یکشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۳
حمایت‌ها مدت مدیریتم را افزایش داد

مجید غلامی‌جلیسه، مدیرعامل پیشین موسسه خانه کتاب در مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل و سرپرست موسسه خانه کتاب ضمن قدردانی از سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سهم خود از موفقیت موسسه خانه کتاب را نتیجه فعالیت شخصی دانست.

به‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم تکریم مدیرعامل و معارفه سرپرست موسسه خانه‌کتاب صبح یکشنبه (29 بهمن‌ماه) با حضور محسن جوادی؛ معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همایون امیرزاده، مشاور امور اجرایی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی راد؛ دبیر سی‌وپنجمین دوره جایزه کتاب ‌سال جمهوری اسلامی ایران، احمد مسجدجامعی؛ عضو شورای شهر و هیات امنای موسسه خانه‌کتاب، نجفقلی حبیبی؛ افشین داور‌پناه، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران؛ امیرمسعود شهرام‌نیا، مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، روسای کمیته‌های نمایشگاه کتاب، امیر‌حسین‌زادگان، مدیرمسئول انتشارات ققنوس، محمد‌علی جعفریه، مدیر انتشارات چشمه و عبدالعظیم فریدون؛ مدیرمسئول انتشارات محراب قلم،  در سرای کتاب موسسه خانه‌کتاب برگزار شد.
 
تشکر ویژه جلیسه از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
غلامی جلیسه با تاکید بر حمایت پدرانه سیدعباس صالحی گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بی‌دریغ و پدرانه و همچنین هیات مدیره و هیات امنای موسسه خانه‌کتاب از من حمایت کردند. همه این حمایت‌ها موجب شد تا بیش از عمر متوسط مدیران در ایران که دو سال است به‌عنوان مدیر عامل موسسه خانه کتاب فعالیت کنم و بسیار بسیار خوشحالم. محسن جوادی معاون فرهنگی و حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی راد نیز به‌معنای واقعی کلمه، تجسم اخلاق هستند و دوری از ایشان یکی سلمه‌های من به حساب می‌آید و هر لحظه همکاری با محسن جوادی آموزش و تجربه است.
 
 
مدیرعامل پیشین موسسه خانه‌کتاب ادامه داد: طی 4 سال گذشته با دوستان بسیار خوبی در این موسسه آشنا شدم که در واقع سرمایه‌های من هستند. وقتی که تمام روز با شخصیت‌های فرهنگی نشست و برخاست می‌کنیم ارزشمند، نادر و توفیق بزرگی است. آشنایی با مولفان، ناشران و چهره‌های فاخر فرهنگی که طی چهار سال گذشته با آن‌ها آشنا شدم سرمایه و توشه قابل توجه من است و باید قدردان آن باشم؛ علاوه بر این تجربه‌های ارزشمندی در این دوران به‌دست آوردم.
 
غلامی جلیسه با اشاره به سابقه همکاری خود با موسسه خانه کتاب در مقاطع و حوزه‌های مختلف مانند نقد کتاب  ادامه داد: به محض پیوستن به مجموعه‌های دولتی و شبه دولتی و اجرایی، تجربیات قابل توجه به دست می‌آید و از این منظر برای من سودمند بود.  
 
 
این چهره فرهنگی افزود: باید از سیدعباس صالحی، تشکر ویژه‌ای دارم. زمانی که در جایگاه معاونت فرهنگی حضور داشتند همواره چتر محبت و حمایت او دلگرم‌کننده و راهگشا بود و معتقدم در یکی از بهترین دوران وارد خانه‌کتاب شدم، بسیاری از موفقیت‌هایی که همکاران به آن‌ها اشاره می‌کنند، بی‌تردید ماحصل تفکر، نگاه عالی و خردمندانه شخص جناب دکتر سیدعباس صالحی و اعضای هیات امناست. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بارها، هیات امنای موسسه خانه‌کتاب را به کابینه تعبیر می‌کردند چرا که اعتقاد داشتند هر یک از اعضاء در جایگاه وزیر هستند. کمک‌های اعضای هیات مدیره در هدایت موسسه خانه‌کتاب موثر بودند.
 
غلامی جلیسه ادامه داد: از سیدفرید قاسمی تشکر ویژه دارم که از روز نخست مانند پدر با مشورت‌هایی که به من می‌داد دستم را گرفت. تاکید دارم که با توجه به مشورت‌های همکاران خوبم در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها 10 درصد از موفقیت‌ها نتیجه تلاش شخصی است و 90 درصد متاثر از همکاری و مشورت افرادی است که دیده نشدند.
 
مدیر سخت‌گیری بودم
مدیر پیشین موسسه خانه‌کتاب خود را مدیر سختگیری توصیف کرد و گفت: جلب رضایت من به‌عنوان مدیر از سوی همکاران با اهمیت بود؛ اما اعلام می‌کنم که هیچ‌وقت به عمد همکاران را مورد مواخذه قرار ندادم و همه برخوردها از سر دلسوزی بود.  
 
مجید غلامی جلیسه با اشاره به فعالیت چهارساله خود در موسسه خانه‌کتاب این دوران را بهار خوبی توصیف کرد و افزود: با توجه به فاصله جغرافیایی موسسه خانه‌کتاب با محل زندگی من طی 4 سال گذشته در مجموعه 360هزار کیلومتر مسافت را طی کرده‌ام که برابر با 29 بار گردش دور زمین است. معتقدم که هرکس فعالیتی در حوزه فرهنگ انجام می‌دهد در تاریخ ماندگار می‌شود. همه تلاش‌های من برای فرهنگ و نشر این مملکت بود و در پیشگاه خدا و وجدان خودم از این بابت اطمینان دارم و معتقدم که در این دوران اتفاقات قابل‌توجهی روی داد.
 

جلیسه از جنس کتاب است
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی‌راد نیز در این مراسم با اشاره به سابقه آشنایی خود با مجید غلامی جلیسه گفت: بیش از آغاز فعالیت غلامی جلیسه در موسسه خانه‌کتاب با آثار او آشنا بودم و معتقدم که جلیسه از جنس کتاب است به‌عبارت دیگر او، کتاب و فعالان حوزه نشر را می‌شناسد. جلیسه عزیز است و عزیز خواهد ماند.
 
 
دبیر سی‌وپنجمین جایزه کتاب‌سال جمهوری اسلامی ایران گفت: معتقدم ناشران بهترین و باشعورترین عناصر جامعه هستند. کتاب‌سال جمهوری اسلامی ایران با حضور دکتر محسن جوادی متحول شده است.
 
در پایان این مراسم، هدایایی از سوی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد مسجد‌جامعی،  همکاران موسسه خانه کتاب، اتحادیه شرکت‌های تعاونی شرکت‌های ایران‌(آشنا) به مجید غلامی جلیسه اهدا شد.

برای خداحافظی با مدیر رعنای فرهنگ غصه ‌دارم  
همایون امیرزاده؛ مشاور امور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این مراسم با توصیف مجید غلامی‌جلیسه به مدیر رعنا و جوان حوزه فرهنگ گفت: در این مراسم از دو منظر خوشحال نیستم اول برای از دست دادن مدیری جوان و جابه‌جایی نیکنام حسین‌پور از معاونت فرهنگی به موسسه خانه‌کتاب است. هفته گذشته برای من پُرتلاطم بود چراکه از نزدیک، شاهد تلاش‌ها و فعالیت‌ها و انگیزه بالای مجید غلامی جلیسه طی چهارسال گذشته بودم؛ بنابراین از رفتن این مدیر جوان غصه‌دارم. جلیسه یک متخصص و کتاب‌شناس است و به دلیل کسب تجربه‌ فعالیت در عرصه فرهنگی که باهم گذراندیم بدرقه این مدیر جوان برای من خوشحال‌کننده نیست.

 
این عضو مجموعه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: 29 سال سابقه فعالیت اجرایی دارم و 17 سال نیز به‌عنوان مدیر حوزه فرهنگی فعالیت کرده‌ام. باید از تجربیات اجرایی غلامی جلیسه استفاده کنیم و نباید احساس کنیم که معاونت فرهنگی مدیر جوانی را آموزش داد و به سطحی رساند تا توانمندی‌های ذاتی و علاقه ذاتی آن بروز پیدا کند و امروز رفتن آن را شاهد هستیم.
 
امیر‌زاده در ادامه همچینن از تحقق 40 درصد بودجه موسسه خانه کتاب سخن گفت و ابراز امید‌واری کرد که تا پایان سال مابقی این بودجه تامین شود.
 
برنامه‌های جلیسه را ادامه دهیم
افشین داورپناه، معاون فرهنگی موسسه خانه‌کتاب در ادامه این آیین در تشریح ویژگی‌های مجید غلامی جلیسه گفت: فعالیت‌های جلیسه از دو بُعد قابل توجه است. وی از توانمندی‌های ذاتی  بالا، ذهنی خلاق و نوآور برخوردار است. باید خودمان را موظف کنیم تا برنامه‌ها و اقدامات این مدیر حوزه فرهنگ را ادامه دهیم و معتقدم که حضور ایشان برای همه همکاران درس‌آموز است.
 
داورپناه با اشاره به اشراف قابل توجه جلیسه به امور موسسه ادامه داد: سرعت در انجام فعالیت‌ها و دوری از فرایندهای دست‌وپاگیر اداری، شجاعت برای حذف فعالیت‌های کم‌اثر و برنامه‌ریزی برای انجام کارهای سودمند و موثر مانند داوری آنلاین آثار ارسالی به دبیر‌خانه جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران ازجمله دیگر ویژگی‌های غلامی جلیسه است.
 
معاون فرهنگی موسسه خانه‌کتاب افزود: توجه به تاریخ شفاهی نشر و حضور تعداد زیادی از اصحاب نشر و همچنین تاکید بر اهمیت میراث مکتوب نیز را می‌توان از فعالیت‌های قابل توجه غلامی جلیسه دانست. توجه به  ارتباط بین کتاب و سینمای اقتباسی با هدف تقویت ارتباط بین نویسندگان و سینماگران همچنین هدفمند کردن یارانه‌های نشر با اجرای طرح‌های تخفیف فصلی شامل عیدانه، پاییزه و تابستانه کتاب نیز از دیگر موفقیت‌های این مدیر فرهنگی است.  
 
 
داورپناه ادامه داد: هرچند که مجید غلامی جلیسه در حوزه نسخ خطی تخصص دارد، اما به فعالیت‌های جدید نیز توجه داشت؛ به‌عنوان مثال در برنامه‌های «عصر کتاب» نویسندگان حوزه‌های مختلف، اهالی چاپ حضور پیدا کردند. مردمی‌کردن برنامه‌های حوزه کتاب و تاکید بر کاهش تصدی‌گری دولت و نهادهای شبه‌دولتی و تشویق نهادهای مردم‌نهاد برای ورود به این عرصه را باید از دیگر موفقیت‌های مجید غلامی‌جلیسه دانست و معتقدم که باید از این تجربه‌ها استفاده کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها