دکتر تورقای شفق، مدیر مرکز فرهنگی یونس امره ترکیه به حاشیههای پیرامون عدم حضور ترکیه در این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پاسخ داد و گفت: « دلیل شرکت نکردن ترکیه، نبود رایزن فرهنگی این کشور در ایران بوده است.» او همچنین عدم حضور ترکیه در این رویداد فرهنگی مهم را اشتباهی بزرگ دانست.
شفق عدم حضور ترکیه در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را اشتباه بزرگی دانست و گفت: « نمایشگاه کتاب تهران یکی از بزرگترین و پربازدیدترین نمایشگاههای کتاب خاورمیانه و جهان است. امسال نه وزارت فرهنگ ترکیه و نه ناشران خصوصی در این رویداد مهم شرکت نکردند که این به ضرر ترکیه است.»
مدیر مرکز یونس امره دلیل عدم استقبال ناشران خصوصی ترک از نمایشگاه کتاب تهران را بحث کپیرایت دانست و گفت: « ناشران ترکیهای به نمایشگاههای بزرگ جهان به صورت گروهی شرکت میکنند. برای مثال ترکیه هر سال حضور گستردهای در نمایشگاه کتاب فرانکفورت یا سئول دارد. اما مشکل کپیرایت موجود در ایران ناشران را از شرکت در نمایشگاهای کتاب ایران دلسرد میکند.»
شفق با اشاره به پروژه حمایت مالی از ترجمه آثار ترکی به زبانهای دیگر موسوم به (TEDA) گفت: «وزارت فرهنگ ترکیه سالهاست این پروژه را آغاز کرده و فعالیتهای خوبی با کشورهای دیگر داشته است اما در ایران ناشران و مترجمان از این پروژه استقبال نکردهاند و آثار کمی در ایران با پروژه TEDA چاپ شده است.»
شفق به تلاش مرکز فرهنگی یونس امره برای برقراری ارتباط میان ناشران ایرانی و خارجی اشاره کرد و گفت: « برقراری این ارتباط وظیفه مرکز ما نیست، بلکه وظیفه مجمع ناشران و اتحادیهای دو کشور است. ما برای شرکت ناشران ایرانی در کنگره ناشران ترکیه تمام تلاشمان را کردیم اما متاسفانه این حضور دست آوردی نداشت.»
نظر شما