پژوهشنامه پژوهشکده مردمشناسی شامل مجموعه فعالیتها و گزارشهاي پژوهشی پژوهشکده مردمشناسي در طی سالهاي 1393 تا 1396، توسط مرکز معرفی فرهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری منتشر شد.
معاون پژوهشی پژوهشگاه افزود: در ارتباط با آسیبهاي مذکور متأسفانه فقدان شناسنامهای که بتواند بهطور دقیق گزارشی از گزارشهاي پژوهشی موجود در این پژوهشکده ارائه کند و راهنمای یافتن گزارشهاي گمشده باشد، خود معضلی دیگر شد.
او تهیه شناسنامههايي که گزارش سالانه پژوهشهاي پژوهشکدههاي مختلف را در بر داشته و به معرفی آنها بپردازد را یکی از قدمهاي مهم در حفظ و حراست از یافتهها و کوششهاي علمی و پژوهشی دانست که با بودجه عمومی به انجام ميرسد.
وی ابراز امیدواری کرد: در مسیر تهیه شناسنامههاي مذکور گامهاي تکمیلی برداشته و راه برای شناسنامههاي تخصصیتر هموارتر شود.
علیرضا حسنزاده، نیز در این زمینه گفت: هدف از تهیه این شناسنامه نه تنها ارائه تصویری از فعالیتهاي پژوهشکده مردمشناسي در دوره یاد شده، بلکه پیگیری دو هدف دیگر همزمان با تهیه این شناسنامه است.
به گفته رییس پژوهشکده مردمشناسی، یکی از این اهداف آن چیزی است که فیسلوف آلمانی هابرماس از آن با نام شفافسازی یاد ميکند و دیگر دمکراتیک شدن علم که خود با پروژه شفافسازی ارتباطی تنگاتنگ دارد.
حسنزاده در ادامه گفت: متأسفانه با وجود آنکه پژوهشکده مردمشناسي قدیمیترین نهاد مطالعاتی علوم اجتماعی کشور است، اما هیچ کتابنامه یا شناسنامه موضوعی و تفصیلی در مورد فعالیتهاي پژوهشی این پژوهشکده که بتواند بررسی انتقادی فعالیتهاي آن را ممکن سازد وجود نداشته است.
او افزود: پژوهشکده مردمشناسي با توجه به هدفها و ضرورتهاي یاد شده، مجموعههايي چون کتاب مردمشناسی را در سال 1395 در هشتادمین سال تأسیس نهاد مردمشناسي در ایران تولید و منتشر کرده و حال به کوشش مریم پهلوانشریف مسئول مرکز اسناد پژوهشکده مردمشناسي پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نخستین جلد از پژوهشنامه و شناسنامه پژوهشهاي پژوهشکده مردمشناسي را فراهم ميکند.
حسنزاده تصریح کرد: این تلاش همچنان ادامه خواهد یافت و مجلد دیگر این تلاش با نام پژوهشنامه پژوهشهاي پژوهشکده مردمشناسي از سالهاي 1384 تا 1392 به زودی آماده انتشار خواهد شد. در همین حال این پژوهشکده درصدد است تا کتابنامه کتابهاي خود را نیز آماده کند.
نظر شما