در حالی که هفته گذشته، مباحثی درباره افزایش تعرفه واردات کاغذ گلاسه از 5 درصد به 10 درصد مطرح شده بود، این درخواست افزایش تعرفه در کمیسیون ماده 1 سازمان توسعه تجارت رای نیاورد.
غلامرضا شجاع افزود: صبح امروز کمیسیون ماده یک سازمان توسعه تجارت برای بررسی این موضوع تشکیل جلسه داد ولی رای کافی برای افزایش تعرفه واردات کاغذ گلاسه به دست نیاورد.
وی با بیان اینکه تشکلها و بخشهای مختلفی برای افزایش تعرفه کاغذ گلاسه اقدام کردند، توضیح داد: معاونت فرهنگی و معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا و جمعی از فعالان حوزه فرهنگ برای جلوگیری از این افزایش تعرفه اقدام کردند و با رایزنی در بخشهای مختلف توانستند از پیشامد این موضوع جلوگیری کنند.
شجاع با اشاره به اهمیت کاغذ گلاسه در حوزه فرهنگ و کتاب، گفت: کاغذ گلاسه در اندازه و گرماژهای مختلف در بازار وجود دارد که گرماژ 100 آن بیشتر برای کتابهای نفیس و ماندگار مانند قرآن کریم، بوستان حافظ، گلستان سعدی یا غزلیات حافظ استفاده میشود و بازار کتابهای نفیس با این افزایش تعرفه، دچار مشکلات زیادی میشد.
وی یادآور شد: از سوی دیگر بخش زیادی از مطبوعات کشور نیز از کاغذ گلاسه استفاده میکردند که این افزایش قیمت، هم به ضرر صنعت نشر کشور بود و هم اهالی رسانه را متضرر میکرد.
نماینده تشکلهای صنعت چاپ کشور با بیان اینکه این افزایش تعرفه بر روی قیمت کاغذ و مقوا در بازار تاثیر میگذاشت، عنوان کرد: خوشبختانه با رای نیاوردن این افزایش تعرفه، اهالی نشر و رسانه میتوانند کاغذ گلاسه مورد نیاز خود را به قیمت پیشین تهیه و خریداری کنند.
شجاع تاكيد كرد: بررسي تصميم نهايي موضوع افزايش تعرفه گمرك كاغذ گلاسه در هفته جاري در كارگروه تنظيم بازار در دفتر معاون اقتصادي و بازرگاني وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور نمايندگان دولت، مصرف كنندگان كاغذ، واردكنندگان كاغذ و توليدكنندگان كاغذ انجام ميشود.
نظر شما