دوشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۱
وضعیت چاپ و نشر نابینایان مطلوب نیست

علی‌اکبر جمالی، رئیس انجمن نابینایان در آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی کتاب نابینایی و کم‌‌بینایی ایران، ضمن تاکید بر لزوم توجه بیشتر به حقوق شهروندان نابینا و کم‌بینا از برنامه‌های تشویقی انجمن نابینایان ایران خبر داد.

به‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آئین اختتامیه نخستین جشنواره ملی کتاب نابینایان و کم‌بینایان با حضور نیکنام حسین‌پور، سرپرست موسسه خانه‌کتاب و علی‌اکبر جمالی، رئیس انجمن نابینایان ایران، افشین داورپناه؛ معاون فرهنگی موسسه خانه‌کتاب و منصور شادکام، دبیر اجرایی نخستین جشنواره ملی کتاب نابینایی و کم‌بینایی و حجت الاسلام علی جوادی‌راد، رئیس دفتر سید حسن خمینی بعدازظهر امروز دوشنبه (7 اسفندماه) در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
 
جمالی گفت: سال گذشته انجمن نابینایان ایران کتاب نخبگان قرآنی نابینایان را منتشر کرد این کتاب شامل معرفی برترین قاریان و فعالان قرآنی نابینای کشور است که امروز در این مراسم رونمایی می‌شود.
 
رئیس انجمن نابینایان ایران ادامه داد: از جمله دیگر اقدامات انجمن توجه به شاعران و مولفان نابینا و کم‌بیناست و برگزاری نخستین جشنواره کتاب نابینایان و کم‌بینایان در این جهت برنامه‌ریزی شده است. ارگان‌های مختلفی در برگزاری این جشنواره مشارکت داشتند از جمله سازمان بهزیستی، موسسه خانه‌کتاب، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد کتابخانه‌های عمومی.
 
به گفته این مقام مسئول در انجمن نابینایان ایران متاسفانه به افراد معلول توجه چندانی در جامعه نمی‌شود بنابراین تلاش داریم تا حقوق این شهروندان محقق و فرصت‌های برابر فراهم شود. توجه و تشویق هنرمندان نابینا از دیگر اهداف این انجمن است. نابینایان در زمینه چاپ و انتشار کتاب‌های موردنیاز خود نیز مشکلات فراوانی دارند.
 
جمالی با زبان گلایه نسبت به بی‌توجهی برخی ارگان‌ها که قول مساعد برای مشارکت در جشنواره را داده بودند ادامه داد: متاسفانه بسیاری از ارگان‌های دولتی به قول خود برای همکاری با انجمن نابینایان وفا نکرده‌اند.

در ادام این مراسم، منصور شادکام؛ دبیر اجرایی نخستین جشنواره ملی نابینایی و کم‌بینایی در تشریح فرایند داوری آثار این رویداد فرهنگی گفت: 80 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. پدیدآورندگان بینا 39 اثر و پدیدآورندگان کم‌بینا 8 اثر و همچنین شرکت‌کنندگان نابینا 33 اثر را به جشنواره ارسال کردند همه کتاب‌ها از سوی گروه داوران در شاخه‌های مختلف ارزیابی شد و آثاری که حداقل یک رأی مثبت را احراز کردند به مرحله دوم داوری راه یافتند. کتاب‌های راه‌یافته به مرحله دوم از سوی دو داور بررسی و نتایج آن در فرم‌های ویژه‌ای منعکس شد. کتاب‌هایی که از صد امتیاز حداقل 70 امتیاز کسب کردند به مرحله نهایی راه یافتند.
 
این عضو مجموعه انجمن نابینایان و کم‌بینایان کشور ادامه داد: در مرحله نهایی داوران اصلی آثار راه‌یافته را بررسی و کتاب‌هایی که امتیاز 80 به بالا را کسب کردند را به‌عنوان آثار برگزیده و مابقی را به‌عنوان آثار شایسته تقدیر معرفی کردند.
 
شادکام افزود: فرایند داوری با همکاری موسسه خانه‌کتاب و دبیرخانه کتاب‌سال جمهوری اسلامی ایران و به همت 23 داور از پیشکسوتان دانشگاهی و موسسات علمی انجام شد.
 
دبیر اجرایی نخستین دوره جشنواره ملی کتاب نابینایی و کم‌بینایی در تشریح شرایط پذیرش آثار ادامه داد: آثار نابینایان و کم‌بینایانی که طی 20 سال گذشته یعنی از ابتدای فروردین‌ماه سال 76 تا پایان آذرماه سالجاری در قالب کتاب تالیف و ترجمه شده است داوری شدند. علاوه بر این آثار همه نویسندگان و مترجمان که با موضوع نابینایی و کم‌بینایی به چاپ رسیدند نیز از سوی داوران ارزیابی شدند. بعد از دریافت آثار کتاب‌ها در موضوعات کلیات، روانشناسی، دین، علوم اجتماعی، آموزش و پرورش، علوم پزشکی، معمار، همچنین تاریخ و نقد ادبی، داستان، شعر، تاریخ کلیات علوم انسانی، کودک و نوجوان و داستان تالیف کودک و نوجوان، ترجمه کودک و نوجوان و شعر کودک و نوجوان طبقه‌بندی شدند.
 
به گفته شادکام در این دوره از 80 عنوان کتاب ارزیابی‌شده در مرحله نخست داوری 13 عنوان به مرحله دوم راه یافتند و بعد از ارزیابی مجدد دو داور در بخش محوری در مجموع 4 عنوان را برگزیده و 5 عنوان را شایسته‌تقدیر دانستند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها