. طرفین متعهد گردیدند در صورت تغییر، نشانی جدید را به صورت کتبی به طرف دیگر ابلاغ نمایند.
این تفاهم نامه مشتمل بر 7 ماده و 2 نسخه تنظیم و هر نسخه حکم واحد داشته و پس از امضاء برای طرفین لازمالاجرا می باشد.
نظر شما