شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۵
​انتشار کتابی مشترک از ادونیس و عکاس مطرح سوری

ادونیس، شاعر سرشناس سوری در دهه نهم زندگی خود با انتشار کتابی مشترک با فادی‌ زاده، عکاس مطرح اهل سوریه بار دیگر به بازار نشر کتاب بازگشته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از انتشارات دارالساقی- فادی‌ زاده، عکاس سرشناس سوری، از میان صدها عکس که قبل از شروع جنگ سوریه در ماه مارس سال 2011 از سوریه قبل از جنگ گرفته بود، 102 عکس را انتخاب و در کتابی وزین با عنوان «سوریه: تکیه‌گاهی برای آسمان و زمین» به چاپ رسانده و ادونیس، شاعر بزرگ سوری که حالا 88 سالگی‌ را پشت سر می‌گذارد برای هر عکس نوشتار و قطعه ادبی جداگانه نگاشته است.

این کتاب که سال گذشته میلادی از سوی انتشارات دارالساقی منتشر شده، خلاصه‌ای از سوریه به معنای کامل آن به دست می‌دهد؛ عکس‌های این کتاب، واقعیت موجود در سوریه را با نگاهی زیبا و با حساسیتی قابل توجه به تصویر می‌کشند و با جمع تصویر و کلام زیبایی خاصی به آن می‌بخشد. تصاویر زیبایی از  سوریه دریا، کوه‌ها، رودخانه‌ها، معابد و مساجد و قلعه‌ها و کلیساها، آثار باستانی، صخره‌های قدیمی، دشت‌های گندم، برف، خانه‌ها و چهره‌های خندان مردم در خیابان‌ها، چشم‌های مضطرب، بدن‌های خسته و نقال‌های قهوه‌خانه النوفره در دمشق قدیم و عودزن‌های شام و روستاهای گلی حلب، رود فرات و روزها و شب‌های دمشق سحرآمیز، همه این تصاویر زیبا را می‌توان در این کتاب که با نوشتار و قطعات ادبی ادونیس مزین شده، یافت.

تصاویر در این کتاب تنها منتقل‌کننده واقعیت‌های موجود در سوریه نیستند بلکه عامل ایجاد احساس درباره مکانی هستند که آتش جنگ و خون و ویرانی آن را به محاق برده است.

ادونیس در مقدمه این کتاب آن را به مردم سوریه تقدیم کرده و نوشته است: «سلام  ای سرزمین- مادر...» و در ادامه می‌نویسد: «نقش سوریه در هنر برای ما آموزنده است.»

عکس‌های موجود در این کتاب با قلم زیبا و توانای ادونیس از سکون به جوشش و غلیان درآمده‌اند. شعرنوشته‌های او در این کتاب، عکس‌ها را حتی فراتر از آن‌که چشم آن‌ها را دریابد به کلام واداشته‌ و جانی دوباره به آن‌ها بخشیده است.

ادونیس که دهه‌هاست در پاریس زندگی می‌کند از مطرح‌ترین شاعران زنده عرب و  همواره یکی از نام‌های مطرح برای دریافت جایزه نوبل ادبیات به شمار می‌رود. آثارش در زمینه‌های مختلف همواره مورد اقبال مترجمان و شاعران ایرانی بوده و از محمدرضا شفیعی کدکنی تا محمدجواهر کلام به معرفی دیدگاه‌های او در زمینه شعر معاصر عرب و تمدن اسلامی پرداخته‌اند.

سال گذشته نیز یکی از مهم‌ترین آثار ادونیس با عنوان «الکتاب» را محمد حسین اللهیاری در سه جلد منتشر کرد. آدونیس در این کتاب با کمک شعر تمدن عرب را تصویر کرده است.



در دهه هشتاد شمسی بود که آدونیس به تهران سفر کرد و با برگزاری نشست‌های متعدد در جمع شاعران ایرانی به تشریح دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود نسبت به شعر معاصر عرب و ادبیات خاورمیانه پرداخت.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها