یکشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۱
کتاب «نگرش‌هایی به اسلام در مطالعات ادیان» در بوته نقد

نشست نقد و بررسی کتاب «نگرش‌هایی به اسلام در مطالعات ادیان»، شنبه دوم دی‌ماه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست نقد و بررسی کتاب «نگرش‌هایی به اسلام در مطالعات ادیان»، عصر شنبه دوم دی‌ماه از سوی پژوهشکده مطالعات قرآنی با همکاری انجمن ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی و با حضور نصرت نیل‌ساز، ابراهیم موسی‌پور و مهرداد عباسی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار خواهد شد.
 
کتاب «نگرش‌هایی به اسلام در مطالعات ادیان»، هفتیمن شماره از مجموعه «مطالعات قرآن و حدیث» است که به همت مهرداد عباسی، ترجمه و از سوی انتشارات حکمت چاپ و روانه بازار نشر شده است. متن اصلی کتاب به زبان انگلیسی، حاصل همایشی سه‌روزه بوده که در ژانویه ۱۹۸۰ در دانشگاه آریزونا به همت ریچارد مارتین برگزار شد.
 
این کتاب در مجموع به موضوع روش‌شناسی مطالعات اسلامی در غرب در چند دهه اخیر اختصاص دارد و به دنبال اثبات این نکته است که روش‌های رایج در این مطالعات که تاکنون بیشتر بر رویکرد تاریخی ‌ـ ‌زبان‌شناختی مبتنی بوده‌، در تبیین بسیاری از جنبه‌های دین اسلام ناکارآمد هستند و محققان مطالعات اسلامی باید به سراغ روش‌های جدید در مطالعات ادیان بروند.
 
کتاب حاضر، حاوی 12 مقاله روش‌شناسانه است که در قالب پنج بخشِ «متن مقدس و پیامبر»، «مناسک و اجتماع»، «دین و جامعه»، «تحقیق و تفسیر» و «چالش و نقد» ارائه شده‌اند.
 
«اسلام و مطالعات ادیان»، «قرآن کلام شفاهی: مشارکتی اسلامی در فهم متن مقدس»، «محمد در تلقی عامه: مدل‌ها در تفسیر پارادایمی اسلامی»، «مناسک اسلامی: منظرها و نظریه‌ها»، «حج و تاریخ ادیان: رهیافت‌های نظری به حج»، «ذهن بدوی/ ذهن مدرن: رهیافت‌هایی جدید به مسئله‌ای قدیم در اسلام»، «رهیافت‌هایی به مطالعه گروش به اسلام در هند»، «هرمنوتیک هانری کُربن»، «تحلیل ادبی قرآن، تفسیر و سیره: روش‌های جان ونزبرو»، « تأویل روایت‌های قرآنی و غیرقرآنی در تفکر اسماعیلی»، «تفسیرهای بیگانگان از اسلام: منظر یک مسلمان» و «نگرش‌هایی به اسلام در مطالعات ادیان: مقاله مروری» عناوین 12 مقاله این کتاب است.
 
نشست نقد و بررسی کتاب «نگرش‌هایی به اسلام در مطالعات ادیان»، ساعت 14 تا 16 روز شنبه دوم دی‌ماه در سالن ادب پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، واقع در بزرگراه کردستان، خیابان آئینه‌وند (غربی 64) برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها