قائم مقام مدیرعامل در انتشارات علمی و فرهنگی درباره برنامههای فرهنگی که انتشارات علمی و فرهنگی در سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران خواهد داشت گفت: به علت مشکلاتی که هر سال در برخورداری از سالنهای نمایشگاه داشتیم، تصمیم بر آن شد تمام مراسمات و رونماییها در داخل غرفه انتشارات علمی و فرهنگی انجام شود.
وی افزود: در این راستا از اصلیترین راهبردهایی که میتوانم به آن اشاره کنم، داشتن قیمت مناسب و انتشار کتابهای شاخص در موضوعاتی که باب طبع جامعه امروز است.
به گفته عموری کتابها باید متناسب میزان فروش و طیف مخاطبان و ویژگیهایی که دارند قیمتگذاری شوند. برای مثال روند قیمتگذاری در حوزه کتابهای دانشجویی با دیگر کتابها تفاوت دارد و درواقع کتابها باید با معیارهای اینچنینی سنجیده شوند.
کتابهای فاخر قدیمی دوباره منتشر میشوند
وی با اشاره به کتابهایی که از سوی انتشارات علمی و فرهنگی به نمایشگاه سیویکم عرضه خواهد شد، گفت: کتابهای کلاسیک زیادی امسال در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خواهیم داشت. کتابهای فاخری که در سالهای گذشته منتشر شده است، امسال هم عرضه خواهیم کرد. ما در صدد بازنشر کتابهایی هستیم که به نوعی نسخههای اصلیشان چندان کیفیت ندارند و یا قابل استفاده نیستند و فاقد زینک هستند. این کتابها با ویراست، چاپ و جلد جدید منتشر میشوند؛ ازجمله کتاب«تاریخ تمدن» ویل دورانت جزو که در این بخش از انتشاریافتگان قرارمیگیرند.
قائم مقام مدیرعامل در انتشارات علمی و فرهنگی در ادامه افزود: کل کتابهایی که در سه سال اخیر از این انتشارات منتشر شده است حدود 700 عنوان کتاب است که 400 عنوان از کل در نمایشگاه بینالمللی کتاب امسال عرضه میشود. حدود 120 عنوان کتاب به عنوان چاپ اولی داریم البته به علت محدودیت فضا و متراژ، 300 عنوان باقیمانده در نمایشگاه سیویکم عرضه نمیشود.
عموری با اشاره به متراژ حدود 120 متری انتشارات علمی و فرهنگی در نمایشگاه سیویکم اظهار کرد: امسال میزان قیمت غرفهها برای ناشران افزایش یافته است که اتفاق چندان جالبی به نظر نمیرسد. چراکه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرصه تعاملات نشر کشور به حساب میآید و ناشران باید نسبت به مسایل نمایشگاهی اعم از متراژ و قیمت غرفهها از دغدغه کمتری برخوردار باشند.
برگزاری برنامههای فرهنگی در داخل غرفه
وی در پاسخ به این پرسش که برنامههای فرهنگی انتشارات علمی و فرهنگی در سیویکمین نمایشگاه بینالمللی تهران چه مواردی را دربرمیگیرد، توضیح داد: اغلب فعالیتهای فرهنگی نمایشگاه امسال داخل غرفه انتشارات علمی و فرهنگی انجام خواهد شد چراکه در اختیار داشتن سالنهای نمایشگاه دشواریهای خاص خودش را دارد. به همین دلیل امسال ترجیح دادیم تمام برنامههای فرهنگی انتشارات علمی و فرهنگی داخل غرفه برگزار شود.
عموری ادامه داد: از برنامههایی که میتوانم به آن اشاره کنم برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره «بوی خاک» است؛ که به منظور حفظ و انتقال میراث فرهنگی و معنوی حماسه باشکوه اسلامی و میهنی هشت سال دفاع مقدس، در سه بخشِ ادبیات کودک، نوجوان و جوان برگزار شد. همچنین رونمایی از مجموعه تازه چاپ شده در حوزه کودک و بزرگسال از دیگر برنامههایی رونمایی از کتابها به شمار میرود.
به گفته عموری، انتشارات علمی و فرهنگی در نمایشگاه کتاب سعی دارد از کتابهایی مراسم رونمایی به عمل بیاید که نویسندگان آن قلماولی هستند؛ چراکه این نویسندگان باید فضا را برای معرفی آثار خود بازتر ببینند.
قائم مقام مدیرعامل در انتشارات علمی و فرهنگی درباره نویسندگان قلم اولی این انتشارات تاکید کرد: در چهار سال گذشته بیش از 150 قلم اولی به جامعه نشر کشور معرفی کردیم. بخشی در آکادمی انتشارات علمی و فرهنگی در حوزه کودک و نوجوان بودند که به عنوان قلم اولی از سوی انتشارات علمی و فرهنگی معرفی شدند و بخشی هم در بخش نویسندگی حوزه بزرگسال فعالیت داشتند.
عموری گفت: در واقع در چهارسال گذشته استعدادیابی خوبی توسط این انتشارات صورت گرفت. در نمایشگاه امسال بیش از 150 عنوان کتاب به قلم اولیها اختصاص دادیم که بخشی در فروشگاهها و در بخشی نیز در نمایشگاه سیویکم رونمایی میشوند
مصلا افراد بیشتری را به نمایشگاه میکشاند
وی برگزاری نمایشگاه سیویکم را در مصلای تهران تصمیم آگاهانهای دانست و خاطرنشان کرد: در حالت کلی برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در مصلا قطعا بهتر از شهر آفتاب است و دلیل اصلی آن افزایش تعداد بازدیدکنندگان است که در مصلا بیشتر خواهد بود. برگزاری این نمایشگاه بینالمللی کتاب در مصلا این امکان را فراهم میکند که افرادی که چندان با کتاب و کتابخوانی مانوس نیستند به نمایشگاه بیایند و بیشتر با این فضا آشنایی پیدا کنند، هر چند ممکن است کتاب نخرند و به گشت و گذار بپردازند.
عموری با اشاره به وضعیت نشر کشور و روندی که در پیش دارد گفت: اگر کتاب خوب باشد خریدار آن هم پیدا میشود و در بسیاری موارد کتاب خوب نداریم که برای مخاطبان ارزش داشته باشد. واضح است که کتابهای خوب به راحتی تجدید چاپ میشوند و به راحتی هم فروش میروند و سود خود را برای ناشر دارند اما کتابهایی که دارای کیفیت محتوایی پایینی هستند طبیعی است که نه تجدید چاپ شوند و نه فروش خوبی داشته باشند. بنابراین سودی هم برای ناشر ندارند.
وی ادامه داد: یک ناشر موفق ناشری است که کتابهایش تجدید چاپ شود و اقتصاد داخلی خود را با بازنشر کتابهایش تامین کند. اگر ناشری نتواند کتابی را تجدید چاپ کند، البته به غیر از کتابهای مرجع، درواقع آن کتاب سودی برایش نخواهد داشت در نتیجه با بحران اقتصادی موجه خواهد شد.
حال نشر کشور خوب نیست
قائم مقام مدیرعامل در انتشارات علمی و فرهنگی بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه بینالمللی کتاب را اتفاقی امیدبخش برای اهالی نشر دانست و با ابراز امیدواری از حضور ایشان در نمایشگاه سیویکم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست تا در امر برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در همه دورهها شرایطی فراهم شود که مقام معظم رهبری هرسال از این رویداد بزرگ فرهنگی بازدید کنند.
عموری درباره مطالباتی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد گفت: همانطور که قبلا هم گفتم حال نشر کشور خوب نیست و از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی میخواهیم در جهت مطلوب شدن وضعیت نشر کشور تصمیمات ویژهای اتخاذ کند.
به گفته عموری باید از نویسندگان و ویراستاران حمایت ویژهتری به عمل آید تا حال نشر کشور بهبود پیدا کند. اغلب نویسندگان و ویراستاران با شغلی که دارند چرخه زندگیشان نمیچرخد و کمتر دست به قلم میشوند. اگر حال نویسندگان خوب شود حال حوزه نشر هم خوب میشود.
وی افزود: ناشرانی چون انتشارات علمی و فرهنگی باید در جهت بهبود وضعیت نشر کمک حال ناشران بزرگ دیگر باشد. اگر ناشری که فعالیتهایش در جامعه اثرگذار بوده است از انتشارات علمی و فرهنگی کمکی بخواهد در اختیار آنها قرار خواهیم داد.
نظر شما