سه‌شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۳
نمایشگاه کتاب محل تلاقی بخش‌های مختلف حوزه فرهنگ است

حسین فیروزی در حاشیه نمایشگاه کتاب سنندج بیان کرد: فعالیت‌های پراکنده‌ای در حوزه فرهنگ در کشور صورت می‌گیرد. یکی از نقاط تلاقی بخش‌های مختلف فعال در حوزه فرهنگ برگزاری نمایشگاه کتاب در مناطق مختلف کشور است.

به‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) حسین فیروزی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان در حاشیه هفتمین نمایشگاه استانی کتاب در کردستان با اشاره به اهمیت برگزاری این رویداد فرهنگی گفت: هرجا نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود حال و هوای بسیار خوبی در فضای منطقه حاکم می‌کند که این خصیصه در دیگر نمایشگاه‌ها چندان دیده نمی‌شود. در مجموع حسن‌هایی برگزاری نمایشگاه بر ضعف‌های آن غلبه دارد.
 
وی افزود: خوشحالم این نمایشگاه در آستانه فرارسیدن نوروز در شهر سنندج برگزار شد. از تمام دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاه قدردانی می‌کنم که فرصتی فراهم آوردند تا ناشران و اهالی قلم بتوانند آثار خود را عرضه کنند. استقبال خوبی هم از سوی بازدیدکنندگان صورت گرفت و پوشش خبری و رسانه‌ای هم به نحو مطلوبی انجام شد.
 
فیروزی با تاکید بر اهمیت تمرکززدایی از تهران و لزوم برگزاری رویدادهای فرهنگی در همه مناطق کشور گفت: به سهم خودم از تفکر وزیر فرهیخته فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر توجه به همه کشور در حوزه فرهنگ تشکر می‌کنم. عدالت یک ارزش مورد قبول همه وجدان‌های بیدار است. به‌ویژه وقتی سخن از آموزش، فرهنگ و دسترسی عادلانه به کتاب باشد این تفکر مناسب‌تر جلوه می‌کند.
 
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان ادامه داد: کردستان یک جامعه کتابخوان است اگر قرار باشد برگزاری نمایشگاه‌ها فقط به پایتخت و مراکز استانی بزرگ محدود شود بسیاری از مردمی که در این استان با پیشینه بسیار غنی و ریشه‌دار به کتاب دسترسی ندارند از حق خود محروم می‌مانند. طبق آماری که وجود دارد هر ساله تعداد زیادی از مردم استان کردستان برای بازدید به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مراجعه می‌کنند. حتی افرادی از روستاهای بسیار دورافتاده که حتی برای تامین هزینه سفر مشکل دارند ولی با اشتیاق از این نمایشگاه در پایتخت استقبال می‌کنند. آیا این مردم حق ندارند در شهرها و استان‌شان نمایشگاه کتاب برگزار شود تا متحمل رنج و مشقت سفر برای دسترسی به کتاب نشوند؟
 
وی افزود: این رویکرد درست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر دسترسی عادلانه مردم به کتاب و تولیدات فرهنگی جای قدردانی دارد و امیدواریم این رویکرد تقویت شده، تداوم یابد و به یک فرهنگ نهادینه شدن تبدیل شود.
 
فیروزی همچنین گفت: انتظار داریم حمایت بیشتری از مناطق کمتر توسعه‌یافته صورت گیرد و مشوق‌هایی برای ناشران بزرگ و دیگر ناشران در نظر گرفته شود تا این نمایشگاه‌ها در مناطق حاشیه‌ای و مرزنشین کشور با کیفیت بهتری برگزار شود. نفس برگزاری این نمایشگاه بسیار خوب است و امیدوارم سال آینده با این رویکرد مثبت زمینه حضور ناشران بیشتری فراهم شود و تنوع کتاب و محصولات فرهنگی افزایش پیدا کند. این امر مستلزم حمایت بیشتر و جدی‌تر نهادهای مدیریتی و فرهنگی کشور از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
 
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان در ادامه اظهار کرد: بسیاری از فعالیت‌های پراکنده فرهنگی در کشور صورت می‌گیرد به نظر من یکی از نقاط تلاقی بخش‌های مختلف فعال در حوزه فرهنگ مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات، دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش همین نمایشگاه کتاب است. همه نهادها برای به‌ثمررسیدن این رویداد بزرگ مشارکت جدی داشته باشند تا باهم‌افزایی بیشتر این نمایشگاه‌های کوچک به رویدادهای بزرگ فرهنگی در مناطق مختلف کشور تبدیل شوند.
 
وی افزود: از مردم فرهنگ‌دوست ایران و به‌ویژه کردستان تقاضا می‌کنم از نمایشگاه‌های کتاب در همه نقاط کشور بازدید کنند و درخواست دیگر من از مردم ایران در آستانه ایام نوروز این است که در طلیعه بهار به‌جای وجه نقد، سررسید و دیگر اقلام به یکدیگر کتاب هدیه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها