سه‌شنبه ۵ تیر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۷
گرانی کاغذ، سردرگمی ناشران و بیکاری چاپخانه‌داران

رییس اتحادیه چاپخانه‌داران قم با اشاره به نوسانات نرخ ارز در کشور و تاثیر آن بر واحدهای تولیدی چاپ گفت: ناشران به دلیل نوسانات بازار ریسک سفارش کار به چاپخانه‌ها را نمی‌پذیرند و ترجیح می‌دهند کتاب منتشر نکنند و این موضوع موجب بیکاری چاپخانه‌داران شده است.

مجتبی محمودیان؛ رییس اتحادیه چاپخانه‌داران قم در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با بیان اینکه موج جدیدی از گرانی‌ کاغذ در بازار به وجود آمده است، گفت: اواخر فروردین ماه در حالی که دو هفته از شروع سال کاری جدید می‌گذشت کاغذ با حدود ۳۰ درصد افزایش روبه‌رو شد و کمی بعد در اوایل اردیبهشت حدود ۱۰ درصد کاهش داشت و تا اواخر خرداد قیمت‌ها تغییر زیادی نکرد.
 
وی افزود: اما بار دیگر از ابتدای تیر ماه شاهد افزایش قیمت کاغذ هستیم و بهای هر بند کاغذ تحریر هفتاد گرمی ۷۰ * ۱۰۰ حدود ۱32 هزار و ۵۰۰ تومان حواله می‌شود که با هزینه‌های انبارداری و حمل‌ونقل وقتی به چاپخانه‌ برسد بهای آن به ۱۳۷ هزار تومان می‌رسد.
 
محمودیان با اشاره به نامساعد بودن وضعیت برای تولیدکنندگان حوزه‌ فرهنگ، توضیح داد: اکنون در این شرایط که طی سه ماه کاغذ حدود ۳۸ تا ۴۰ درصد گران شده است، آیا برای تولیدکنندگان شرایط کار کردن هست و امکان بازاریابی و رونق اقتصادی وجود دارد؟ متاسفانه هیچ‌کس به فکر نیست و همه فقط حرف می‌زنند و شعار می‌دهند.
 
وی با بیان اینکه تعطیلی چاپخانه‌ها در آينده نزدیک از جمله نتایج این رخدادها و اتفاق‌ها خواهد بود، گفت: متاسفانه در اتحادیه باید شاهد تعطیلی تک‌تک واحدهای چاپی باشیم و منتظر باشیم ببینیم کدام یک از همکاران ما به اتحادیه مراجعه می‌کنند تا به ما اعلام کنند که واحدهای خود را تعطیل کرده‌اند. نتیجه این تعطیلی‌ها خیلی تلخ است زیرا موجب می‌شود سرپرست خانواده‌های زیادی بیکار، از ادامه روند زندگی ناامید و به دلیل بیکاری پدر خانواده نوعی روحیه یاس و ناامیدی ایجاد شود.
 
رییس اتحادیه چاپخانه‌داران قم با بیان اینکه متاسفانه در سه ماه نخست امسال هر ماه یک واحد صنفی چاپ به دلیل مشکلات اقتصادی تعطیل شده است، گفت: با توجه به شرایط روزهای اخیر و نوسانات نرخ ارز قطعا در آینده نزدیک تعداد واحدهای بیکار بیشتر خواهد شد، زیرا همانطور که در قیمت‌ها نوسان وجود دارد به همان میزان از کار کم می‌شود و همین‌کار از کارآیی واحدها کم می‌کند و تاخیر در پرداخت اقساط، حقوق کارمندان و فشار بیمه و مالیات و ارزش افزوده موجب می‌شود که واحدهای صنفی خود را تعطیل کنند.
 
به گفته محمودیان، متاسفانه با این اقدامات تیشه به ریشه تولید زده می‌شود، مسئولان اگر می‌خواهند در کسب و کار و تولید رونق ایجاد شود کار خیلی سختی نیست؛ فقط کارها باید از شعار به عمل تبدیل شود.

وی افزود: هر سال مبالغ بالایی از بانک‌های کشور اختلاس می‌شود ولی زمانی که تولیدکنندگان به دنبال تسهیلات کم‌بهره هستند متاسفانه بانک‌ها همکاری نمی‌کنند.
 
رییس اتحادیه چاپخانه‌داران قم تاکید کرد: در این میان تولیدات فرهنگی مشکلات بیشتری دارند و کمترین حمایت‌ها از این گروه‌ها می‌شود. قم یکی از قطب‌های چاپ و نشر کشور به شمار می‌آید اما در روزهای اخیر که همکاران را دیده‌ام اغلب آن‌ها از بیکاری گلایه می‌کنند و می‌گویند فقط صبح‌ها می‌آییم در مغازه را باز می‌کنیم ولی سفارش کار نداریم.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها