سه‌شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۶
مدیریت ترافیک و حمل‌ونقل شهری در کلان‌شهرها

کتاب «مدیریت ترافیک و حمل و نقل شهری در کلان شهرها» نوشته مشترک سید جلال عرفانیان، سید مصطفی عرفانیان و سید روح‌الله عربانیان از سوی انتشارات فرهوش منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مطالعه کتاب «مدیریت ترافیک و حمل و نقل شهری در کلان شهرها» به دلیل بهره‌گیری نویسندگان از یافته‌های عینی و عملی در مقوله مدیریت ترافیک و حمل و نقل در عین مرور ادبیات و ذکر مبانی علمی در این حوزه، برای دست‌اندرکاران مدیریت شهری، اعضای شوراهای شهر و شورایاران و همچنین دانشجویان حوزه‌های شهرسازی، مدیریت شهری و مهندسی ترافیک آموزنده خواهد بود.

در مقدمه این اثر آمده است: «در طول تاريخ تمدن بشری مساله حرکت و حمل و نقل اهمیت ويژه‌ای دربردارد؛ به شکلی که همواره تأثیر بسزايی در پیشرفت جوامع انسانی داشته است. طبق منشور آتن شهرها بايد چهار عملکرد حیاتی يعنی مسکن، کار، تفريح، ارتباطات و رفت و آمد شهري را به نحو احسن در بطن خود داشته باشند. لذا شبکه ارتباطی و رفت و آمد شهری و در يک کلام حمل و نقل شهری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. حمل و نقل يکی از مهمترين ارکان توسعه شهری است که برای جابجایی مردم و کالاها، ضروری بوده و دستیابی به بهره وری در مناطق شهری فقط با تأمین نیازهای جابجایی برآورده خواهد شد.»

نگارنده در ادامه به تشریح سطوح مختلف حمل و نقل در کلان شهرها و ویژگی‌های هر یک می‌پردازد و در ذیل برشماری نظریه‌های حمل و نقل می‌نویسد: «در آستانه هزاره سوم بر ترکیب اصول طراحی شهری و حمل و نقل همگانی به ويژه سامانه‌های ريلی در جهت استقرار اجتماعاتی فشرده‌تر، دارای کاربری مختلط و با قابلیت پیاده روی در پیرامون پايانه‌های حمل و نقلی بیش از پیش تأکید می‌گردد مهمترين نظريه‌های ارائه شده در اين رابطه دهکده‌های حمل ونقلی است که به منظور ايراد محلاتی سرزنده‌تر و پايدارتر با محوريت ايستگاه‌های حمل و نقل همگانی است.»

در فصل دیگری از این کتاب با عنوان سیر تکامل تفکر برنامه‌ریزی حمل و نقل در ایران آمده است: «تا حدود دهه 60 شمسی برنامه‌ريزی حمل و نقل فقط در قالب فصلی از طرح‌های جامع شهری ارائه می‌شد و نگرش‌های صرفاً کالبدی به اين فصل مهم همچون ساير فصول و بخش‌های ديگر طرح‌های جامع کالبدی وجود داشت. بحث حمل و نقل پايدار يا انسان محور موضوعی است که در برنامه‌ريزی‌های حمل و نقلی ايران به تازگی مطرح شده است، بنابراين در بررسی سیر تفکر برنامه‌ريزی آن که در سطح جهان تمرکز پژوهش بر سیر تفکر برنامه‌ريزی حمل ونقل انسان محور قرار گرفت، در ايران اين امکان فراهم نیست.»

نویسندگان این کتاب، پیش‌تر آثاری چون مدیریت محیط زیست شهری، مدیریت شهری از منظر تمدن ایرانی اسلامی، جایگاه حراست‌ها در اسلام و غلو و افراط از دیروز تا امروز را منتشر کرده‌اند. کتاب «مدیریت ترافیک و حمل و نقل شهری در کلان شهرها» توسط اعضای کارگروه تخصصی مدیریت شهری و شورایاری‌های تهران نوشته شده است. به عقیده مولفان، نگاه تخصصی که بیش از ۱۵ سال تجربه شورایاری و مدیریت شهری این اثر را هدایت کرده، می‌تواند راهگشای خوبی در باب معضلات مدیریت ترافیک‌ و حمل‌ و نقل در شهر بزرگ تهران و دیگر کلانشهرها باشد.

کتاب «مدیریت ترافیک و حمل و نقل شهری درکلان شهرها» در 154 صفحه و با قیمت 14000 تومان در شش فصل و با موضوعاتی چون توسعه پايدار شهری، تغییر ساختار شهری و کاربری زمین، ترويج دوچرخه سواری، حمل ونقل عمومی و نیمه عمومی و عوامل مؤثر در طراحی شبکه دوچرخه سواری موفق شهری آماده عرضه به علاقمندان به حوزه مدیریت شهری و حمل و نقل است.

سید جلال عرفانیان، یکی از شورایاران قدیمی و باسابقه محله اسکندری در منطقه 11 تهران در این کتاب با تکیه بر تجارب سالیان فعالیت داوطلبانه در عرصه مدیریت شهری، به تشریح دیدگاه‌های خود پیرامون موضوع ترافیک و حمل و نقل شهری پرداخته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها