نتایج تحقیقات اخیر نشان میدهد که خواندن رمان به خصوص آثار جنایی در درمان افسردگی مفید است.
دکتر لیز بروستر، استاد پزشکی دانشگاه پزشکی لنکستر بریتانیا که تاثیرات کتابدرمانی در بیماران ذهنی را مطالعه کرده، معتقد است که خواندن درامهای جنایی ساده میتواند در درمان سلامت بیماران افسرده موثر باشد؛ چرا که این بیماران میدانند معمای جنایت در پایان داستان حل خواهد شد و به همین علت با خواندن این آثار احساس راحتی و اطمینان میکنند.
او در این باره گفته است: «بسیاری از افراد افسرده احساس منزوی بودن میکنند؛ اما خواندن درباره تجربههای زیسته دیگران حتی اگر خیالی هم باشند میتواند برای آنها امیدبخش تلقی شود.»
نتایج تحقیقات دیگری در دانشگاه تورینو ایتالیا نشان میدهد مطالعه با اینکه نمیتواند به عنوان درمان قطعی بیماری افسردگی به شمار آید؛ اما «کتابدرمانی» در برخی موارد موجب کاهش وابستگی به داروهای ضدافسردگی شده است.
دانشمندان در این مطالعه معتقدند که در حالتهای روحی و روانی شرکتکنندگان در این تحقیق بعد از گذشت سه سال مطالعه مستمر، بهبودی زیادی حاصل شده و نشانههای افسردگی، نگرانی و اضطراب در آن بیماران تا حد قابل ملاحظهای کاهش یافته است.
پژوهشگران دانشگاه خرونینگن هلند نیز ثابت کردهاند مطالعه برای افراد مسن در کمک به درمان افسردگی موثر و امیدبخش است و تاثیر آن از طریق پاسخهای عاطفی در کلمات مکتوب بیشتر تاثیر داروهای شیمیایی در مغز است.
نظر شما