رندال پس از تحصیل در رشته فیزیک در قسمت رباتیک ناسا مشغول به کار شد،اما در نهایت کار در ناسا را رها کرد و به کاریکاتوری روی آورد؛ درنتیجه «چه میشد اگر؟» مجموعهای برگزیده از پاسخهایی است که رندال به سوالات اینترنتی مطرح شده در سایت شخصیاش داده است.
وی در مقدمه کتاب معتقد است، سوالاتی که در این کتاب پاسخ داده شده است مجموعه سوالاتی است که از طریق وبسایت خصوصی اش دریافت کرده است.
هشدار ناشر
انتشارات سبزان ناشر کتابهای علمی است که تاکنون کتابهای علمی عمومی زیادی را به بازار نشر عرضه کرده است. ناشر در مقدمه به خوانندگان هشدار میدهد که هیچ کدام از آزمایشهای کتاب را در خانه امتحان نکنند؛ چراکه نویسنده فقط یک کاریکاتوریست علمی است و در زمینه پزشکی یا سلامت تخصصی ندارد. دوست دارد ببیند همه چیز آتش میگیرند یا منفجر میشوند و امنیت خوانندگان اولویت فکری او نیست؛ بنابراین نویسنده و انتشارات مسئولیت هیچگونه نتیجهای را که از انجام آزمایشهای این کتاب ممکن است به وجود آید، بر عهده نمیگیرد.
در کتاب«چه میشد اگر؟» نویسنده به تمامی سوالات عجیب و شاید نگرانکننده پاسخ میدهد؛ از اتفاقات فردی که در یک استخر زباله سوخت هستهای شنا میکند تا اینکه اگر یک فرد تمام دی ان ای خود را از دست دهد، چه اتفاقی برای او میافتد. مطالعه «چه میشد اگر؟» برای طرفداران طنز و علاقهمندان به تفکر در مورد فرضیات، تفریحی آموزنده محسوب میشود.
کتاب«چه میشد اگر؟» علاوه بر مطرح شدن برخی موضوعات در قالب سوالات هیجانانگیز، دارای دوازده سری سوال عجیب و نگران کننده است که نویسنده با پاسخ به آنها به موشکافی دنیای شگفتانگیز علم میپردازد.
بدانید اما شوکزده نشوید
شاید تاکنون با گزارههای علمی بسیاری مواجه شدهاید برای مثال زمین به دور خود میچرخد و یا نور در یک ثانیه 300 هزار کیلومتر طی میکند، حال اگر فرض کنید گردش زمین به دور خودش متوقف شود، ولی هوا در سطح زمین در گردش باشد، چه میشود و یا برای مثال بخواهید یک توپ بیسبال را با سرعت نور پرتاب کنید این توپ تا کجا به سرعت خود ادامه میدهد؟ رندال با مطرح کردن دهها سوال اینچنینی ذهن خوانندگان را به چالش میکشد و این باور را القا میدهد که هر چیزی در دنیای علم امکان پذیر است.
کتاب «چه میشد اگر؟» با ترجمه ابوالفضل پورطاهری در هزار جلد به قیمت 22 هزار تومان از سوی انتشارات سبزان به چاپ رسیده است.
نظر شما