شنبه ۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۰
10 اثر غیرداستانی برتر سال 2017 به انتخاب مجله تایم

هر ساله و با نزدیک شدن به پایان سال میلادی مجلات و روزنامه‌های مختلف خارجی، فهرستی از بهترین‌های آثار داستانی، غیرداستانی و ادبیات کودک چاپ شده در آن سال را معرفی می‌کنند. در این مطلب نگاه کوتاهی به 10 انتخاب مجله تایم در حوزه کتب غیرداستانی خواهیم داشت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از تایم، اخبار سیاسی نه تنها عناوین مجلات و خبرگزاری‌ها را پر کرده است، بلکه بسیاری آثار غیرداستانی سال 2017 در باب موضوعات سیاسی بوده است. از کتاب تا-نهسیتی کوتس درباره ماجرای اوباما و ترامپ گرفته تا کتاب «چه اتفاقی افتاد» نوشته هیلاری کلینتون!
 
آثار غیرداستانی سال 2017 از آینده بشر در بحبحه جنگ، تغییرات آب‌و‌هوایی و ترامپ سخن گفته‌اند. حتی نویسندگانی چون دیوید گران و تینا بروان نیز آثار تاریخی خود را به شکلی روایت کرده‌اند که فجایع نژادی دنیای امروز در آن منعکس شده باشد.
 
10 کتاب غیرداستانی مجله تایم در سال 2017 به شرح زیر است:
 
 
«چه اتفاقی افتاد» نوشته هیلاری کلینتون
هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات آمریکا در انتخابات ریاست‎‌جمهوری در این کتاب تلاش می‌کند به سؤالی که ذهن بسیاری از آمریکایی‌ها و حتی مردم دنیا را در تاریخ نهم نوامبر سال 2016 مشغول کرد، پاسخ دهد. این کتاب بی‌شک بخشی مهم از تاریخ مدرن است.
 
«ما هشت سال در قدرت بودیم» نوشته تا-نهیسی کوتس
کوتس در کتاب جدید خود هشت مقاله که در دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما نوشته را جمع‌آوری کرده است. نویسنده در دوره حضور ترامپ در کاخ سفید به یاد روزهایی می‌افتد که رئیس‌جمهوری سیاه‌پوست در کاخ  سفید می‌زیست.
 
«قاتلین ماه کامل» نوشته دیوید گران
روایت نویسنده از داستان قتل‌های دسته‌جمعی در «اوسیجِ» اوکلاهاما، قصه شرم‌آوری است که گویا به اتفاقات امروز دنیا بی‌ربط نیست. گران در پایان کسانی را که «قاتلین ماه کامل» می‌خوانده با حس بد بی‌عدالتی تنها می‌گذرد؛ اتفاقات وحشتناکی که عقوبتی برای عاملین آن پیش‌بینی نشده است، اما به نظر می‌رسد نویسنده در این موضوع مقصر نیست و آنچه او روایت کرده در واقع تاریخ آمریکا است.
 
«خدای یکتا: تاریخچه کوتاهی از فردا» نوشته یووال نوح هراری
هراری نویسنده اهل رژیم صهیونیستی است و آثارش اصولاً در فهرست کتاب‌های موردعلاقه بیل گیتس، مدیر شرکت مایکروسافت قرار دارد. این کتاب خواننده را به تعمق در مورد فلسفه انسانیت و اخلاق وا می‌دارد.
 
«قوانین در این مورد صدق نمی‌کند» نوشته آریل لِوی
آریل لِوی در سال 2012 میلادی برای تهیه گزارشی به مغولستان می‌رود. زنی تنها و حامله که برای کار به کشوری دیگر می‌رود و تلاش می‌کند با قوانین سنتی بجنگد. لِوی در کتاب «قوانین در این مورد صدق نمی‌کند» خاطرات شخصی خود را به عنوان زنی که با سنت‌ها می‌جنگد نقل می‌کند و به زعم مجله نیویورک‌تایمز روایتی «عمیق و تأثیرگزار» خلق می‌کند.
 
«گرسنگی» نوشته روکسان گی
«گرسنگی» روایت قصه دردناک تجاوز به نویسنده و تأثیرات آن بر زندگی شخصی‌اش است. نویسنده روایت زندگی خود را از دوره کودکی و نوجوانی آغاز و خواننده را از تأثیر این اتفاق بر کار و محیط اجتماعی اطراف خود آگاه می‌کند.
 
 
«نقطه کور» نوشته تِجو کول
عکاسی و نوشته‌های کول در این کتاب به هم پیوسته‌اند تا کتابی خلق کنند که لطافت مجموعه‌های شعر را دارد.
 
 
«معنای میشل» نوشته ورونیکا چمبرز
«معنای میشل» در روزهای پایانی دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما نوشته شده است. چمبرز از تأثیر فرهنگی میشل اوباما به عنوان نخستین بانوی اول آمریکایی-آفریقایی کشور صحبت می‌کند.
 
«اوانجلیکال» نوشته فرانسیس فیتزجرالد
فیتزجرالد در کتاب جدیدش ماجرای رسوایی «روی مور» را بررسی می‌کند. «روی مور» قاضی ارشد سابق دیوان عالی آمریکا و نامزد جمهوری‌خواه ایالت آلاباما است که به اتهام تجاوز به دختران نوجوان متهم شده است. ماجرای رسوایی مور سبب شد بحث دخالت روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در جامعه کم‌رنگ شود.
 
«دفتر خاطرات ونیتی فیر» نوشته تینا براون
تینا براون، نویسنده و روزنامه‌نگار در دنیای خبر از شهرت زیادی برخورداری است. وی در سال 1983 کتابی تحت عنوان «زندگی یک مهمانی است» را درباره تجربیات خود در دنیای خبر و روزنامه‌نگاری نوشت؛ کتابی که افراد علاقه‌مند به خبرنگاری و روزنامه‌نگاری را به خود جذب کرد. «دفتر خاطرات ونیتی فیر» ادامه کتاب پیشین نویسنده است و براون از تجربیات شخصی خود در مجله «ونیتی فیر» سخن گفته است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها