دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۳
خلیج فارس حلقه ارتباط بشریت در دوره تاریخی طولانی است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز در همایش روز ملی خلیج فارس در تالار شهید آوینی بندرعباس بر توجه به محیط زیست خلیج فارس تاکید کرد و گفت که خلیج فارس یک دریا نیست، حلقه بشریت در یک دوره تاریخ طولانی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز در همایش روی ملی خلیج فارس که در بندرعباس برگزار شد، با اشاره به اهمیت خلیج فارس گفت: خلیج‌فارس نماد عزت و مقاومت ایرانی است، مام ایران است  و باید محیط‌ ‌زیست خلیج‌فارس را جدی‌تر بگیریم.
 
وی افزود: این مادر طبیعت ایرانی نباید با آلودگی زندگی کند، نباید بر آن غبار بنشیند؛ خوشبختانه توجه دولت و هیات‌دولت در سفر اخیر به استان به بحث آلودگی‌های زیست‌محیطی این منطقه جلب شده و با پیگیری استاندار و نمایندگان امیدواریم محیط‌زیست را جدی بگیریم.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خلیج‌فارس با ایران متولد شده و این دو همزاد تکوینی هم بوده‌اند؛ امروز در سرزمین سنگربانان خلیج‌فارس هستیم که در طول قرن‌ها در کنار این دریای پارسی خواستار عزت و حرمت ایران بوده‌اند.
 
صالحی افزود: این دریا با ایران متولد شده و با نام ایران جاودانه می‌ماند، هرچند بدخواهان ایران بخواهند این نام را از این دریا بگیرند، دریا نام آن‌ها را در قعر خود فرو خواهد برد.
 
وی گفت: خلیج فارس یک دریا نیست، حلقه ارتباط بشریت در یک دوره تاریخ طولانی بوده است، قاره‌های آسیا، اروپا و افریقا را به هم وصل کرده است و نقطه اتصال فرهنگ‌ها و تمدن‌های بشری بوده است.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: خلیج‌فارس یک شاهراه ارتباطی بشریت در طول قرن‌های متمادی بوده و هست؛ با این نگاه است که خلیج‌فارس اهمیت می‌یابد ملت‌ها و افراد را به هم وصل می‌کند اما آنان که از این ارتباط صلح‌آمیز نگرانند از این شاهراه می‌ترسند.
 
صالحی افزود: خلیج فارس منبع ذخایر عمده انرژی جهان است، آنانی که طمع به مال و دارایی انسان‌ها دارند به خلیج‌فارس هم طمع دارند، اگر برای خلیج‌فارس رویاهای آشفته می‌بینند چون منبع پایداری و ماندگاری دارایی‌های جهانی است، خلیج‌فارس صرفا یک دریا نیست بلکه نماد مقاومت و عزت این منطقه است.
 
وی تاکیدکرد: جریان چپاول‌گر و تجاوزگر وجب به وجب دنیا را گشت و مستعمره کرد اما وقتی به این منطقه آمد زمین‌گیر شد؛ استعمار نتوانست پای در خاک ایران بگذارد و ایران را مستعمره خود کند چون خلیج‌فارس مقاوم بود  و مردمان این منطقه در یک زیست عزت‌مدارانه کوشش کردند حریم امنی برای ایران قرار دهند چه در برابر پرتغالی‌ها و هلندی‌ها و چه در برابر انگلیسی‌ها، امام قلی‌خان‌ها، رئیس علی دلواری‌ها و هزاران نفر دیگر که یاد و اثرشان بر این خاک برجا مانده اجازه ندادند هیچ بیگانه‌ای پایش را براین خاک بگذارد.
 
صالحی افزود: خلیج‌فارس نماد مقاومت و عزت ملی ایران در مقابل تجاوزها و طمع‌های جدید است، مردم این منطقه نه تنها از حریم دریا حفاظت کردند بلکه از مرزهای جنوبی و غربی کشور هم در دوران هشت سال دفاع مقدس جانانه محافظت کردند، بیش از یک هزار شهید در استان هرمزگان تقدیم این آب و خاک شده است.
 
وی گفت: سنگربانان خلیج فارس نه تنها حریم دریا را در مقابل تجاوزگران ممانعت کردند بلکه مرزهای جنوبی و غربی را هم حریم خود دانستند و در دفاع جانانه هشت ساله حماسه پرشوری آفریدند.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در این منطقه با یک تنوع فرهنگی مواجه هستیم که به نوع اقلیم و زایش‌های گسترده تمدنی برمی‌گردد و در کمتر جایی از  ایران می‌توان این تنوع توام با زایش فرهنگی را دید. 
 
صالحی با اشاره به همزیستی مذاهب و اقوام در کنار خلیج‌فارس بیان کرد: اقوام و مذاهب با تنوع فرهنگی توام با همزیستی آرام و همکاری  در کنار هم  زندگی می کنند این در حالی است که در هر نقطه‌ای از جهان امروز که در کینه و نفرت مذاهب و اقوام می سوزد آیا مثل این منطقه  سراغ داریم که همگان  با تعامل سازنده، همکاری و آرامش خاطر قرار داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط