این نویسنده درباره کتاب توضیح داد: «اشباح جنگل سوخته» درباره باورهای غلط و خرافی نسبت به حیوانات است، حیواناتی که نقش جدی در چرخه زیست محیطی دارند ولی به دلیل خرافات و باورهای اشتباهی که درباره آنها وجود دارد مردم به آنها آسیب میرسانند.
خالق «خواهران تاریک» افزود: یکی از این حیوانات جغد است که در «اشباح جنگل سوخته» به آن پرداختهام. داستان در شهری بی نام و نشان میگذرد که نزدیک جنگلی قرار دارد و قبلا در آتش سوخته و الان تعدادی خانواده در آن زندگی میکنند. در این شهر دختری به نام بلوط زندگی میکند که در اثر طوفان درختی روی پاهایش افتاده و آسیب دیده است. اما مردم این شهر که بسیار خرافاتی هستند دلیل این حادثه را جغد بدشگونی میدانند که بالای آن درخت بوده است. بر اساس این اعتقاد پدر دختر تصمیم میگیرد همه جغدهای جنگل را شکار کند.
رجبی در ادامه به اهمیت جغدها در محیط زیست اشاره کرد و گفت: جغدها در محیط زیست شهری نقش مهمی دارند و سبب تعادل در اکوسیستم میشوند. این موجودات در کنترل حشرات و حیوانات موزی تاثیر زیادی دارند. اما طبق باورهای غلط و اشتباهی که وجود دارد موجوداتی نحس و شوم لقب گرفتهاند.
خالق «ساندویچساز مو دم اسبی باف» افزود: این درحالی است که در باورهای اسطورهای ما ایرانیان، جغد حیوانی است که علیه اهریمن و تاریکی میجنگد و ما نباید دید منفی نسبت به آن داشته باشیم.
به گفته رجبی در این شرایط نویسندگان میتوانند در قالب داستانهای جذاب به آنها درست اندیشیدن را بیاموزیم و یادآوری کنیم که این حیوانات مانند جغد یا گربه سیاه نحس و شوم نیستند بلکه در محیط زیست بسیار مفیدند.
در پشت جلد این کتاب میخوانیم: «آکو بیشتر روزها در خانه میماند و معمولا نیمه شب مثل اشباح از خانه بیرون میرفت و پیادهروی میکرد. دوست نداشت با آدمها رودررو شود. مردم شهر بین خودشان افسانه ترسناک درباره او ساخته بودند. میگفتند آکو وقتی بچه بوده یک شب در جنگل گم میشود. صبح فردا که پیدایش میکنند تمام موها و مژههایش از وحشت دیدن اشباح سفید شده بود. این افسانه 50 سال دهان و به دهان چرخیده بود و حالا رسیده بود به گوش بلوط و باقی بچهها. همه فکر میکردند آکو با اشباح ارتباط دارد و تاجایی که میتوانستند از او فاصلا میگرفتند.»
مهدی رجبی، نویسنده کودک و نوجوان، در سال 1359 در خمین متولد شد. او فارغالتحصیل کارشناسی رشته فیلمسازی از صدا و سیما و کارشناس ارشد ادبیات نمایشی دانشگاه تربیت مدرس است. از جمله آثار داستانی رجبی که جوایزی را به خود اختصاص دادهاند، میتوان به «تانگوی شبانه»، «این سرما مرا میکشد»، «فراموشان این زمستان» و «گریه نکن مثل بهار» اشاره کرد. رجبی در کنار ادبیات داستانی کار فیلمنامهنویسی هم انجام میدهد و «مسافران خاک»، «ساحل سنگی»، «موجهای گمشده»، «واهمههای ازلی»، «لابیرنت» و «ابر صورتی» از جمله فیلمنامههای او است.
انتشارات فنی ایران (کتاب های نردبان) کتاب «اشباح جنگل سوخته» را در قالب 80 صفحه با شمارگان دو هزار نسخه و قیمت 80 هزار ریال منتشر کرده است.
نظر شما