دوشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۶
ویرایش جدید «راهنمای تئوری گراف» پس از 10 سال منتشر شد

جاناتان ل. گروس پس از 10 سال به ویرایش جدید کتاب «راهنمای تئوری گراف» پرداخت. این اثر پوشش جامعی از موضوعات اصلی در نظریه گراف، همراه با اصطلاحات رایج در این تئوری را ارائه می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از CRC Press  جاناتان ل. گروس استاد دانشگاه کلمبیا، با همکاری جی یلن و پینگ ژانگ کتابی درباره تئوری گراف با عنوان «راهنمای تئوری گراف» به رشته تحریر درآورده است. این اثر یکی از جامع‌ترین راهنما برای نظریه گراف است که در 30 نوامبر 2017 روانه بازار جهانی کتاب شد.
 
سرآغاز نظریه گراف با مقاله‌ای از لئونارد اویلر(ریاضیدان سوئیسی) در سال 1736 منتشر شد اما در اصل از سال‌های 1930 به بعد بود که فعاليت‌های مدام در این زمينه انجام گرفت و کم کم به‌صورت یک نظریه درآمد. نظریه گراف‌ در تحليل روابط در زمينه‌های مختلف بسيار کاربرد دارد. این تئوری یک ساختاری مجزا از یال‌ها و راس‌ها است که راس‌ها از طریق یال‌ها به هم متصل می‌شوند. گراف‌ها انواع مختلفی دارند و بر اساس نحوه اتصال راس‌ها یا تعداد یال‌ها بین دو راس و… دسته‌بندی می‌شوند.
 
 
در 10 سالی که از زمان انتشار اولین جلد کتاب پر‌فروش «راهنمای تئوری گراف» می‌گذرد بیش از 1000 مقاله درباره تئوری گراف در هر سال منتشر شده است. بازتاب این تحقیقات و مقالات این کتاب را به ویرایش دوم رساند که پوشش جامعی از موضوعات اصلی در نظریه گراف خالص و کاربردی را ارائه می‌دهد. این نسخه دوم - بیش از 400 صفحه طولانی‌تر از اولین جلد کتاب است که خود شامل 14 بخش جدید است.
 
هر فصل دارای لیستی از تعاریف و حقایق ضروری همراه با مثال‌ها، جدول‌ها، نشانه‌ها، و همچنین در بعضی موارد، نظریه‌ها و مسئله‌های باز ریاضی است. کتاب‌شناسی در انتهای هر فصل راهنمایی گسترده‌ای را برای پیشینه تحقیقات و اشاره به مونوگراف‌ها ارائه می‌دهد. علاوه بر این، در انتهای هر بخش یک واژه‌نامه از کل فصل گنجانده شده و همچنین شامل یادداشت‌هایی درباره اصطلاحات و علامت‌ها است.
 
این کتاب یکی از جامع‌ترین راهنما برای نظریه گراف است. این موضوع روند دسترسی سریع را برای افرادی فراهم می‌کند که شاید آشنایی چندانی با گراف در ریاضی را نداشته باشند و همچنین امکان ارجاع مجدد آسان در میان فصل‌ها را داراست.
 
نویسندگان در این اثر موضوعات جدید را در نظریه گراف به صورت خالص و کاربردی پوشش می‌دهند که شامل 65 فصل جداگانه و 13 قسمت جدید است.

لازم به یادآوری است که در ایران مهدی بهزاد، استاد دانشگاه صنعتی شریف از پیشگامان نظریه گراف است که دو کتاب در این زمینه را به تالیف رسانده‌ است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها