رئیس دبیرخانه نهمین جشنواره بینالمللی فارابی خبر داد
فلسفه و کلام و فقه و اصول بیشترین فراوانی را دارند
حسین میرزایی رئیس دبیرخانه نهمین جشنواره بینالمللی فارابی گفت: 4 هزار و 183 اثر به دبیرخانه جشنواره واصل شده که از این تعداد 58 درصد کتاب بودهاند. به گفته وی گروه فلسفه و کلام و فقه و اصول بیشترین میزان شرکتکننده در مجموع شرکتکنندگان را داشته است.
وی با بیان اینکه در بخش داخلی و بینالمللی 4 هزار و 183 اثر به دبیرخانه جشنواره واصل شده افزود: از این تعداد 499 اثر در بخش بینالملل بوده که 12 درصد از آثار جشنواره را تشکیل میدهد و میتوان گفت نشان از حضور کمنظیر بخش ایرانشناسی و اسلامشناسی طی 9 دوره برگزاری جشنواره فارابی دارد. همچنین در بخش داخلی گروه فلسفه و کلام و فقه و اصول بیشترین میزان شرکتکننده در مجموع شرکتکنندگان را داشته است. به لحاظ سنی نیز در بخش جوان زیرگروه زبان و ادبیات فارسی بیشترین مشارکتکننده را در این دوره از جشنواره به خود اختصاص داده است. گروه مطالعات هنر و زیباییشناسی نیز از گروههای پرمخاطب در جشنواره بوده است.
میرزایی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایبنا درباره درصد کتابهای دریافتی به این دوره از جشنواره گفت: 58 درصد آثار دریافتی به این دوره از جشنواره کتاب بودهاند. همچنین 12 درصد گزارش اختتامیافته پژوهشی، 12 درصد رساله دکتری و 18 درصد پایاننامه کارشناسی ارشد به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. علاوه بر این در اختتامیه از میان 27 اثر برگزیده 10 اثر برگزیده متعلق به زنان است که با توجه به مشارکت 26 درصد آنها 37 درصد از جوایز را به خود اختصاص داده است.
به گفته وی، 2 هزار و 792 اثر در بخش بزرگسال و هزار و 391 اثر در بخش جوان به این دوره از جشنواره ارسال شده و دو سوم شرکتکنندگان این دوره از جشنواره بالای 35 سال بودهاند. همچنین 74 درصد شرکتکنندگان مرد و 26 درصد از شرکتکنندگان زن هستند. علاوه بر این با بررسی کمیته بینالملل و شورای سیاستگذاری از 6 اثر در حوزه بینالملل و از کشورهای آلمان، ایرلند، افغانستان، عراق، لبنان و بوسنی و هرزگوین با موضوع اسلامشناسی و ایرانشناسی قدردانی میشود. در بخش جوان از 14 اثر و در بخش بزرگسال از 13 اثر تجلیل بهعمل خواهد آمد.
رئیس دبیرخانه نهمین جشنواره بینالمللی فارابی گفت: 6 اثر در بخش بزرگسال و جوان حائز رتبه نخست، 4 اثر حائز رتبه دوم و 17 اثر حائز رتبه سوم شدهاند. علاوه بر این قرار است طبق سنت سالهای پیشین از پیشکسوت برتر حوزه علوم انسانی، مترجم برتر، انجمن علمی برتر و فصلنامه علوم انسانی برتر نیز قدردانی شود.
میرزایی با تاکید بر معیار نخبگی در سنجش آثار به این دوره از جشنواره یادآور شد: انتخاب 41 اثر از میان بیش از 4 هزار آثار دریافتی با استفاده از 650 داور نشان میدهد که سطح کیفی آثار این دوره از جشنواره در چه سطحی قرار گرفته است. همچنین در این دوره از جشنواره علاوه بر دریافت آثار از افراد حقوقی از ناشران و دانشگاهها و مراکز علمی خواسته شد تا کتابها و آثار برتر خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند که براثر همین مکاتبات 48 درصد از آثار از طریق مشارکت حقوقی به ثبت رسیده است.
رئیس دبیرخانه نهمین جشنواره بینالمللی فارابی در ادامه به مشارکت انجمنهای علمی در این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: تلاش ما این بوده که در بخش داوری روال دریافت آثار دیجیتالی باشد البته نتوانستهایم درباره کتابها این فرایند را اعمال کنیم.
وی در پایان سخنانش با تاکید بر ترویج و پاسداشت نکوداشت علم و عالمان علوم انسانی در جشنواره فارابی گفت: امسال بهعنوان برنامه جانبی نکوداشت استاد فلامکی را در نهمین جشنواره بینالمللی فارابی برگزار کردیم و بنا داریم در ادوار آتی نیز در طول سال از اساتید برگزیده علوم انسانی تجلیل بهعمل آوریم.
نظر شما