یکی ـ دو سال پیش بود که راهاندازی فراکسیون چاپ به عنوان یک مطالبه جدی از سوی اهالی چاپ مطرح شد و اهالی مجلس برای تاسیس و راهاندازی این فراکسیون اعلام آمادگی کردند ولی تشکیل آن به اما و اگرهایی محدود شد که اجرایی شدن کار را با مشکلاتی همراه کرد و دستاندرکاران چاپ در آرزوی تحقق فعالیت این فراکسیون ماندند؛ آرزویی که آذر ماه امسال بالاخره محقق شد.
فراکسیون چاپ که با نگاه حل مشکلات و مسائل صنعت چاپ تشکیل شده است، به دنبال ایجاد همدلی و همراهی در این صنعت، همچنین از میان برداشتن آسیبهایی است که بر سر راه صنعتی شدن چاپ وجود دارد. اما سوالی که در این میان مطرح میشود این است که اولویتهای این فراکسیون چیست و چگونه میتواند برای چاپ اثرگذار باشد. در گزارش پیشرو با جمعی از فعالان چاپ در تهران و استانها در این زمینه به گفتوگو نشستیم.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران اصفهان؛
پیگیری بخشهای حقوقی مفقوده در چاپ
صنعت چاپ نه فقط در تهران بلکه در استانهای مختلف رشد و توسعه خوب و مناسبی داشته است و از دستگاهها و ماشینآلات مدرن چاپ بهرهمند است، فعالان چاپ و بستهبندی استانها اما در بطن کار با مشکلاتی روبرو هستند و به دلیل نبود پایگاه خوب و مناسب نتوانستهاند خواستههای خود را پیگیری کنند. محمدعلی انصاریپور؛ رئیس اتحادیه چاپخانه داران اصفهان با اشاره به کارکردهای فراکسیون چاپ گفت: این فراکسیون میتواند بخشهای حقوقی مفقوده در صنعت چاپ را پیگیری کند، موضوعاتی مثل مسائل اقتصادی، مالی و سرمایهگذاری که همواره در طول سالهای مختلف به دلیل نبود متولی مناسب نیمهکاره باقی مانده است.
وی ادامه داد: اگر قرار است با توجه به واگذاری صنعت چاپ به وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام خاصی انجام شود، این حوزه نیازمند یک تشکل گروهی است تا با هماندیشی به راهکار مناسبی دست پیدا کند، البته در این مسیر با آزمون و خطاها صنعت چاپ میتواند همزمان رشد پیدا کند.
انصاریپور با بیان اینکه صنعت چاپ نیاز به با هم بودن دارد، یادآور شد: برای رشد تکنولوژی در این صنعت اهالی چاپ نیاز دارند که در کنار یکدیگر قرار گیرند و فراکسیونی که بتواند از حقوق این صنعت به صورت جدی حمایت کند.
وی با اشاره به مطالبات اتحادیه چاپخانهداران اصفهان از فراکسیون چاپ، گفت: با توجه به جلسات متعددی که با نمایندگان تشکلهای مختلف صنعت چاپ داشتیم، مهمترین خواسته ما رسیدگی به موضوع معافیت مالیاتی است. در این زمینه اولین دغدغهای که صنعت چاپ را دچار بحران کرده مساله مالیات و نوع نگاه سازمان امور مالیاتی به آن است.
انصاریپور با بیان اینکه درباره مالیات، به صورت سلیقهای رفتار میشود، عنوان کرد: امیدواریم در فراکسیون چاپ فکری برای معافیت مالیات بر ارزش افزوده صنعت چاپ بشود که یا این بند قانونی را حذف کنند تا حداقل نقطه امیدی نباشد، یا به صورت جدی در این زمینه تصمیمگیری قطعی شود تا این معضل حل شود.
رئیس اتحادیه صحافان؛
محلی برای همفکری صنف
یکی از صنوف مهم و تاثیرگذار در صنعت چاپ کشور، صحافان هستند که از ظرفیت افرادی صنعتگر بهرهمند است. جلیل غفاری رهبر؛ رئیس اتحادیه صحافان تهران با بیان اینکه تشکیل فراکسیون چاپ اتفاقی مبارک در این صنعت است، گفت: فراکسیون چاپ میتواند محلی برای همفکری کارها و مشکلات این حوزه باشد، یکی از موضوعاتی که همیشه در این صنعت مطرح بوده، است که اعضای صنف در رستههای مختلف جایگاه ثابت و پایداری برای طرح مشکلات و همفکری نداشتند و حالا میتوانیم امیدوار باشیم در سایه فراکسیون چاپ این مامن برای صنف ایجاد شود.
وی ادامه داد: الان وضعیت بهگونهای است که اقدامات و برنامههای صنعت چاپ به صورت جداگانه و توسط اتحادیههای مجزا پیگیری میشود در حالی که اگر زمینهای ایجاد میشد که اعضای صنف در کنار هم قرار گیرند و در مجموعهای یک دست، مطالبات خود را به گوش مسئولان برسانند، قطعا صنعت چاپ وضعیت بهتر و مناسبتری داشت.
غفاریرهبر با اشاره به کارکردهای فراکسیون چاپ برای اهالی این حوزه، عنوان کرد: امروز هر تشکل، انجمن و اتحادیهای صحبتهای پراکنده میکند و گفتار یکدست و یکدلی ندارند اما در قالب فراکسیون چاپ میتوانند در سایه همدلی خواستهها و مشکلات صنف را یکی کنند و با کمک نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای رفع آن اقدام کنند.
رئیس اتحادیه صحافان تهران تاکید کرد: تجربه نشان میدهد اگر اعضای یک صنف در حوزههای مختلف با یکدیگر همدل و همراه باشند در تعامل با سازمانها، نهادها و ادارههای مختلف بهتر و موثرتر میتوانند مشکلات خود را حل و فصل کنند، همدلی همیشه نتیجه داده است و میدانم که در آیندهای نزدیک میتوانیم قدرت صنعت چاپ را افزایش دهیم.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران خراسانرضوی:
اولویت های چاپ زودتر مشخص شود
به سراغ علی مغانی؛ رئیس اتحادیه چاپخانهداران خراسانرضوی میرویم، او با بیان اینکه در درجه اول اتحاد صنف چاپ اهمیت دارد، گفت: در دورههای مختلف پیشنهاد تشکیل فراکسیون چاپ از سوی فعالان صنعت چاپ و نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح شد، اما به دلیل اینکه در میان صنف همفکری و همراهی وجود نداشت به نتیجه نرسیده بود، اما خبری که به تازگی منتشر شده، نشان میدهد که بالاخره عزم جدی برای این کار به وجود آمده است.
وی ادامه داد: در طول سالهای مختلف صنعت چاپ هیچ حامی در کار نداشت و تنها بود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیشتر به عنوان نیروی بازدارنده با ما برخورد کرد و وزارت صنعت، معدن و تجارت اما نسبت به چاپ کاملا بیطرف و بدون برنامه بود.
مغانی با اشاره به حجم گسترده ماشینآلات دست دوم چاپ به کشور، عنوان کرد: اینروزها ماشینهای زیادی به کشور وارد میشود که اغلب آنها دست دوم هستند، البته بسیاری از فعالان این حوزه به دنبال دستگاههای نو و مدرن هستند اما وقتی پول ندارند مجبور هستند که ماشینآلات دست دوم خریداری کنند.
وی درباره پیگیریهای نائب رئیس کمیسیون امور شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی برای تشکیل فراکسیون چاپ، یادآور شد: با این اقدام میتوان امیدوار بود که مشکلات صنعت چاپ به مرور کمتر شود اما در کنار آن نباید فراموش کنیم که اتحاد و همدلی چاپخانهداران میتواند در دستیابی به خواستهها و مطالبات کمک کند.
مغانی تاکید کرد: اغلب ماشینهای چاپ وارداتی و دست دوم است و باید ببینیم با این وضعیت چگونه میخواهیم صنعت چاپ را بازسازی و نوسازی کنیم. با توجه به قیمت بالای ارز مشخص نیست که در آینده نزدیک دستگاههای این صنعت چه سرنوشتی پیدا میکنند، ما اگر به فکر صادرات کالاهای چاپی هستیم باید ناوگان صنعت خود را به روز کنیم، زیرا ماشینهای مدل پایین و دست دوم نمیتوانند در این زمینه کمک کنند.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران خراسانرضوی همچنین درباره اولویت خواستههای صنعت چاپ، گفت: طبق بند ل ماده 139 قانون مالیاتهای مستقیم، تمام اصنافی که پروانه خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میگیرند، از پرداخت مالیات معاف هستند اما متاسفانه به این قانون عمل نمیشود و بسیاری از همکاران ما هر سال بر سر این موضوع مشکل دارند.
