شنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۹
داوری 5000 اثر در هشتمین دوره جایزه پروین

مهدی قزلی، دبیر اجرایی هشتمین دوره جایزه ادبی پروین خبر از بررسی حدود پنج هزار اثر در این دوره از جایزه ادبی پروین داد و حسینیه جماران را به‌عنوان محل برگزاری مراسم اختتامیه اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری هشتمین جایزه ادبی پروین صبح امروز (16 تیرماه) با حضور مهدی قزلی، دبیر اجرایی جایزه و اصحاب رسانه در ساختمان بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان برگزار شد.
 
مهدی قزلی در ابتدای این نشست گفت: هشتمین دوره جایزه ادبی پروین با بررسی آثار منتشر شده از سوی نویسندگان، شاعران و پژوهشگران خانم که آثار خود را در سال 95 و 96 منتشر کرده‌اند، کار خود را شروع کرد و اختتامیه و اعلام برگزیدگان شنبه هفته آینده برگزار می‌شود تا این دوره از جایزه نیز به کار خود پایان دهد.
 
وی ادامه داد: دبیر علمی این جایزه حجت‌الاسلام محمدعلی مهدوی‌راد، دبیر جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران است که متاسفانه امروز به دلیل بیماری در جلسه حضور ندارد. البته وی طی نامه‌ای من را به‌عنوان نماینده خودشان انتخاب کردند تا در مواقعی که به دلیل مشغله کاری نمی‌توانند در بنیاد حضور داشته باشند من به نمایندگی از وی کارها را پیگیری کنم.
 
دبیر اجرایی هشتمین دوره جایزه پروین با اشاره به داوری‌های و تعداد آثار رسیده به این دوره از جایزه گفت: ما 5 نویسنده و پژوهشگر حوزه ادبیات را که هرکدام جزو افراد شاخص حوزه ادبیات هستند به‌عنوان هیات علمی انتخاب کرده‌ایم که هرکدام از این افراد صاحبنظر، داوران هر بخش را انتخاب کرده‌اند.
 
وی ادامه داد: در توضیح میزان آثار رسیده به این دوره از جایزه باید بگویم که 46 اثر در بخش ادبیات نمایشی، 2هزار و 200 اثر در بخش ادبیات داستانی هزار و 180 اثر در بخش شعر، هزار و 25 اثر در بخش کودک و 425 اثر در بخش پژوهش ادبی به دست ما رسیده است. داوران پس از جداسازی اولیه شروع به داوری کرده‌اند و در هر مرحله ما شاهد ریزش کتاب‌های نویسندگان بوده‌ایم تا به لیست کاندیدا رسیدیم. در مجموع در این دوره از جایزه پروین حدود 5هزار اثر مورد ارزیابی قرار گرفته است.
 
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با اشاره به مراسم اختتامیه این دوره از جایزه ادبی پروین اظهار کرد: مراسم اختتامیه صبح روز شنبه (23 تیرماه) با حضور شخصیت‌های برجسته ادبی، داوران و کاندیدای 5 بخش در حسینیه جماران برگزار خواهد شد.
 
وی در توضیح علت برگزاری مراسم اختتامیه در حسینیه جماران گفت: به دلیل 40سالگی انقلاب اسلامی و برای تجدید میثاق با فردی که بزرگترین تحول اجتماعی را در جامعه زنان به وجود آورد؛ یعنی حضرت امام خمینی‌(ره) تصمیم بر آن شد تا اختتامیه این دوره از جایزه پروین در حسینیه جماران حضرت امام خمینی (ره) برگزار شود. همچنین در این دوره قصد داریم از نویسندگان خانمی که درباره ویژگی‌ها و شخصیت حضرت امام (ره) کتاب منتشر کرده‌اند، تقدیر و تشکر کنیم.
 
قزلی با اشاره به ویژگی‌های منحصر به فرد جایزه پروین گفت: در چندسال گذشته بسیار جست‌وجو کردیم اما جایزه ادبی مانند جایزه پروین که تنها مختص نویسندگان، شاعران و پژوهشگران خانم باشد، پیدا نکردیم. در این میان تنها به یک جایزه در استرالیا رسیدیم که از آن هنوز مدارکی به دست ما نرسیده است. به هرحال اگر چنین جایزه‌ای نیز باشد بسیار کم است که نشان می‌دهد ما به ادبیات تولید شده توسط بانوان نگاه ویژه‌ای داریم و ایران قطعی‌ترین و اصلی‌ترین برگزارکننده یک جایزه ادبی مختص زنان است.
 
وی ادامه داد: اگر در گذشته برگزاری چنین جایزه‌ای به دلیل اختلاف نویسندگان خانم و آقا بوده است، امروز دیگر به این شکل نیست؛ چراکه اسامی برگزیدگان جایزه جلال و شعر فجر نشان می‌دهد که خانم‌ها در کنار مردان در حال خلق آثار ادبی هستند؛ برگزیده‌شدن نویسندگان و شاعرانی مانند رویا شاه‌حسین‌زاده، نسیم مرعشی و مریم جهانی در این جوایز بیانگر آن است که خانم‌ها حضور جدی در ادبیات امروز دارند. از طرفی تعداد آن‌ها نیز اگر از نویسندگان و شاعران مرد بیشتر نباشد، کمتر هم نیست و این نشان می‌دهد که آن‌ها هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی در حال رقابت با نویسندگان مرد هستند.
 
دبیر اجرایی جایزه ادبی پروین با اشاره به نحوه انتخاب برگزیدگان گفت: در هرکدام از 5 بخش یک نفر به‌عنوان برگزیده انتخاب خواهد شد اما اگر داوران به این نتیجه برسند که 2 کتاب باید انتخاب شود، بی‌تردید جایزه بین هر دو نفر تقسیم خواهد شد.
 
قزلی در پایان گفت: ما از زمان پایان دوره قبل به فکر آثار این دوره بوده‌ایم و آمار کتاب‌های منتشر شده در این دو سال را از مرجع رسمی آمار حوزه کتاب، یعنی موسسه خانه‌کتاب گرفتیم؛ همچنین فراخوانی را در رسانه‌ها اعلام کرده‌ایم و به ناشران تخصصی حوزه ادبیات نیز نامه زده‌ایم تا بتوانیم آثار را شناسایی کنیم. همچنین از هیات علمی جایزه و داوران خواسته‌ایم که اگر کتابی را می‌شناسند که در میان آثار قرار نگرفته است به دبیرخانه اعلام کنند. در مجموع ما تمام تلاش خودمان را انجام داده‌ایم تا کتابی جا نماند اما به هرحال این امکان وجود دارد که خطایی رخ داده باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها