یکشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۴
فتنه سال 88 شورش اشرافیت حاکم بر نظام علیه مستعضفین بود

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینیان، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در آئین بزرگداشت حماسه مردمی 9 دی‌ماه ضمن تشریح شکل‌گیری فتنه سال 88 تاکید کرد: فتنه سال 88 شورش اشرافیت حاکم بر نظام علیه مستضعفین بود و در جریان فتنه برخی افراد که افتخارشان همراهی با امام بود نیز حضور داشتند.

به‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین بزرگداشت حماسه مردمی 9 دی‌ماه و رونمایی از آخرین منشورات مرکز اسناد انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز یکشنبه (10 دی‌ماه) با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حسینیان، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی، سیدعزت‌الله ضرغامی، رئیس پیشین سازمان صدا و سیما، جواد منصوری، پژوهشگر تاریخ و امیردریادار کوچکی، فرمانده پیشین نیروی دریایی در فرهنگسرای امام خمینی‌(ره) برگزار شد.
 
حسینیان با بیان این مطلب که 9 دی‌ماه یوم‌الله و نقطه عطفی در انقلاب اسلامی شد گفت: مسئله فتنه یک اصطلاح ادبی در ادبیات سیاسی تشیع و به‌معنای شورش علیه امام به‌حق و رهبر شرعی و قانونی است. با تحلیل فتنه‌ها می‌توان گفت منافقین، دنیاطلبان، رانت‌‌خواران با پشتوانه یهود و نثارا دست به دست هم شورشی را علیه حکومت حق ایجاد می‌کنند. شورشی که با پشتوانه مردم ساده‌لوحی همراه است که به قول امام معصوم «چون فتنه به‌پا شد ابتدا شبه‌ناک است چرا که قسمتی از حق و باطل را منذوج می‌کنند».
 
به گفته حسینیان در 4 فتنه بعد از انقلاب که در سال‌های 61، 78، 88 و 96 رخ‌داده وجوه مشترکی وجود دارد. باند اموی جدید رانت‌خواران و ابرقدرت‌ها به‌ویژه آمریکا با دخالت‌ها و ابزار پیچیده فتنه‌ها را علیه نظام جمهوری اسلامی برپا کردند. فتنه سال 88 شورش اشرافیت حاکم بر نظام علیه مستعضفین بود. به‌عبارت دیگر آنهایی که حکومت را ارث خود می‌دانستند و معتقد بودند که امکانات در اختیار را بچاپند. شهوت‌رانی کنند و اشرافیت سرپا نگه‌دارند. فتنه این سال شورش رانت‌خوارانی بود که به حکومت به‌مثابه طعمه نگاه می‌کردند.
 
حسینیان در ادامه با اشاره به تصمیم‌گیری‌ها در دولت نهم و دهم افزود: با استقرار دولت نهم که می‌توان دولت مستضعفین خواند دست ویژه‌خواران قطع شد و از کار برکنارشان کردند و نتوانستند تحمل کنند. یک‌مشت انسان پابرهنه و دلسوز سرکار بیایند. دولت به این رانت‌خواران که حکومت را از آن خود می‌دانستند گفت نه. بنابراین به یک‌باره فتنه‌ای ایجاد شد که آمریکا، منافقین، بهائیان و حزب توده و ضدانقلاب و همچنین کسانی که افتخارشان همراهی امام بود با آمریکا و بهائیان همراه شدند.
 
حسینیان ادامه داد: فتنه‌ها با پیروی از هوای نفس آغاز می‌شود؛ آن‌هایی که قدرت و رانت‌خواری خود را در خطر دیدند کنار دشمنان اسلام، امام و رو در روی رهبری ایستادند؛ البته هنوز فتنه‌ها روبه‌رو هستیم و خواهیم بود. فاصله‌ فتنه‌ها از سال 61 تا امروز در حال کاهش است بنابراین باید استقامت خود را افزایش دهیم. مشکلات مختلفی در کشور وجود دارد و متاسفانه قوه قضائیه قوی عمل نکرده و از سوی دیگر دولت نیز نتوانسته وعده‌های خود را عملی کند؛ علاوه بر این قوه مقننه درخور انقلاب اسلامی و امام حرکت نکرده و به‌نظر می‌رسد که ریشه اصلی مشکلات کشور در عملکرد دولت است. دولتی که با وعده‌های دروغ، انتظارات را بالا برد و همه گناهان را به گردن دولت قبل انداخت.
 
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم هوشیاری همه ارکان نظام در برابر زیاده‌خواهی‌های آمریکا گفت: اجازه نمی‌دهیم که آمریکا برای ما نقشه بکشد و دولت فعلی را که نسبت به عملکردش انتقاد داریم را تغییر دهد؛ بنابراین باید دقت کنیم تا اشتباه فتنه‌گران سال 88 تکرار نشود؛ به‌عبارت دیگر حزب‌اللهی‌ها اشتباه نکنند. از نظام تا جان داریم با آبرویمان و حیثیت‌مان، خون و جانمان دفاع می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم رهبری تنها بماند.
 
حسینیان خطاب به ترامپ که در پی اغتشاشات چند روز گذشته اظهارنظر کرده بود گفت: حکومت تو با تظاهرات آغاز شد بنابراین نباید از حقوق بشر حرف بزنی. سال 1992 دولت آمریکا شورش مردم را به‌شدت سرکوب کرد به‌طوری که 50 نفر کشته و 10هزارنفر دستگیر و عده‌ای محکوم شدند. به آمریکا می‌گوییم برو گمشو. تا زمانی که اسلام و ولایت هست مبارزه با استکبار ادامه دارد. مردمی که حسین‌بن‌علی و امام خمینی (ره) بیعت کردند تا آخرین لحظه با اعتقادات از نظام خود دفاع می‌کنند.
 
9 دی نقطه عطف انقلاب است
ضرغامی در ادامه این آئین گفت: شهدای فتنه شهدای مظلومی هستند و پیش از امثال شهید حججی‌ها در ظلمات فتنه درخشیدند و گردو‌غبار را فرونشاندند.
 
رئیس پیشین سازمان صدا‌وسیما ضمن تشکر از فعالیت‌های مرکز اسناد انقلاب اسلامی ادامه داد: حجاب معاصرت، مانع از فهم درست فعالیت‌های بزرگ مانند مرکز اسناد انقلاب اسلامی است. فهم و بصیرت آیندگان با مطالعه آثار مرکز اسناد انقلاب اسلامی افزایش خواهد یافت.
 
این کارشناس فضای مجازی با اشاره به تاثیر انتشار تصاویر تظاهرات مردم در اقصی‌نقاط کشور در شکل‌گیری حماسه 9دی‌ تهران ادامه داد: اگر 9‌دی سال 88 شاهد راهپیمای کوبنده مردم در پایتخت بودیم باید به راهپیمایی 8‌دی در شهرهای مختلف کشور مانند تبریز توجه کنیم. مردم نشان دادند اگر خطری انقلاب را تهدید می‌کند با وجود همه مشکلات از دستاوردهای انقلاب دفاع خواهند کرد. 9‌دی انقلاب سوم و ویژگی آن مقابله با فتنه و تردیدهاست. تردیدها ویرانگرند. مردم سال 88 توانستند از پشت غبار، حق را به‌درستی تشخیص دهند راه، توجه به رفتار و کلام رهبر جامعه است و هرچه او گفت باید ملاک مردم باشد تا جامعه از غبار فتنه عبور کند.
 
ضرغامی افزود: بسیاری از افراد باسابقه در جریان فتنه می‌توانستند توفیقی پیدا کنند. عده‌ای در مقام گردانندگان و عده دیگری با ناتوانی در تشخیص حق سکوت کردند در حالی که سکوت عین همراهی با فتنه است و موجب شد آن‌ها از این امتحان مردود شوند. بسیاری از این افراد برای حضور در برنامه‌های صدا و سیما که با هدف روشنگری تهیه شده بود استنکاف می‌کردند این در حالی است که مردم در جریان فتنه موفق شدند به عبارت دیگر شور و شعور در اعلی‌درجه به هم آمیخته شد و 9‌دی را پدید آورد. ویژگی دیگر 9‌دی خودجوش بودن آن است و این حماسه را به نقطه عطفی تبدیل کرد.
 
رئیس پیشین سازمان صدا‌و‌سیما با اشاره به تصمیم‌گیری برای انتشار تصاویر اهانت به عزاداری امام‌حسین(ع) در تهران در جریان فتنه گفت:‌ محافظه‌کاری را باید کنار گذاشت و شجاعت داشت تجربه من در کار رسانه‌ای نشان می‌دهد که با محافظه‌کاری نمی‌توان تاثیرگذار بود در غیر‌ این‌صورت مخاطب در جریان اصلی رویدادها قرار نخواهد گرفت. مردم مِحرمند و ما کاره‌ای نیستیم؛ ما نماینده مردم هستیم. برای انتشار تصاویر اهانت به امام حسین(ع) با چند نفر از دلسوزان مشورت کردم و در نهایت تشخیص داده شد این تصاویر منتشر شود.
 
ضرغامی با اشاره به سکوت فتنه‌گران و مرزبندی‌نکردن آن‌ها با توهین‌کنندگان به مقدسات گفت: اگر در انتشار تصاویر توهین به امام حسین(ع) محافظه‌کاری می‌شد کار به نتیجه نمی‌رسید. کسی که در حوزه رسانه شامل مکتوب و تصویری مسئولیتی دارد باید از قوه اجتهاد رسانه‌ای نیز برخوردار باشد؛ به‌عبارت دیگر تحلیل‌ها و نظرات پشت‌ صحنه را دریافت اما در نهایت خودش تصمیم‌گیری کند. تأکید دارم افرادی که در دنیای رسانه نیستند نمی‌توانند درباره این حوزه اظهارنظر کنند. ضمن احترام به دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی کشور معتقدم روش‌‌های رسانه‌ای برعهده متخصص رسانه است.
 
امیردریادار سجاد کوچکی در ادامه این آئین گفت: منطق فتنه دارای سه‌وجه است و با لایه‌برداری از این منطق می‌توان به مباحث مهمی دست پیدا کرد. مدیریت استکبار، پشت این منطق قرار دارد و به قول حضرت آقا، فتنه‌ها در پیش داریم. براساس منطق شکل‌گیری، شکل‌پذیری و شکل‌گرفتگی فتنه قابل بررسی است. نخست سیکل فتنه، دوم خوشه‌ها و در نهایت شبکه فتنه است.
 
این فرمانده نیروی دریایی با اشاره به شکل‌گیری داعش در منطقه افزود: موضوع داعش از جمله فتنه‌های منطقه بود. استکبار درباره تشکیل داعش سه مولفه شامل اقتصادی، فرهنگی و سیاسی  را مدنظر داشت؛ به‌عبارت دیگر در مولفه اقتصادی، بحث تبعیض و فقر و در بحث فرهنگی اختلاف مذاهب و در نهایت در مولفه سیاسی رهبری ابوبکر البغدادی را دنبال کرد. باید منطق انقلاب را در برابر منطق فتنه مطرح و بخشی از این منطق را معماری کنیم؛ به‌عبارت دیگر ضعف‌ها باید استخراج شوند بنابراین مراکز راهبردی و علمی به‌ویژه مرکز اسناد انقلاب اسلامی باید نسبت به این موضوع توجه ویژه داشته باشد.
 
کوچکی افزود: بعد از معماری انقلاب نیازمند مهندسی منطق انقلاب هستیم و در این جریان اولویت‌ها باید مشخص شود  سپس باید مدیریت کنیم تا فتنه‌ها را پیش‌بینی و از شکل‌گیری آن‌ها جلوگیری کنیم و نگذاریم فتنه به شبکه تبدیل شود؛ چراکه در این‌صورت باید هزینه‌های سنگینی پرداخت کرد. 
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها