سه‌شنبه ۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۳
کتابخانه ملی؛ رکن رکینِ فرهنگ این سرزمین است

پژوهشگر فلسفه اسلامی کتابخانه ملی را مهم‌ترین کتابخانه مملکت خواند و گفت: در این کتابخانه؛ همه متون در دسترس است ولی چقدر استفاده می شود نمی دانم!

منوچهر صدوقی سُها؛ پژوهشگر حوزه فلسفه اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره نخستین مواجهه‌اش با کتابخانه ملی ایران در 51 سال گفت: کلاس ششم ادبی در مدرسه علمیه(پشت مجلس در میدان بهارستان) درس می خواندم. دکتر چوبک معلم ما بود. از دست من ناراحت شد و مرا از کلاس بیرون کرد. کار خدا بود. رفتم و دیگر نیامدم. هرچه فرستاد دنبالم نیامدم که نیامدم. از آن زمان، یعنی سال 1345، عمرم در سه جا صرف می شد؛ کتابخانه ملی، کتابخانه مسجد سپهسالار و  کتابخانه مجلس شورای ملی.

وی با تاکید بر اثربخشی کتابخانه ملی اظهار کرد: کتابخانه ملی می تواند بسیاری از نیازهای اهل فرهنگ را تامین کند. اسمش هم رویش است؛ ملی است یعنی مهم ترین کتابخانه مملکت و از آنِ همه نفوس ایرانی است. عموم متونی هم که در ایران منتشر می شود، در این کتابخانه قابل بازیابی است و نیاز اهل علم را مرتفع می سازد. در این کتابخانه؛ همه متون در دسترس است ولی چقدر استفاده می شود نمی دانم!

صدوقی‌سها افزود: لازم است اشاره شود که اگرچه غیرقابل اجتناب است ولی ساختمانی با این عظمت به لحاظ موقعیت جغرافیایی،  پیداست که فکری برای محل صحیح استقرار آن نشده و اگر هم شده، از نظر دسترسی، صعب و سخت برای دانشجویان و پژوهشگران و اهل علم است که از این جهت، یقینا ساختمان سابق کتابخانه ملی، بهتر بود.

وی خاطرنشان کرد: به کلیت نمی توان اینجا را حافظ میراث مکتوب ایرانیان دانست اما به حتم رکن رکین فرهنگ این سرزمین است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها