معاون بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامی در نشست رونمایی از کتاب «رحله بالف و رحله» و «پیوند حماسه و شرافت ، ایران و سوریه» گفت: نکته مهم در این دو جلد کتاب مقدمهای است که نزار الصالح نویسنده معروف و توانمند و رییس اتحادیه سوری نوشته که بسیار زیبا و احساسی و کاملا عقلانی است و با دیدارش از ایران شروع میکند. اساسا اندیشه نوشتن کتاب مربوط به زمانی است که در میدان ولیعصر تابلویی را میبیند که همزمان با آزادسازی حلب بوده و روی آن تابلو نوشته بود حلب آزاد شد.
در ابتدای نشست عباس خامهیار تالیف کتاب رحله بالف رحله را یک رویداد بیبدیل در منطقه معرفی و این سفرنامه را یک کتاب ایرانشناسی دانست و گفت: این کتاب صرف خاطرات نیست و برداشت از فرهنگ و تمدن ایرانی در فضایی که ایران هراسی تمام جهان را فراگرفته با انگیزه و عشق قابل تقدیر است.
مونا بعزاوی به زبان فارسی درباره کتاب خود گفت: کشور تونس مشابهتهای بسیار زیادی با فرهنگ و تمدن ایران دارد و من در کتاب خود تلاش کردهام آنچه را که خود دیدام بنویسم، اولین سفر من به خارج از تونس به ایران بوده و اولین کتاب من نیز درباره ایران است.
تجزیه منطقه اسلامی وتاراج هنر
عباس خامهیار در ادامه افزود: پیوند این دو کتاب بایکدیگر رایحه آزادی ناشی از تحولات تونس است و این انقلاب بود که این فضا را برای تونس و مردم منطقه فراهم کرد و آنچه که درسوریه اتفاق افتاد پاتک ارتجاع عرب و پاتک قدرتهای بزرگ به تمام این تحولاتی که آن را بیداری اسلامی و بهار عرب میدانیم بود. فضایی که امروز وجود دارد ناشی از این توطئه بزرگ علیه این تحولات صادقانه و خودجوشانه ملتهاست. اسناد و شواهد برای تجزیه جهان اسلام در ادامه توافقنامه سایسپیکو ۱۹۱۶ است که از سوریه شروع شد و به سمت حلب و موسل و کردستان عراق رفت تا منطقه به طور جدی تجزیه شود. طبق آمار مسئولان موزه ملی عراق «المتحف العراقی» بعد از سقوط بغداد یکصد و 50هزار اثر تاریخی که شامل تاریخ بین النهرین در چند هزارسال قبل از میلاد بود طی چند ساعت به خارج از مرزها منتقل شد و در موزههای بزرگ جهانی فروخته شد و همانجا از بین رفت. همین اتفاق در سوریه نیز رخ داد ،۶۰درصد آثار تاریخی سوریه طی این مدت جنگ از بین رفت.
معاون بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامی در ادامه گفت: در انقلاب مصر اگر هوشیاری جوانان مصر نبود تمام این موزهها از بین میرفت، هدف اصلی دشمنان نابودی این موزهها بود و جوانان با تشکیل کمیتههای مردمی جلوی این توطئه را گرفتند، در یک جمله آنچه که اتفاق افتاد طی سالیان سال چند برابر ویرانیهایی است که طی ۶۰سال رژیم صهیونیستی در مناطق ایجاد کرد پس علاوه بر بحث تجزیه از بین بردن زیرساختهای تمدنی و فرهنگی اسلامی نیز مطرح است.
او بیان کرد: نکته بعدی برای ورود به این کتاب این است که ما نقش پررنگی در تحولات سوریه داشتیم. برابر این تجزیه منطقه ایستادگی کردیم و جلوی اندیشههای تکفیری و خشونتطلب و ویرانی فکری و ذهنی را گرفتیم و همین دانشی که آمریکاییها فکر میکردند ۳۰ سال وقت لازم است تا جغرافیای آن را بگیریم جمهوری اسلامی به اتفاق گروهها و کشورهای همپیمان این پایان را در سه سال انجام داد و درواقع این معجزه بزرگ است این با همت والای جبهه مقاومت امکان پذیر شد.
او در ادامه افزود: شهدا، جانبازان و خانوادههای آنها چه سوری چه لبنانی چه ایرانی و شهدای حرم مستحق دریافت مدال و نشان افتخار هستند ولی رسانههای غرب و امپراطوریهای خبری فضای دیگری را در این کشورها ایجاد کرده و حضور پرقدرت جمهوری اسلامی و مبارزه و دفاع از کیان این کشور ها و این ملتها و ایستادگی در برابر پروژه تجزیه این منطقه را به عنوان دخالت نظامی و اشغالگری میدانند و نخبهگان سوری و فلسطینی برای این که نوعی مقاومت و خنثیسازی نسبت به فضای تبلیغاتی داشته باشند و قدردان ایثارگری اعضای جمهوری مقاومت و جمهوری اسلامی و سایر نیروهای هم پیمان باشند، حدود ۴۰ نویسنده نخبه و صاحب نظر سوریه با چتر اتحادیه نویسندگان عرب- یکی از بزرگترین اتحادیههای نویسندگان عرب- رمان و مقالاتی در این کتاب گنجاندند و دو جلد کتاب به عنوان « ایران و سوریه، پیوند حماسه و شرافت» را منتشر کردند.
وی افزود: آنها دیدگاههایشان و هم حقشناسی خود را نسبت به شهدا و جمهوری اسلامی در این کتاب بیان کردند و عالمانه و بسیار با دقت تمام پاسخگوی شبهات شدند و میتوان چهره زیبای جمهوری اسلامی و حمایتهای انسانی ملت ایران را در قالب این دو کتاب که منتشر شده دید و در معرض افکار عمومی و ملت سوریه قرار داد.
حلب آزاد شد
خامهیار گفت: نکته مهم در این دو جلد کتاب مقدمهای است که نزار الصالح نویسنده معروف و توانمند و رییس اتحادیه سوری نوشته که بسیار زیبا و احساسی و کاملا عقلانی است و با دیدارش از ایران شروع میکند. اساسا اندیشه نوشتن کتاب مربوط به زمانی است که در میدان ولیعصر تابلویی را میبیند که همزمان با آزادسازی حلب بوده و روی آن تابلو نوشته بود حلب آزاد شد. شخصیتهای بزرگ اسلام در این منطقه و در شهرحلب حضور داشتند و خدمات ارزندهای را به اسلام ارائه دادند.
او ادامه داد: خود او که فرزند آن شهر است تحت تاثیر قرار میگیرد و مقالهای تحت عنوان حلب آزاد شد مینویسد و چندین مقاله را در این زمینه جمع آوری میکند. در مقدمه اشاره دیگری هم به سخنرانیاش در دانشگاه فردوسی مشهد میکند، تعریف میکند: در آنجا سخنرانی میکردم و درمورد شهرم حلب مطلبی گفتم و زمانی که تمام شد و از سالن خارج میشدم خانم دانشجویی آمد و خیلی با احساس و در حالی که اشک میریخت از من درخواست کرد درباره حلب اطلاعات بیشتری بدهم و بیشتر آن را معرفی کنم. من توضیح دادم باز ایشان اصرار داشت که توضیح بیشتری بدهم زمانی که علت را جویا شدم و پرسیدم از شهر حلب چه میخواهی گفت: پدر من در حلب به دست تکفیریها شهید شد و من میخواهم حلب را ببینم و خاکش را ببویم چون بوی خون پدرم را میدهد.
نظر شما