به گفته وی، تنها مرجعی که میتواند در این زمینه به ما کمک کند فراکسیون چاپ و نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که می تواند لایحهای در این زمینه تنظیم کند، به مجلس بدهد ومصوبه بگیرد.
نخستین جلسه فراکسیون تا 10 روز آینده
پس از شکلگیری فراکسیون چاپ، جمعی از اهالی این حوزه در تعامل با نمایندگان مجلس به دنبال برگزاری نشستهای تخصصی هستند، احمد ابوالحسنی؛ رئیس اتحادیه لیتوگرافان در این زمینه گفت: تشکیل فراکسیون چاپ نه تنها در تهران بلکه در شهرستان ها نیز با استقبال خوبی روبرو بود و در حال جمعاوری مستندات مشکلات همکاران خود هستیم تا آنها را اجماع کنیم.
وی ادامه داد: در این زمینه به زودی و طی 10 روز آینده نخستین جلسه هماهنگی اعضای اتحادیههای صنعت چاپ با اعضای فراکسیون چاپ برگزار میشود تا برای هماهنگیهای بیشتر تعامل داشته باشیم.
ابوالحسنی یادآور شد: خوشحالیم که در سایه این فراکسیون میتوانیم برای صنعت چاپ به نتایج خوب و قابل تاملی برسیم، زیرا تشکیل این فراکسیون همواره یکی از خواستههای اصلی صنعت چاپ در طول سالهای مختلف بوده است.
نائب رئیس کمیسیون امور شوراها و امور داخلی:
یک فراکسیون تخصصی و حرفهای
امیر خجسته نائب رئیس کمیسیون امور شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی نیز به ایبنا گفت: با توجه به صنعت چاپ به عنوان فعالیتی فراگیر در اشتغال و توسعه همهجانبه در سایر صنایع در قالب تشکیل فراکسیون چاپ یکی از برنامههای چند سال اخیر بود که خوشبختانه به نتیجه رسید و با توجه به حرکت رو به رشدی که برای صادرات متصور هستیم، حمایتهای همه جانبهای باید از آن شود.
وی ادامه داد: هر صنعتی در کشور ما میتواند یک فراکسیون تخصصی داشته باشد اما شکل گیری فراکسیون در صورتی امکان پذیر است که فعالان این حوزه نسبت به تشکیل فراکسیون تمایل داشته باشند و خوشحالم که فعالان صنعت چاپ درخواست تشکیل فراکسیون چاپ را ارائه کردند و تلاشها بالاخره به نتیجه رسید.
خجسته با بیان اینکه کارهای مقدماتی فراکسیون انجام شده و در حال بررسی برای برگزاری نخستین جلسه هماندیشی با فعالان این صنعت هستیم تا کارها و مشکلاتی که دستاندرکاران این حوزه در صنعت چاپ با آن روبرو هستند برطرف شود.
وی یادآور شد: امیدوارم بتوانیم در سایه تشکیل فراکسیون چاپ حمایتهایی برای پیگیری برخی مشکلات صادراتی، وارداتی و اقدامات و فعالیتهای دستاندرکاران صنعت چاپ انجام دهیم.
به گفته نائب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی، ایجاد تسهیلات بانکی برای نوسازی دستگاههای چاپ و بهروز کردن دستگاههای این حوزه از ضروریات این صنعت به شمار میآید که امیدواریم بتوانیم در سایه تشکیل فراکسیون چاپ آنها را پیگیری کنیم.
با توجه به برنامهریزیها و اقداماتی که انجام شده، پیشبینی میشود فراکسیون چاپ به شکل رسمی فعالیتهای خود را آغاز کند، فراکسیونی که در طول سالهای مختلف مطرح شده بود اما به صورت جدی پیگیری نمیشد. حال باید دید امروز با نگاه مثبتی به این صنعت وجود دارد، آیا میتوانیم در آینده نزدیک شاهد حل مشکلات و دغدغههای فعالان این حوزه در کوتاهترین زمان ممکن باشیم یا پیگیری این مشکلات باز هم در پیچ و خمهای بهارستان باقی میماند.
نظر شما