چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۰
ابتلای جوروج اورول به سِل در بیمارستانی در اسپانیا

آزمایشات بر روی یکی از نامه‌های جوروج اورول نشان از ویروسی بر روی نامه دارد و نشان می‌دهد اورول پس از بستری شدن در بیمارستانی اسپانیایی دچار بیماری سِل شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین، آزمایشات علمی انجام شده بر یکی از نامه‌های ارسالی جورج اورول پس از بازگشت از اسپانیا نشان می‌دهد که احتمالاً او در بیمارستان دچار بیماری سِل شد. بیماری که بالاخره اورول را از پا انداخت و به کام مرگ  برد.
 
این نامه پس از بازگشت اورول به خانه و پس از شرکت وی در شورش‌های علیه فرانکو در اسپانیا و در جولای 1937 به نگارش درآمده است و برای سِرگی دینامو، سردبیر مجله ادبیات خارجی شوروی ارسال شده بود.
 
این نامه توسط گِلِب زیلبراشتاین، دانشمندی که پیش از این ردِ پای بیماری کلیوی را بر روی دست‌نوشته «مرشد و مارگاریتا»ِیِ میخائیل بولگاکف کشف کرده بود، آزمایش شد. پیش از این مشخص شده بود که اورول بر اثر خونریزی شدید ناشی از بیماری سِل از بین رفت اما هیچ‌کس نمی‌دانست کجا و چگونه دچار این بیماری شد.
 
زیلبراشتاین از فیلم استاتی برای خارج کردن ردپای باکتری و مورفین بر روی این نامه استفاده کرد. او و تیم‌اش ویژگی‌های این باکتری را با داده‌های پزشکی پیشین کسانی که در اسپانیا جنگیده بودند و در آرشیو موجود بود مقایسه کردند.
 
زیلبراشتاین در این باره به «تایمز» گفت شباهت‌ها نشان می‌دهد اورول احتمالاً در دوره حضورش در بیمارستان به این بیماری مبتلا شده است. اورول به دلیل اصابت گلوله به گردنش برای مدتی در بیمارستانی در اسپانیا بستری بود.
 
زیلبراشتاین می‌گوید: «میزان عفونت بسیار بالا و استانداردهای بهداشتی بیمارستان‌ها خیلی ضعیف بود. جنگ‌های داخلی اسپانیا آخرین جنگ قرن بیستم بود که در آن پنی‌سیلین وجود نداشت. بیشتر زخمی‌ها در بیمارستان‌های این کشور دچار عفونت می‌شدند و بیشتر میزان مرگ و میر ناشی از عفونت بود. اورول هم در این دوره دچار بیماری سِل شد.»
 
بنا بر گفته زیلبراشتاین «احتمال زیادی» وجود دارد که اورول طی دوره درمانش در بیمارستان اسپانیایی دچار بیماری سِل شده است. البته شاید هم به دلیل خوردن غذای آلوده بیمارستان چنین اتفاقی رخ داده باشد. مورفین‌های موجود بر روی نامه هم احتمالا بر اثر مسکن‌هایی که اورول در بیمارستان مصرف کرد ایجاد شده است.
 
دی. جی. تیلور، نگارنده زندگینامه جوروج اورل می‌گوید اگر حق با زیلبراشتاین باشد متعجب نخواهد شد زیرا اورول در طول زندگی‌اش از بیماری‌های مختلفی رنج می‌برد و حتی با لوله‌های برونشیت ناقصی به دنیا آمد.
 
اورول کمی بعد به اسکاتلند مهاجرت کرد و خود را وقف نوشتن داستان «1984» کرد و به درمان بیماری سِل پرداخت. داستان «1984» در ماه ژوئیه سال 1949 منتشر شد و جوروج اورول، که نام واقعی‌اش اریک بلِر بود، در ماه ژانویه سال 1950 و در سن 46 سالگی از دنیا رفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها