پرونده ویژه شماره 253ـ252 این ماهنامه به بررسی ابعاد مثبت و منفی افزایش گردشگری دریایی در نوروز 1397 پرداخته است.
نشريه «بندر و دریا» در هر شماره، به صورت اختصاصی روايت سفر به یکی از بنادر کشور را منتشر میکند. در این شماره اما سفر به هر هشت استان ساحلي، به قلم چهرههایی چون منصور ضابطیان (استان هرمزگان)، احسان ناظمبکائی (استان خوزستان)، محمد وليزاده (استان بوشهر)، کاوه فولادینسب و مریم کهنسال نودهی (استان گيلان)، ربابه میرغیاثی (استان مازندران)، یاسر نوروزی (استان سيستان و بلوچستان)، سعيد برآبادي (استان گلستان) و زندهیاد محمدرضا رستمی (درياچه اروميه) در کنار عکسهای چشمگیر و اختصاصی ثبت و ضبط شدهاند.
این ماهنامه در بخش اجتماعی و اقتصادی خود ابعاد مختلف گردشگری دریایی را مورد بررسی قرار داده است. در بخش اجتماعی، گزارشهای روزنامهنگاران این مجله، حول محور چالشهای محیط زیستی گردشگری دریایی حرکت کرده و سعی شده است به این سوال ساده پاسخی درخور داده شود که آیا گردشگری دریایی میتواند به توسعه پایدارِ استانهای ساحلی کشور منجر شود یا خیر؟ گفتوگو با مدیر موسسه سبزکاران بالان درباره گردشگری دریایی و پیامدهای آن در خزر، گزارشی از امضای تفاهمنامه توسعه گردشگری میان سازمان میراث فرهنگی و سازمان بنادر و دریانوردی از بخشهای این پرونده هستند.
همچنین در بخش اقتصادی «بندر و دریا» نیز، گردشگری دریایی از دریچه سفرهای مشابه و حملونقلهای جایگزین مورد ارزیابی قرار گرفته است. اقبال از بنادر در سفرهای نوروزی، نقدی بر قیمت بالای بلیت هواپیما در سفر به بنادر کشور و جایگاه دلار در تصمیمگیری گردشگران ایرانی از خواندنیترین بخشهای این شماره بهحساب میآیند.
در بخش رویداد، پرونده سفر مقامات قطری به ایران برای گسترش همکاریهای دریایی مورد بررسی قرار گرفته و در گزارشی به بازتاب بخشهای مختلف این سفر، دیدارها، تحلیل رسانههای بینالمللی از دیدار مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با وزیر ارتباطات و حملونقل قطر و درنهایت احداث خطوط کشتیرانی اختصاصی ایران و قطر پرداخته شده است.
ماهنامه «بندر و دریا» با 36 سال قدمت در دور تازه انتشار خود، به شماره پنجم رسیده و قصد دارد از این شماره آرامآرام خود را در دکههای مطبوعاتی کشور عرضه کند. این مجله در 148 صفحه و با قیمت 15 هزار تومان به «دریانوردی و زندگی در بنادر ایران» اختصاص دارد
نظر شما