غلامرضا شجاع؛ نماینده تشکلهای صنعت چاپ استانهاي كشور بجزء تهران در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اعلام این خبر افزود: مدیرکل صنایع شیمیایی و سلولزی ۲۱ تیرماه با ارسال نامهای به مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت خواستار قرار گرفتن زینک چاپ افست و فیلم لیتوگرافی در اولویت کالایی یک به دنبال عدم تولید داخلی این اقلام، و اينكه زينك كالايي استراتژيك براي صنعت چاپ به شمار میآید درباره انتقال به گروه کالای یک شده است.
وی با اشاره به سابقه این موضوع ادامه داد: با توجه به اهمیت زینک در صنعت چاپ چندی پیش به نمایندگی از تشکلهای صنعت چاپ استان هاي کشور به جز تهران نامهای ابتدا به وزیر ارشاد سپس به وزير صنعت، معدن و تجارت ارسال و درخواست کردم ارز مبادلهای یا دولتی به زینک اختصاص پیدا کند و این کالا از ارز ۳۸۰۰ تومانی استفاده کنند.
شجاع با بیان اینکه خوشبختانه این درخواست در وزارت صنعت، معدن و تجارت پیگیری شده است، توضیح داد: متاسفانه حتی یک سانتیمتر زینک در کشور تولید نمیشود و در کشورهای همسایه نیز توليد نميشود و در این حوزه ۱۰۰ درصد وابسته به وارداتایم.
وی با اشاره به پیگیریهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این زمینه توضیح داد: مشاور وزیر و مدیرکل وزراتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با ارسال نامهای به معاون امور فرهنگی دکتر محسن جوادی درباره درج تعرفه زینک وارداتی به کشور خواستار پیگیری شده است و خوشحال هستیم که این تلاشها اکنون جواب داده است.
شجاع با بیان اینکه بیش از ۸۵ درصد کارهای چاپی شامل محصولات فرهنگی کتاب، بستهبندی و مواد غذایی و دارویی، بهداشتي و خصوصا آموزش به زینک و کلیشه نیازمند است، یادآور شد: در فهرست واردکنندگانی که ارز دولتی دریافت کردهاند گشایش زینک نداشتیم و این موضوع نشاندهنده بحران زینک در آینده نزدیک است.
وی تاکید کرد: امیدواریم با دستور مستقیم وزیر صنعت، معدت و تجارت و پیگیری های زیرمجموعه این صنعت به زودی زینک و فیلم لیتوگرافی نیز از حمایتهای دولتی بهرهمند شود و دستاندرکاران صنعت چاپ از این حمایتها برای پیشبرد بهتر کارهای خود استفاده کنند.
نظر شما