کتاب «رمز پیروزی » اثر آیتالله جعفر سبحانی با همكاری رایزنی فرهنگی ايران در گرجستان به زبان آذری ترجمه و منتشر شد.
کار در خور ذوق و استعداد، کار و کوشش و فعالیت، ایمان به هدف، استقامت و پشتکار، تمرکز فکر، نظم و انضباط، کار را از جای کوچک شروع کنیم، از پیرویهای نسنجیده بپرهیزیم، شور و مشورت، تاریخ یا آزمایشگاه بزرگ زندگی، قاطعیت و تصمیم، آشنایی به اوضاع زمان، تجربهاندوزی از شکستها، شهامت و شجاعت، فداکاری و ازخودگذشتگی، واقعیات را آن چنانکه هست بشناسی، انعطافپذیری در برابر حوادث و اتفاق در کار و عمل، از جمله سرفصلهای بخش نخست کتاب است.
خوانندگان در بخش دوم نیز مباحثی در ارتباط با بخت و اقبال، در انتظار تصادفها، سرنوشت به معنای غلط و بزرگزادگی را ازنظر میگذرانند.
در مقدمه این کتاب آمده است: «دوران جوانی دوران امید و آرزوست. دوران نشاط و طراوت است. در این حلقه از حیات، دورنمای آینده زندگی برای هر جوانی مانند رؤیاهای شیرین در برابر دیدگان پرفروغش مجسم میگردد. فکرها میکند ، نقشهها میریزد و آرزوهای بلند در مغز خود ترسیم میکند.
ولی چه بسا دوران جوانی فردی سپری میگردد و پیری او فرا میرسد، اما او هنوز به کوچکترین آرزوی خود نرسیده است. گاهی برخلاف انتظار، بعضیها به بیش از آنچه آرزو میکنند نائل میگردند و تمام رؤیاهای شیرین آنها صورت خارجی پیدا میکند.
بهطور مسلم، شکست آن یکی و پیروزی آن دیگری بیعلت نیست و علت هر دو را باید در درون زندگی آنها جستجو کرد. مطمئن باشید آن فرد موفق و پیروز از طریقی وارد صحنه زندگی شده که آن طریق، پیروزی او را تضمین کرده، ولی آن دیگری که شکست خورده، غالبا بر اثر اشتباهات و راههای غلطی بوده که با پای خود پیموده است.
هدف ما در این کتاب، بیان گوشهای از علل پیروزی مردان موفق جهان و راز خوشبختی آنهاست تا نسل جوان از برنامه سودمند و تجربیات آنها حداکثر استفاده را بنمایند. در جادهای قدم بگذارند که قبلا هموار است و از راههای پر پیچ و خم و سنگلاخها و بیراهههای زندگی بپرهیزند.
راز موفقیت مردان بزرگ و سر کامیابی آنها یکی دوتا نیست . البته قسمتی از کامیابی آنها مرهون استعدادهای باطنی و نبوغ فکری است که بهطور وراثت یا به علل دیگر به آنان رسیده است و ناگفته پیداست که اینگونه عوامل قابل تحصیل نیست؛ بلکه موهبتهائی است که خداوند برای نظام آفرینش در اختیار آنها گذارده است .
صفحات آینده این کتاب اثبات خواهد کرد با اینکه اینگونه عوامل در پیشروی جوانان مؤثر است، اما اثر آنها زیاد نیست و عوامل مؤثر ترقی، امور دیگری است که هر فرد علاقهمند به آینده خود به آسانی میتواند آنها را بهکار بندد و از آنها استفاده کند و اگر هم بحد نوابغ جهان نرسد، میتواند یک فرد ممتاز و مبدع آثاری برای اجتماع خود باشد. این موفقیت خود درخور تحسین است و بیشتر جوانان بر اثر گم کردن راه ترقی از این موفقیت محروم میشوند.»
نظر شما