«در جستوجوی طبیعت» اثر ادوارد ویلسون نخستین کتابی است که بهزودی از مجموعه «کتابخانه طبیعت انسان» از سوی نشر نو منتشر خواهد شد.
ادوارد ویلسون، یکی از جسورترین و تاثیرگذارترین زیستشناسان قرن بیستم، شاید بیش از هر دانشمند دیگری درباره جانوران در زیستگاه طبیعیشان دقیق شده و قوانین حاکم بر رفتار، سازمان اجتماعی، و روابطشان با محیط را بیرون کشیده است. او داستانهای رنگارنگی درباره مارها و کوسهها، مورچهها و کفتارها به هم میبافد تا از آنها اصول طبیعت را استخراج کند و به درکی از طبیعت انسان برسد. سپس با چشمی تیزبین و علمینگر، با طنزی افسونگر و حس شگفتی شاعرانه، نگاهی به آینده علوم تجربی و انسانی میاندازد.
«انسان چیست؟» احتمالاً عمیقترین پرسشی است که انسان تاکنون پرسیده است. اما این پرسش تازهای نیست و بیش از دو هزار سال است که فیلسوفان دنبال وجه تمایز میان انسان و سایر جانوران بودهاند. هدف نهایی علوم انسانی شناخت همین ویژگیها است. این همان چیزی است که گاه ذات، سرشت یا فطرت انسان نامیده میشود و تمام ویژگیهایی را در بر میگیرد که معمولا تمامی انسانها از آنها برخوردارند.
در این مجموعه کتابها به این پرسشها پاسخ داده میشود. طبیعت ما از کجا آمده است، آیا چند هزار سال تمدن میتواند اثر چند میلیون سال تکامل را پاک کند؟ و آیا طبیعت انسان را میتوان تغییر داد؟ یا باید با شناخت آن فریبش داد و مدیریتش کرد؟
در «کتابخانه طبیعت انسان» خواهیم دید که تعدادی از برجستهترین اندیشمندان معاصر درباره ابعاد گوناگون طبیعت انسان، از جنسیت و خشونت گرفته تا فرهنگ و اخلاق، چه میگویند و ما چگونه موجودی هستیم.
نظر شما