سه‌شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۰
تاریخ‌نگاری انقلاب را جدی بگیریم

مصطفی پور‌محمدی، با بیان این مطلب که باید فاصله تاریخ‌نگاری خود با تاریخ‌نگاری دقیق و غیر‌جانبدارانه را پُر کنیم گفت: انقلاب ما به‌عنوان یک حرکت عظیم فکری‌ـ‌فرهنگی نیازمند بکار‌گیری و استفاده از همه ظرفیت‌های انتقال مفاهیم به‌صورت جذاب است.

مصطفی پور‌محمدی؛ رئیس هیات امنای مرکز اسناد انقلاب اسلامی در حاشیه آیین رونمایی از کتاب «الف‌لام ‌خمینی» در گفت‌و‌‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره وضعیت تاریخ‌نگاری انقلاب بیان کرد: فکر می‌کنم هنوز در حوزه تاریخ‌نگاری در وضعیت آماتور هستیم و تاریخ‌‌نگاری معاصر را به‌ شکل علمی دنبال نمی‌‌کنیم.
 
وی افزود: بعضا شاهد انتشار کتاب‌های خاطرات، زندگی‌نامه‌ها، شرح  تحولات و تاریخ معاصر در قالب‌های فوق‌العاده،‌ دقیق، علمی، خواندنی و جذاب و غیرجانبدارانه و در عین حال تاثیر‌گذار هستیم اما در حوزه تاریخ‌نگاری انقلاب، ما با این وضعیت فاصله داریم و نیاز است که این فاصله پُر شود. البته آثار فوق‌العاده ارزشمند، قابل توجه، خواندنی و ماندگاری هم مانند کتاب «الف‌لام خمینی» منتشر شده است.
 
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز گفت: همچنین در حوزه خاطرات جنگ کتاب‌های خوبی منتشر شده است، بنابراین به نظر می‌رسد که از نظر کمی و کیفی آغاز  ارزشمند و قابل تقدیری داشته‌ایم.

وی اظهار کرد: باید تاریخ‌نگاری انقلاب را جدی بگیریم و با جدیت دنبال کنیم؛ به‌عبارت دیگر نباید سقف و مرزی را در این حوزه تعیین کرد.  
 
پور‌محمدی با تاکید بر اهمیت تاریخ‌نگاری انقلاب بیان کرد: امروز تاریخ‌نگاری انقلاب نقش مهمی در تعمیق تفکرات در جوامع دارد. انقلاب ما به‌عنوان یک حرکت عظیم فکری‌ـ‌فرهنگی نیازمند به‌کار‌گیری و استفاده از همه ظرفیت‌های انتقال مفاهیم به‌صورت جذاب است. حوزه تاریخ یکی از رشته‌‌های کاربردی برای تحقق این هدف است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها