سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۳
صدور 99 رای در هیات رسیدگی به تخلفات ناشران نمایشگاه کتاب

سخنگوی سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به دریافت 208 گزارش تخلف به هیات رسیدگی به تخلفات، گفت: از میان گزارش‌های ارسال شده 99 رای صادر شد که 46 رای شامل اخطار کتبی، درج در پرونده، تعطیلی غرفه در نمایشگاه، همچنین محرومیت از نمایشگاه کتاب تهران سال آینده و نمایشگاه‌های استانی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، همایون امیرزاده؛ سخنگوی سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران صبح امروز (سه شنبه 18 اردیبهشت) همزمان با هفتمین روز نمایشگاه کتاب تهران در جمع خبرنگاران درباره فعالیت هیات رسیدگی به تخلفات در این نمایشگاه، گفت: در شش روز نمایشگاه، 208 گزارش از بخش های مختلف نمایشگاه دریافت کردیم که در کمیته رسیدگی به هیات تخلفات بررسی و از میان آن‌ها 99 رای صادر شد.
 
وی با اشاره به جزیئات این رای‌ها توضیح داد: از میان آرا، 46 رای شامل اخطار کتبی، درج در پرونده، تعطیلی غرفه در نمایشگاه امسال، همچنین محرومت از نمایشگاه کتاب تهران سال آینده، نمایشگاه‌های استانی و 43 رای به یکسال محرومیت از حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و سه مورد تخلف به محرومیت دو ساله از حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شدند.
 
امیرزاده ادامه داد: 17 غرفه نیز به مدت یک روز غرفه هایشان تعطیل شد و 36مورد جمع آوری کتاب، اخطار کتبی، درج در پرونده و اخذ تعهد بود.
 
وی در بخش دیگر صحبت‌های خود درباره انواع تخلف‌های صورت گرفته نیز گفت: 5 مورد شامل فروش کتاب‌های افست بدون مجوز، 23 مورد شامل فروش کتاب غیرمرتبط با سالن، 2 مورد فروش کتاب بدون شناسنامه، 37 مورد ارائه کتاب و فروش آثار سایر ناشران، 10 مورد فروش آثار غیر کتاب در سالن‌ها، 6 مورد نقد کردن بن کتاب و 16 مورد نیز به علت عدم رعایت سایر قوانین بوده است.
 
سخنگوی سی‌و‌یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره فراوانی تخلفات در سالن‌ها نیز گفت: بیشترین تخلفات در بخش عمومی، دانشگاهی، کودک، آموزشی و کمترین تخلفات در بخش بین‌الملل بوده است.
 
امیرزاده درباره فعالیت هیات رسیدگی به تخلفات در نمایشگاه سی‌و‌یکم، عنوان کرد: این هیات بدون اغماض و هرگونه‌ حاشیه‌ای فعالیت‌های خود را دنبال کرد و در چهار روز باقی مانده نمایشگاه کتاب نیز به شکایات و پرونده‌ها به طور جدی رسیدگی خواهد کرد تا طبق قوانین آیین‌نامه با هدف صیانت از حقوق ناشران حرفه‌ای فعالیت‌های خود را دنبال کند.
 
وی در بخش دیگر صحبت‌های خود با اشاره به آغاز هفتمین روز سی‌و‌یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: خوشبختانه نواقص روزهای اول نمایشگاه به طور کامل برطرف شده است و اگرچه نواقص زیرساختی وجود دارد اما تلاش می‌کنیم که آن‌ها را در همکاری با صنوف همکار به حداقل برسانیم و در فضایی صمیمی همکاری‌ها را دنبال کنیم.
 
امیرزاده با بیان اینکه با استقبال خوب مردم و همراهی ناشران تا امروز شاهد نمایشگاهی آرام و کم دردسر بودیم، یادآور شد: امسال نمایشگاه دارای ابعاد مختلفی بود و علاوه بر فعالیت‌های هرساله، به موضوعات استان‌ها تقویت شد و شاهد حضور نویسندگان، نخبگان و اهالی قلم استانی بودیم.
 
وی درباره حضور پررنگ هیات‌های بین‌المللی در نمایشگاه کتاب تهران، گفت: امسال هیات‌های بلندپایه‌ای از صربستان و تونس به صورت ویژه در نمایشگاه حضور داشتند و از 50 کشور مختلف جهان به صورت مستقل یا سازماندهی شده در نمایشگاه حضور دارند و بیش از 100 چهره و مسئول فرهنگی، آژانس ادبی و فعال نشر بین‌المللی در نمایشگاه هستند.
 
امیرزاده درباره بحث نظارتی و عدم دخالت از بیرون نمایشگاه نیز گفت: در این زمینه امسال هیچ مداخله‌ای از بیرون نمایشگاه نداشتیم و موارد جزئی در تعامل دوسویه مسئولان نمایشگاه و ناشران برطرف شد و ما نیز با توجه به اینکه فصل الخطاب ما در ارائه محتوا ضوابط نشر است تلاش کردیم طبق تعامل دوسویه در این زمینه بر محتوای کتاب‌ها نظارت کنیم و فقط آثار محدودی در این زمینه جمع آوری شد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی نمایشگاه بر این مورد نظارت جدی دارد.
 
وی همچنین درباره مبحث تخلف قاچاق کتاب در نمایشگاه کتاب نیز توضیح داد: قاچاق کتاب از جمله مواردی است که به هیچ عنوان درباره آن کوتاه نمی آییم و تاکنون 2 رای در این زمینه صادر شده است و 4 مورد دیگر نیز در دست بررسی است، البته اقدامات ما فقط به این حوزه محدود نمی شود و ما موضوع را به مراجع قضایی نیز اطلاع می دهیم تا از طریق مراجع قضایی پیگیری شود.
 
وی تاکید کرد: در این زمینه اسفند ماه سال گذشته، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جلسه ای با چهار معاون قوه قضاییه داشت و قرار است با همکاری پلیس تهران و رئیس پلیس امنیت و رئیس پلیس اماکن کشور تصمیمات خوبی در زمینه قاچاق کتاب برگزار شود و کارگروهی تشکیل شد تا بحث قاچاق کتاب به عنوان جرم عمومی تلقی شود.

امیرزاده همچنین در پاسخ به سوال ایبنا درباره تخلف برخی ناشران دانشگاهی مبنی بر تعویض شناسنامه کتاب‌ها و تغییر قیمت آن‌ها همزمان با نمایشگاه کتاب تهران، توضیح داد: گزارش‌هایی از بخش ناشران دانشگاهی و سایر افراد به هیات رسیدگی به تخلفات رسیده است و در این زمینه ما در حال مستندسازی و پیگیری موضوع برای حل مشکل هستیم.
 
سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا 22 اردیبهشت ماه از ساعت 10 تا 20 در مصلای امام خمینی (ره) برپا است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها