رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاعمقدس مطرح کرد:
هدف جشنواره انتخاب بهترین کتاب دفاعمقدس اثربخشی است
حمیدرضا گرامی، رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاعمقدس در نشست خبری هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاعمقدس با اشاره به داوری هزار و 700 اثر در این دوره توجه به نوقلمان و تاریخ جنگ در کرستان را از بخشهای جدید این جشنواره اعلام کرد.
گرامی ضمن اعلام خبر برگزاری آئین اختتامیه هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاعمقدس همزمان با سالروز میلاد حضرت زینب(س) گفت: ادبیات بهترین ابزار برای انتقال فرهنگ است. کشور ایران در منطقهای ژئوپولتیک واقع شده و تاریخ این سرزمین سراسر جنگ و جایجای آن زخمخورده است.
این مقام مسئول در حوزه ادبیات و تاریخ دفاعمقدس درباره جزئیات برگزاری این جشنواره ادامه داد: نویسندگان و پژوهشگران ادبیات و تاریخ دفاعمقدس بیش از هزار و 700 کتاب به دبیرخانه ارسال کردند. آثار در 23 گروه و نزدیک به 7 ماه از سوی صاحبنظران بررسی شده است.
وی تاکید کرد: داوران بدون گرایش سیاسی و جهتگیری و فقط با بررسی ساختار متن کتابها به ارزیابی پرداختند. نحوه و جزئیات داوری در ویژهنامه جشنواره منتشر و همزمان با برگزاری آئین اختتامیه در اختیار اصحابرسانه قرار خواهد گرفت. باتوجه به سیالبودن نثر ادبی داوری کار بسیار دشواری است.
گرامی افزود: تأکید داریم که جریان مدافعین حرم ادامه هشت سال دفاعمقدس است بنابراین در هفدهمین دوره جشنواره بهترین کتاب دفاعمقدس به موضوع مدافعان حرم توجه شده است. علاوه بر این حساسیت و ضرورت شناخت بیشتر درباره منطقه کردستان در دوران قبل و بعد از دفاعمقدس موجب شد تا در این دوره به این موضوع نیز پرداخته شود به نوقلمان نیز در این دوره از جشنواره توجه ویژهای شده است.
گرامی با اعلام آمادگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس برای عقد قرارداد با نهادهای خصوصی و دولتی افزود: دفاعمقدس متعلق به همه مردم ایران است بنابراین ما شاهد حضور همه اقوام در دفاعمقدس بودیم بهطوری که شهید مسلمان فرانسوی نیز در جنگ حضور داشت. اگر احساس میکنید که بنیاد حفظ آثار بهاصطلاح یکطرفه به قاضی میرود برای برطرفکردن این موضوع از شما یاری میخواهیم البته یادآور میشوم که جشنواره انتخاب بهترین کتاب دفاعمقدس با فراخوان سراسری از همه اقشار برای حضور در این رویداد دعوت کرده است.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاعمقدس گفت: داوران 7 نویسنده را برگزیده اعلام کردند و علاوه بر جایزه نقدی به آنها تندیس جایزه و لوح نقدی اهدا میشود.
گرامی با تأکید بر لزوم توجه به تقویت جایگاه کتاب دفاعمقدس در بین مردم ادامه داد: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس در زمینه کتابهای صوتی، فضای مجازی، اینترنت و انترانت نیز فعالیت میکند. چراکه معتقدیم کاربرانی که 7 تا 8 ساعت از وقت خود را در فضای مجازی صرف میکنند میتوان از این ظرفیت استفاده کرد. نیازسنجی، مخاطبسنجی و اثر بخشی از راهبردهای کلان بنیاد است باید لذت کتابخوانی را مانند حکاکی بر سنگ بر دل مخاطبان ایجاد کنیم.
کریمیپور در ادامه این نشست گفت: قبل از برگزاری آئین اختتامیه سهشنبه (3 بهمنماه) نشست تخصصی «تبیین خصوصیات (پاسداشت ثروت ملی)» شعار هفدهمین دوره جشنواره انتخاب بهترین کتاب دفاعمقدس باحضور چندتن از کارشناسان و صاحبنظران در باغموزه دفاعمقدس برگزار میشود. آئین اختتامیه نیز با نکوداشت و پاسداشت یاد شهدای گرانقدر که در این باغموزه آرام گرفتهاند با نثار تاجگل بهطور رسمی آغاز میشود.
معاون ادبیات سازمان ادبیات و تاریخ دفاعمقدس افزود: برگزاری هفدهمین دوره جشنواره انتخاب بهترین کتاب دفاعمقدس در واقع بهدنبال ایجاد بستری برای شکلگیری جریان شناخت عمیق از دفاعمقدس برای آیندگان و تأثیرگذاری است. بنابراین همزمان با برگزاری آئین اختتامیه نشست هماندیشی فعالان حوزه ادبیات با مسئولان بنیاد حفظ آثار برگزار میشود، تبیین نگاه به ادبیات دفاعمقدس در حال و آینده مهمترین هدف جشنواره است.
کریمیپور ادامه داد: بعد از بررسیهای انجامشده از سوی داوران 125اثر و نفر در 23 گروه و بخشهای جانبی ازجمله مروجان کتاب دفاعمقدس، منتقد، ناشر برتر و کتابدار برتر معرفی میشوند. برگزیدگان شامل 15 فرد و مابقی کتاب است و در هر بخش برگزیده، تقدیری ویژه و تقدیری تجلیل میشوند. البته همه بخشها برگزیده ندارند.
معاون ادبیات سازمان ادبیات و تاریخ دفاعمقدس از توافق بین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس با نهاد کتابخانههای عمومی برای خرید کتابهای بررسیشده در هفدهمین دوره جشنواره بهترین کتاب دفاعمقدس با هدف تجهیز کتابخانهها خبر داد
نظر شما