پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۶
نامه سرگشاده انجمن ادبی انگلستان درباره وضعیت نشر کتاب

انجمن ادبی انگلستان در نامه‌ای سرگشاده نسبت به وضعیت نشر این کشور هشدار داده و نکاتی برای بهبود و ارتقای این صنعت پیشنهاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از بوک‌سلر - انجمن ادبی انگلستان در نامه‌ای سرگشاده به اتحادیه ناشران بریتانیا از وضعیت نشر در این کشور اظهار نگرانی کرده و اعتقاد دارد برای احیای کتاب و انتشارات و بالا بردن کیفیت و کمیت آنها فعالیت‌های بیشتری باید صورت گیرد. در این نامه آمده است:

« دنیای کتاب در حال تغییر است و هرچند این تغییر روند کند و نامحسوسی است ولی باید قبول کنیم که چند سال اخیر این روند به نفع کتاب‌ها نبوده و باید از خود سوال کنیم که چطور می‌شود در مقابل مخاطب و جامعه پاسخ‌گو بود. تاکنون قول‌ها و برنامه‌های پیشنهادی بسیاری ارائه شده است. بارها و بارها گزارش‌های متعددی از وضعیت بازار کار و کسانی که در این صنف مشغول کار هستند منتشر شده است و همه این گزارش‌ها حاکی از وضعیت اسفناک نشر و نیروی انسانی مطبوعات است. درس‌هایی که از این گزارش‌ها گرفته می‌شود روشن و واضح است و آن این است که اگر به نیروی انسانی یا محصولات چاپی توجه نشود باید منتظر محو شدن صنعت چاپ باشیم.
پس چه کاری باید کرد؟ صنعت نشر بریتانیا همان‌طور که ادعا می‌کند باید از نیروهای متخصص از تمام قشر و نژادها استفاده کند تا بتواند با این تنوع نیروی انسانی قابلیت و کیفیت خود را افزایش دهد. نسل جدیدی از نویسندگان وارد دنیای نشر شده‌اند که در کنار آن، خوانندگانی با ذائقه‌های جدیدی پدید آورده‌اند که باید مورد توجه قرار گیرد. یعنی اینکه نگاه‌ها باید خارج از پایتخت به تمام استعدادهای نویسندگی معطوف شود. وقتی بتوانیم مراکز سنتی نشر را از پایتخت به تمام نقاط کشور سوق دهیم، خواهیم توانست وضعیت کنونی ادبی کشور را سامان داده و بهبود بخشیم. اگر می‌خواهیم این صنعت زنده بماند یا رونق بگیرد، باید وضعیت کنونی را به چالش کشیده و فرصت‌های جدیدی با توجه به بازار کتاب کنونی ایجاد کنیم . تنها ابزار ایجاد این فرصت‌ها ارتقای سطح صنایع نشر در جاهای دیگر غیر از پایتخت است که در حال حاضر مغفول مانده است. ناشرانی که در شهرهای کوچک فعالیت می‌کنند دارای استعدادهای زیادی هستند که می‌توان به کمک آنها استعدادهای زیادی از نویسندگان جوان کشف کرد. اگر از نظر اخلاقی هم به این مسئله نگاه کنیم لندن گران قیمت، برای نویسندگان نقاط دور دست زیاد مناسب نیست و باید کتاب تمرکززدایی شود تا کیفیت آن افزایش پیدا کند. این نشان می‌دهد که در بریتانیا نویسندگی به شدت به ثروت وابسته شده است. پس برای یک تغییر طولانی مدت و با دوام بهتر است همکاری و گفت‌و‌گو بیشتری بین ناشران سراسر کشور در هر سطحی وجود داشته باشد و این همکاری در سیاست‌گذاری کلان صنعت نشر دخالت کند.»


انجمن ادبی انگلستان در ادامه این نامه سرگشاده نکاتی برای پیشرفت و اصلاح نظام سیاسی انتشارات و صنعت چاپ کتاب در این کشور پیشنهاد داده است که بیشتر آنها به تمرکز زدایی از بودجه‌های اختصاص یافته به ناشران سراسر کشور توجه دارد. در نکاتی که این انجمن پیشنهاد کرده، بر روی رسیدگی به نیروی انسانی تاکید ویژه‌ای شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها